Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Hostname probleem

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
sniper_david



Geregistreerd op: 11 Sep 2005
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Di Sep 13, 2005 6:16 pm    Onderwerp: Hostname probleem Reageren met citaat

Hoi,

Ik zit met een klein probleempje.
Heb hier op het forum wel enkele dingen kunnen terug vinden.
Maar nog geen oplossing voor mijn probleempje.

Het volgende.

Ik heb een een D-Link 604 Router.
Deze werkt als DHCP server.
Ik heb daarop 3 Pc's aangesloten die zonder problemen aangemeld worden.
De hostnames worden herkend en krijgen automatisch hun IP Nr.

De Windows pc's kunnen zonder problemen via hun computernaam mekaar vinden.
De linux pc is alleen via de IP-Nr te bereiken ???

In de systeem instellingen-->netwerk-->dns
heb ik als hostname : server

In de DHCP instellingen heb ik het volgende
Hostname (optional) : server
Automatisch DNS-informatie van de provider ( aangevinkt )

Waar is de oplossing ??


Als dit werkt kan ik eerst de synergy software instaleren, zodat ik weer wat plaats kan maken op mijn bureau

cu
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
kiemo



Geregistreerd op: 22 Aug 2005
Berichten: 203
Woonplaats: Amersfoort

BerichtGeplaatst: Wo Sep 14, 2005 5:56 pm    Onderwerp: Re: Hostname probleem Reageren met citaat

sniper_david schreef:

In de systeem instellingen-->netwerk-->dns
heb ik als hostname : server

In de DHCP instellingen heb ik het volgende
Hostname (optional) : server
Automatisch DNS-informatie van de provider ( aangevinkt )


Hey,

Ik weet het niet zeker hoor maar volgens mij moet je hostnaam zoiets zijn als
server.localhost.localdomain met ip 127.0.0.1
Als alias kan je dan bijvoorbeeld een korte naam als svr1 opgeven.
Als defalt DNS het ip van je router.

Nogmaals ik weet het niet zeker maar proberen kan geen kwaad.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
sniper_david



Geregistreerd op: 11 Sep 2005
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Wo Sep 14, 2005 7:03 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoi,

De Localhost is vanuit mijn WinXP zonder problemen te pingen.
Het werkt 100% met de hostname en met de IP-Nr.

Ik kan alle pc's onder mekaar pingen met de IP-Nr dat door de dhcp gegeven word.
Het enige wat niet werkt is het pingen via de hostname ????

Zover ik weet kan men 127.0.0.1 (localhost) beter niet gebruiken.

Ik zou graag hebben dat ik de Linux pc (pclinux) onder de naam kan bereiken. Met het IP-Nr dat door de DHCP-Server van de router word gegeven.

cu
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
confruo



Geregistreerd op: 25 Jul 2005
Berichten: 148
Woonplaats: Arnhem

BerichtGeplaatst: Wo Sep 14, 2005 11:36 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik denk dat de windows machines elkaar alleen zien, vanwege de NetBIOS naam resolutie die gebruikt wordt, geen DNS.

Als je wilt dat alle type machines elkaar kunnen vinden op naam, moet de DNS server die je hebt ingevuld, alle namen weten van je PC's, of je moet op alle machines het hosts file aanpassen, zodat alle PC's met IP adressen daar instaan.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sniper_david



Geregistreerd op: 11 Sep 2005
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Do Sep 15, 2005 5:33 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoi,

Ik denk dat ik het begrepen heb.

De router kan wel IP-Nr's verdelen via DHCP.
Maar kan niet met DNS omgaan. Het enige wat ik gevonden heb is een DNS-proxy. Maar dat is weer iets anders denk ik.

Ik denk dat ik die DHCP ga uitschakelen en terug met caste IP's ga werken.

cu
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Zo Sep 18, 2005 4:49 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

confruo schreef:
Ik denk dat de windows machines elkaar alleen zien, vanwege de NetBIOS naam resolutie die gebruikt wordt, geen DNS.

Als je wilt dat alle type machines elkaar kunnen vinden op naam, moet de DNS server die je hebt ingevuld, alle namen weten van je PC's, of je moet op alle machines het hosts file aanpassen, zodat alle PC's met IP adressen daar instaan.
Ik ben ook weleens bezig geweeest, met dns van de router, maar tis mij ook niet gelukt. Ik gebruik nu idd het hosts bestand in windows voor de domeinnamen. Via het IP een linux server benaderen gaat tuurlijk ook wel, maar bij apache krijg je dan alleen de default server. Rolling Eyes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sniper_david



Geregistreerd op: 11 Sep 2005
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Ma Sep 19, 2005 7:50 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoi,

De apache is een zaak op zich.
Ik denk dat we dan hiervoor een andere topic moeten starten ;-)

Met de apache heb ik al wat ervaring kunnen opdoen op een Win2000Pro

Maar de laatste tijd begind microsoft tamelijk lastig te doen. En de toekomst ziet er ook niet zo rosig uit.
Als de eindgebruiker niet oppast zitten we in de komende jaren op het internet onder een diktator namensn Bil Gates
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
confruo



Geregistreerd op: 25 Jul 2005
Berichten: 148
Woonplaats: Arnhem

BerichtGeplaatst: Ma Sep 19, 2005 5:23 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Als je je Linux Machientje aan laat staan, kan je daar natuurlijk je eigen Fake DNS server op maken, en je PC's daar naar laten kijken.

Eventueel kan je daar dan ook een dhcp server op startten, en die van de router uitzetten, of, als het maar om een drietal PC's gaat, is de hostsfile natuurlijk ook een goede oplossing, en je PC's gewoon een vast IP adres, drie IP nummers is nog wel te onthouden, als je virtuele servers op apache gaat draaien kan je dat natuurlijk ook gewoon in het hostsfile van je PC zetten, of begreep ik dit niet helemaal goed ?
Citaat:
Via het IP een linux server benaderen gaat tuurlijk ook wel, maar bij apache krijg je dan alleen de default server
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sniper_david



Geregistreerd op: 11 Sep 2005
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Ma Sep 19, 2005 6:38 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoi,

Ik heb nu alles via vaste IP-Nr's laten lopen.
En de DHCP gedeaktiveerd.
Het probleem met de computer namen heb ik ook kunnen oplossen.
Nu heb ik op mijn Dual boot pc op beide systemen dezelfde hostname.

Nu nog snel Synergy erin jagen. En dan heb ik weer wat meer plaats op mijn bureau om verder te linuxen ;-)

Bedankt voor de tips die me verder hebben geholpen.

cu
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Wo Sep 21, 2005 10:08 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Euhm.... nog een losse flodder van mijn kant: ik gebruik een KVM-switch om tussen 2 systeemkasten heen en weer te schakelen. Werkt als een tierelier, is alleen niet gratis(45 E). Door 2 maal op de scrollock toets te drukken, schakkel ik over. Alleen in linux moet ik weleens oppassen met die ScrollLock, vlak in het begin tijdens het opstarten van Linux bijvoorbeeld weet ik dat ik ff niet moet drukken, omdat tie dan spontaan vast loopt Laughing
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.