Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

software beheer
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Configuratie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 10:44 am    Onderwerp: software beheer Reageren met citaat

ik heb fedora 12 geinstalleerd op een wat oudere laptop, maar ik heb een probleem met add/remove software

als je add/ remove software openmaakt, en je gaat naar systeem(bovenin) en dan software sources, dan kan je zien wat er allemaal ingeschakeld is

dat is bij mij adobe, rpmfusionbronnen uiteraard, maar fedora 12-i386 en fedora 12-i386 updates hoort ook ingeschakeld te staan en dat lukt dus niet!!

dan komt er te staan:ERROR:CANNOT RETRIEVE REPOSITORY METADATA(REMOND.XML) FOR REPOSITORY FEDORA.
PLEASE VERIFY ITS PATH AND TRY AGAIN

WIE WEET HOE DIT KAN?
EN EVENTUEEL HOE DIT OP TE LOSSEN?

bianca

ps. op mijn hoofdcomputer draai ik f13 daar geen enkele last
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 10:50 am    Onderwerp: Reageren met citaat

ik krijg dus geen enkele software geinstalleerd

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 11:44 am    Onderwerp: Reageren met citaat

yum clean all
yum -y update

Waarom F12?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 12:00 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

dat commando helpt niet en ik heb voor f12 gekozen omdat ik bij de installatie van f13 voortdurend foutmeldingen kreeg en hij wilde steeds niet verder

f12 ging heel gemakkelijk

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 4:03 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Download de fedora-release rpm
Code:
wget ftp://ftp.nluug.nl/pub/os/Linux/distr/fedora/linux/updates/12/i386/fedora-release-12-2.noarch.rpm

en installeer die op je F12 systeem. Installeren met rpm:
Code:
sudo rpm -ivh fedora-release-12-2.noarch.rpm

Grote kans dat yum het, na een 'yum clean all', weer gewoon doet.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 5:52 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ja dank je wel doet tie ook ik heb gelijk ruim 400 updates

ik vraag me alleen af waarom die dat niet automatisch heeft bijgesteld?/

bianca

ps f12 is toch nog niet antiek?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 7:08 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

bianca schreef:
ik vraag me alleen af waarom die dat niet automatisch heeft bijgesteld?
Daar kan ik zo weinig over zeggen. Kennlijk is er iets met de repo fout gegaan maar verklaren kan ik het niet.
Citaat:
f12 is toch nog niet antiek?
Nog niet Smile
Desalniettemin adviseer ik om binnenkort F12 te upgraden naar F13 dan ben je klaar voor de toekomst.
Weet je nog wat er mis ging toen je F13 direct wilde installeren?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 10:20 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

nee hij gaf aan dat hij de harde schijf niet kon formateren(is uiteindelijk wel gelukt) en ik heb hem geupgraad naar f13! dus ik ben weer helemaal bij wat dat betreft

alleen kijk ik nu tegen het volgende probleem aan

hoe kan ik een wlan verbinding opzetten? want deze laptop heeft namelijk geen wifi verbinding

nou heb ik wel zo`n usb-adapter, als ik die in een usb-poort stop is het de code van me speedtouch van kpn invoeren en hij doet het direct(hij ziet hem direct)

als ik die adapter eruit haal zie ik geen enkel draadloos netwerk
maar van dat wlan gebeuren snap ik niet veel van, als ik zoek op het internet gaat het vaak over ubuntu-linux maar hoe dit met fedora werkt kan ik niet vinden

ik hoop dat iemand dit weet

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 10:27 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

bianca schreef:
dus ik ben weer helemaal bij wat dat betreft
Mooi

Citaat:
hoe kan ik een wlan verbinding opzetten? want deze laptop heeft namelijk geen wifi verbinding
WLAN is een IP verbinding via WiFi. Zonder WiFi geen WLAN.

Citaat:
nou heb ik wel zo`n usb-adapter, als ik die in een usb-poort stop is het de code van me speedtouch van kpn invoeren en hij doet het direct(hij ziet hem direct)
Dus dan heb je een WiFi device en een WLAN verbinding?

Citaat:
als ik die adapter eruit haal zie ik geen enkel draadloos netwerk
Lijkt me logisch...
Wat is nu je probleem?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 11:12 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

als ik die adapter er in stop maak ik zonder problemen een verbindinding, maar haal ik dat ding er uit dan ziet hij geen enkel netwerk

hij heeft 2 wlan verbindingen, dus hij zou het ook zonder die usb-stick moeten doen lijkt mij

overigens blijft f13 wel zeuren over een falende harddisk

er komt zo`n waarschuwingdriehoek in beeld en dan staat er:

a hard disk may be failing

one or more hard disks report health problems.click the icoon to get more information

en dan als ik dat doe failed to intialize

voor zover ik kan zien zit er maar 1 harddisk in dus ik snap niet wat het probleem is

als ik de xfce desktop gebruik geeft hij die waarschuwing niet alleen met gnome

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 11:12 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

als ik die adapter er in stop maak ik zonder problemen een verbindinding, maar haal ik dat ding er uit dan ziet hij geen enkel netwerk

hij heeft 2 wlan verbindingen, dus hij zou het ook zonder die usb-stick moeten doen lijkt mij

overigens blijft f13 wel zeuren over een falende harddisk

er komt zo`n waarschuwingdriehoek in beeld en dan staat er:

a hard disk may be failing

one or more hard disks report health problems.click the icoon to get more information

en dan als ik dat doe failed to intialize

voor zover ik kan zien zit er maar 1 harddisk in dus ik snap niet wat het probleem is

als ik de xfce desktop gebruik geeft hij die waarschuwing niet alleen met gnome

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Di Jul 27, 2010 11:15 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

als ik die adapter er in stop maak ik zonder problemen een verbindinding, maar haal ik dat ding er uit dan ziet hij geen enkel netwerk

hij heeft 2 wlan verbindingen, dus hij zou het ook zonder die usb-stick moeten doen lijkt mij

overigens blijft f13 wel zeuren over een falende harddisk

er komt zo`n waarschuwingdriehoek in beeld en dan staat er:

a hard disk may be failing

one or more hard disks report health problems.click the icoon to get more information

en dan als ik dat doe failed to intialize

voor zover ik kan zien zit er maar 1 harddisk in dus ik snap niet wat het probleem is

als ik de xfce desktop gebruik geeft hij die waarschuwing niet alleen met gnome

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Wo Jul 28, 2010 6:56 am    Onderwerp: Reageren met citaat

bianca schreef:
hij heeft 2 wlan verbindingen, dus hij zou het ook zonder die usb-stick moeten doen lijkt mij

Hebben die beide dezelfde SSID?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Wo Jul 28, 2010 7:03 am    Onderwerp: Reageren met citaat

bianca schreef:
overigens blijft f13 wel zeuren over een falende harddisk

er komt zo`n waarschuwingdriehoek in beeld en dan staat er:

a hard disk may be failing

one or more hard disks report health problems.click the icoon to get more information

Om erachter te komen, waar het eventuele probleem ligt bij je harde schijf, kun je het volgende eventueel proberen:
Code:

su -
smartctl -H /dev/sda
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Wo Jul 28, 2010 7:32 am    Onderwerp: Reageren met citaat

hoe kom ik achter die ssid dan?

als ik in netwerkapparaat beheer kijk, dan zie ik drie dingen om een internetverbinding mee te maken

de eerste is systeem etho dat is duidelijk dat is voor de kabel

en nog 2 andere dingen(wlan) om een draadloze verbinding op te zetten

normaal zou je als je op het netwerkicoon klik op je paneel, zou hij de beschikbare draadloze netwerken moeten laten zien(tenminste dat doet hij wel bij andere laptops)

maar ik zie dus geen beschikbare netwerken, alleen als ik er een usb-netwerkadapter instop zie ik wel alles

deze laptop is van het merk DELL

type:LATITUDE D600

als ik naar die laptop ga zoeken op internet geeft hij aan dan hij aan dat je zowel via wifi als via wlan een verbinding kan opzetten

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Configuratie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.