Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

geen aanmeldvenster

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Configuratie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
sekke



Geregistreerd op: 02 Jan 2010
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: Ma Jan 04, 2010 7:52 am    Onderwerp: geen aanmeldvenster Reageren met citaat

Hallo iedereen

Nadat ik in F12 KDE heb ge´nstalleerd en vervolgens terug verwijderd heb (allebei met behulp van de software manager) kan ik me niet meer aanmelden.
Boot verloopt normaal tot aan het blauwe venster met lemniscaat/fedora logo.
Ik heb al eens op niveau 3 geboot, maar eigenlijk weet ik niet hoe ik vanaf daar verder moet. (Linux is voor mij nog kers(t)vers)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
NikkiMassa



Geregistreerd op: 17 Sep 2006
Berichten: 355
Woonplaats: Vries

BerichtGeplaatst: Ma Jan 04, 2010 10:30 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoi,

Wat bedoel je met terug verwijderd? Dat je KDE verwijderd hebt? Ik weet het niet zeker, maar volgens mij worden er dan namelijk ook paketten verwijderd die Gnome nodig heeft. Ik denk dat als je zaken op je computer hebt die bewaard moeten blijven je beter KDE kunt herinstalleren en pas verwijderen als je gevonden hebt hoe dit te doen zonder Gnome te pesten.

Vanuit runlevel 3 kun je gewoon met softwarebeheer werken. Weet je hoe je yum moet gebruiken vanuit de terminal? Zo niet: basically, typ man yum en lees Razz nou ja. Om iets te (de-)installeren moet je root zijn.

Groet
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sekke



Geregistreerd op: 02 Jan 2010
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: Ma Jan 04, 2010 8:37 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoi

Ik dacht ook dat het zo simpel zou zijn, maar yum install gnome is geen geldige opdracht. Evenmin als yum install kde. Met andere woorden wat is dan wel de geldige pakketnaam?
Ook yum groupinstall "GNOME Desktop Enviroment" werkt niet.

Misschien kan ik die vinden met yum grouplist, maar ik weet niet hoe ik in die lijst moet 'scrollen'. Ik kan enkel het laatste deel van de lijst bekijken.

Het moet toch mogelijk zijn om de login manager (GDM) terug te installeren.

Rolling Eyes Hoe is het trouwens mogelijk dat afhankelijkheden worden onderzocht bij een installatie en niet bij een de´nstallatie! Rolling Eyes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Di Jan 05, 2010 6:26 am    Onderwerp: Reageren met citaat

sekke schreef:
"yum groupinstall "GNOME Desktop Enviroment"

Waarschijnlijk omdat je een letter vergeten bent:
Code:
yum groupinstall "GNOME Desktop Environment"
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
sekke



Geregistreerd op: 02 Jan 2010
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: Di Jan 05, 2010 11:32 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoi

Bedankt, inderdaad een spelfout. Maar nu wil het nog niet lukken.

Yum vindt 24 pakketten en vraagt of ik akkoord ga met het downloaden ervan. Na bevestiging loopt hij de verschillende url's af en gaat voortdurend naar de volgende mirror. Telkemaal geeft hij een ERRNO 256. Met als eindresultaat : no more mirrors to try.

De verbinding stond wel degelijk open.

groet
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Di Jan 05, 2010 8:05 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Probeer eens
Code:
yum clean all
en probeer het daarna nog eens.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
NikkiMassa



Geregistreerd op: 17 Sep 2006
Berichten: 355
Woonplaats: Vries

BerichtGeplaatst: Wo Jan 13, 2010 6:07 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

en scrollen kan met 'less' of 'more'. Probeer eens yum list iets | less waarbij de | het pipe-teken is.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Configuratie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.