Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Fedora breekt opstart bij 4GB intern geheugen af

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
codes



Geregistreerd op: 08 Jul 2009
Berichten: 2

BerichtGeplaatst: Wo Jul 08, 2009 6:58 pm    Onderwerp: Fedora breekt opstart bij 4GB intern geheugen af Reageren met citaat

Systeem werkt keurig, maar alleen met 2GB intern geheugen op A1. Als ik er op B1 een bankje van 2GB bij plaats breekt Fedora de opstart af bij het opstartscherm.
Bijzonder is dat het systeem met de beide geheugenmodules wel werkt met vista!Moederbord: ASUS P5B en een intel 6400 processor, met twee keer A-data extreme 2GB ram geheugenbankjes. 4GB
Fedora Leonidas 11/GNOME 2.26.2
2.6.29.5-191.fc11.i686 PAE
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Do Jul 09, 2009 9:47 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Wat versta je onder "opstart scherm"? En als je het tweede geheugen bankje dat je op B1 gebruikt eens alleen op A1 gebruikt? En heb je al eens een geheugen test gedaan? Zijn beide bankjes exact gelijke merk / type?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
codes



Geregistreerd op: 08 Jul 2009
Berichten: 2

BerichtGeplaatst: Do Jul 09, 2009 11:44 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Het systeem breekt de opstart af op het moment dat het (lege) Fedora teken zich bezig is op te vullen.
De bankjes zijn OK, gelijk aan elkaar, nieuw en al op alle plaatsen op het moederbord uitgeprobeerd. Vista en XP accepteren ze beide wel!
Moet toch aan Fedora liggen!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Do Jul 09, 2009 10:30 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

codes schreef:
op het moment dat het (lege) Fedora teken zich bezig is op te vullen.
Welke versie gebruik je? Shocked Bij mij versie 11 is et een balk onderin beeld die van links naar recht volloopt. Rest van beeld is zwart / leeg.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Do Jul 09, 2009 10:48 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Er zijn twee grafische boot-vormen. Als het systeem beschikt over een z.g frame buffer zie je het Fedora teken dat zich opvult terwijl de blauw/witte balk wordt gebruikt als er geen frame buffer beschikbaar is.

Soms kun je frame buffer enabelen door bij het booten een vga=... parameter op te geven. Ik gebruik op mijn notebook bijvoorbeeld vga=791, wat de frame buffer enabled en het tekst-scherm op 60x120 (of zoiets) zet in plaats van de gebruikelijke 24x80. Als bonus zie je een of meer Tuxen tijdens het booten Smile .
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Vr Jul 10, 2009 6:14 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hmmm... nog nooit gezien Rolling Eyes Bestaat er soms ook een mogelijkheid om dergelijke grafisch poespas compleet te disablen zodat TS de error ziet die anders verborgen blijft?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Vr Jul 10, 2009 9:23 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ja, de boot onderbreken (in grub) en dan in de boot line "rhgb quiet" weghalen.

Als de melding "Now booting ... in 5 seconds" verschijnt: druk snel op Escape. Druk op "e", selekteer de regel met "kernel", druk op "e" en verwijder "rhgb" en "quiet". Enter en dan "b".
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Vr Jul 10, 2009 10:14 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
selekteer
selecteer

Op welke taal staat jou woordenboek in Firefox? Shocked

Maar in ieder geval ... misschien een goed ideetje voor TS om dat te doen? Wie weet of er wat te zien is...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Za Jul 11, 2009 9:41 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Nickname55 schreef:
sciurius schreef:
selekteer
selecteer

Op welke taal staat jou woordenboek in Firefox?


Op de vrije spelling uit de 70er jaren.
Maar het is ontegenzeglijk jouw woordenboek, met een w op het eind Smile .
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Za Jul 11, 2009 10:12 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
Nickname55 schreef:
sciurius schreef:
selekteer
selecteer

Op welke taal staat jou woordenboek in Firefox?


Op de vrije spelling uit de 70er jaren.
Maar het is ontegenzeglijk jouw woordenboek, met een w op het eind Smile .
Shocked Hmmm...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.