Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

geluid onder fedora 11

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Wo Jun 10, 2009 1:47 pm    Onderwerp: geluid onder fedora 11 Reageren met citaat

geluid doet een beetje vreemd onder f11
als ik bv muziek af wil spelen doet hij het wel, maar als ik dan muziek uitzet en maak een ander progamma open zoals bv audacity die ook van geluid afhankelijk is chrast hij promt !!
ik krijg dan bij geen enkele toepassing meer geluid

hij geeft verder geen foutmeldingen maar hij doet gewoon helemaal niks meer
vreemd wel

mischien heeft iemand hetzelfde?? of weet hoe dit op te lossen?

gr bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Jun 11, 2009 2:24 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Probeer audacity dan eens vanuit een terminal op te starten. Welke meldingen/fout-meldingen zie je dan?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Vr Jun 12, 2009 4:45 pm    Onderwerp: geluid onder fedora 11 Reageren met citaat

ik heb audacity opgestart vanuit de terminal
hij start gewoon op geen enkele foutmelding !!
dus daar zit het niet in.
alleen als ik iets wil opnemen doet hij het niet,ik heb al geprobeerd om hem op pulse te zetten niks werkt de opnamemeter blijft stug in de hoek staan

en wat ik al eerder schreef als ik audacity heb opengemaakt en weer sluit, krijg ik daarna bij geen enkele toepassing meer geluid!! ook geen foutmeldingen!
wel een beetje vervelend
enige remedie is de pc opnieuw opstarten!
dan heb ik weer geluid

gr bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Zo Jun 14, 2009 4:09 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

zou het kunnen dat audacity conflict krijgt met de alsa drivers?
ik weet het niet meer, ik krijg audacity op geen enkele manier aan de praat
is het mischien raadzaam om alles te verwijderen wat met alsa te maken heeft te verwijderen?
zodat ik alleen pulse audio over hou? gr bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
NikkiMassa



Geregistreerd op: 17 Sep 2006
Berichten: 355
Woonplaats: Vries

BerichtGeplaatst: Do Jun 18, 2009 3:02 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb geen dergelijk probleem maar zou het antwoord wel interessant vinden, ik snap namelijk niks van dat hele alsa / pulse audio gebeuren.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Do Jun 18, 2009 5:34 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

nou het is me gelukt om audacity aan de praat te krijgen, alleen niet op de manier hoe ik gewend ben
me audio kabel die ik normaal gebruik vanaf me stereototoren werkt dus niet op de ene of andere manier
ik neem nu rechtstreeks op via USB en dat werkt dus wel!
ik snap ook niet goed hoe pulse audio werkt
alleen het lukt me niet meer om oude cassettebandjes op te nemen
ging wel met f10

mag hopen dat het weer gaat werken, maar ik heb goede hoop platen lukt me ook weer dus ff verder proberen!


gr bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Ma Jun 22, 2009 9:46 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ik las een artikel over audacity op het alleslinux forum nl waar iemand een soortgelijk probleem heeft als wat ik met fedora 11 heb
audacity speelt gewoon alle formaten af maar het lukt hem ook niet om een stereospoor op te nemen
dan blijft de opname meter ook stug in de hoek staan
ik heb hetzelfde probleem
zijn er meer mensen die dit probleem hebben?

de fout moet ergens in audacity zitten denk ik!

diegene waar ik over las had dit probleem met opensuse 11.1


gr bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Ma Jun 22, 2009 9:53 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Reageren met citaat
Iets vreemds met Audacity, probleem heb ik niet eerder ondervonden, misschien een Suse 11 probleempje, ik weet het niet.
Audacity opent wel alle soorten sporen (WAV/FLAC/OGG/MP3), maar als je een opname wilt doen op het bijv. tweede stereospoor speelt hij keurig spoor een af maar neemt spoor 2 niet op (alles staat wel keurig op 'overdub' in de instellingen, en met Suse 10.3 deed Audacity alles wat ik wilde).
Waaraan kan dit liggen, heeft iemand anders ook zo'n probleem en dit wellicht opgelost?
Mijn dank.



ps dit is het originele artikel

gr bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.