Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

procces pid verkeerd?

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Programmeren en scripten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Blue



Geregistreerd op: 14 Jan 2009
Berichten: 32

BerichtGeplaatst: Vr Apr 17, 2009 5:24 pm    Onderwerp: procces pid verkeerd? Reageren met citaat

Hallo,

Ik heb een vaag iets waar ik zelf niet uitkom.
IK draai 2 gameservers op een 4 core dedicated fedora9 machine.
Van beide proccesen heb ik een pid : 2360 en 2366
Als in nu remote via screen ga kijken kan ik met deze pid nrs zo naar het procces.
Nu komt het, als ik nu ff via TOP naar mijn machine kijk hebben de progammas ineens een PID die 2 nrs hoger liggen, dus: 2362 en 2368
Ik kan aan de naam zien dat het de proccesen zijn van 2360 en 2366, dus mijn vraag is: waarom zie ik de proccesen in TOP ineens met 2 nr hoger?

heeft het mischien iets te maken met taskset?
heb recent wel beide pids aan een core toegewezen.

cheers,
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Za Apr 18, 2009 7:03 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

PID zegt opzich niets. Elke keer dat je het programma opstart is het PID anders. Kan zijn dat het programma zich zelf reset heeft, opnieuw gestart heeft omdat er bijv. een error er opgetreden of zoiets. Daarvoor moet je bij de maker zijn.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Za Apr 18, 2009 9:31 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Waarschijnlijk heeft het proces waarvan je de PID hebt een of meer child processes opgestart om het eigenlijke werkt te doen. Het oorspronkelijke programma is dan een soort manager die de boel bij elkaar houdt.
Je kunt dit zien door
Code:
pstree NNN
waarbij NNN de PID is. Waarschijnlijk zie je dan meerdere processen, waaronder die uit de top-lijst.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Blue



Geregistreerd op: 14 Jan 2009
Berichten: 32

BerichtGeplaatst: Ma Apr 20, 2009 6:32 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

pstree

als ik de orginele pid invoer , staat die pid voor de commandline waarmee ik het spel start.
als ik de pid invoer die 2 hoger ligt(dus degene die ik in top zie) zie ik het eigenlijke procces van het spel.(de .exe)

eerder had ik dit niet en was had ik gewoon 1 pid na het starten.
nu start ik mijn proccesen sinds een paar dagen met taskset, heeft dat er iets mee te maken mischien?

taskset -c 2 screen -dmS jaymod ./NOHUP_THIS_LOOP.sh

cheers,
Blue
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Programmeren en scripten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.