Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

secret mario chronicles (smc)
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Vr Mrt 20, 2009 3:20 pm    Onderwerp: secret mario chronicles (smc) Reageren met citaat

ik heb het spelletje secret mario chronicles geinstalleerd (staat als smc onder software beheer)
yum heeft ook al de ontbrekende afhankelijkheden geinstalleerd, maar ik krijg geen beeld of geluid, het scherm word zwart en er is niks meer mee te beginnen
sdl of openal of wat hij allemaal nog meer nodig heeft staat geinstalleerd
het is wel lastig want de pc doet gelijk niks meer , ik moet hem met de aan-uit knop geforceerd afsluiten, dat is allemaal niet zo goed voor mijn pc niet natuurlijk

ik heb een intel 82945g videokaart er inzitten, ik ben overigens allang van plan om deze te vervangen

gr bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Do Apr 16, 2009 7:10 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

secret mario chronicles werkt ook met mijn nieuwe videokaart niet (ik heb nu een geforce9600gt nvidiakaart)
het scherm blijft nog steeds zwart als ik hem probeer te spelen
dus nog steeds geforceerd afsluiten!!
vreemd wel al de andere problemen heb ik kunnen oplossen met deze videokaart
is het wellicht een fout in SUPER MARIO CHRONICLES??
SMC HEET HET ONDER SOFTWAREBEHEER

in een terminal opstarten hetzelfde resultaat scherm word zwart en voor de rest gebeurd er niks

weet iemand wat de oorzaak zou kunnen zijn?

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Wo Apr 22, 2009 7:47 am    Onderwerp: Reageren met citaat

ik heb de windows versie van smc onder WINE geinstalleerd, en die werkt perfect en supersnel!!
ik snap er niks van dat de versie die onder fedora staat(zit in rpmfusion) niet werkt, waarom staat dat spel eronder als het niet werkt??
maar ja ik kan het nu toch spelen
het is wel een te gek spel

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Maurizio
MauRice


Geregistreerd op: 03 Jan 2008
Berichten: 113

BerichtGeplaatst: Do Apr 23, 2009 6:49 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Bianca,

Ik kan het niet nabootsen.
Speel hier normaal.
Heb wel nog Fedora 9 met een nVidia FX 5700LE

MvG,
MauRice
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Do Apr 23, 2009 7:29 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

hoe bedoel je ik kan het niet nabootsen??
ik heb n nvidia 9600gt
is 1 van de nieuwste
werkt perfect onder wine maar de fedoraversie werkt dus
niet

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Maurizio
MauRice


Geregistreerd op: 03 Jan 2008
Berichten: 113

BerichtGeplaatst: Do Apr 23, 2009 8:20 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Bianca,

Dat het perfekt werkt op mijn Fedora 9 systeempje.

MvG,
MauRice
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Do Apr 23, 2009 9:45 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

hoe dan?
mis ik 1 of andere afhankelijkheid dan??

ik heb f 9 ook nog op n andere schijf staan maar daar werkt tie ook niet
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Maurizio
MauRice


Geregistreerd op: 03 Jan 2008
Berichten: 113

BerichtGeplaatst: Vr Apr 24, 2009 7:18 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Bianca,

Probeer eens de verborgen map .smc in je HOME-map te verwijderen.
De eerste keer dat ik dit spel opstarte, laden het van alles en nog wat in mijn HOME-map.

Welke afhankelijkheid je mis... Een groot ?


MvG,
MauRice
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Vr Apr 24, 2009 9:00 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

maurice
ik heb geprobeerd die verborgen map te verwijderen, dat lukte ook gewoon
maar het spel start nog steeds niet op
nog steeds een zwart scherm
toen ik weer in me home map ging kijken had hij hem weer terug gezet, alleen zat er niks in de submappen
dus waar dan wel de fout zit snap ik dan ook niet
wat ik dan niet begrijp is dat ik hem wel met wine kan spelen,
die maakt gebruik van dezelfde videokaart, maar ja de structuur van een windows progamma is wel compleet anders natuurlijk
maar ja vreemd blijft het wel

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Maurizio
MauRice


Geregistreerd op: 03 Jan 2008
Berichten: 113

BerichtGeplaatst: Za Apr 25, 2009 7:30 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Bianca,

In de sub-map 'cache' die zit aardig vol.
De andere zijn inderdaad nog leeg.
Plus nog een configuratie bestand en een lege log bestand.
In totaal bij mij 13,2 MB.

Er loop iets fout bij het opladen... Wat???

MvG,
MauRice
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Za Apr 25, 2009 8:55 am    Onderwerp: Reageren met citaat

ja wat????
goeie vraag inderdaad
als jij t weet weet ik het ook
mischien komen we daar nog wel achter
ma ja ik kan het wel gewoon spelen onder wine dus geen man overboord
het is inderdaad vreemd dat er maar 13,2 mb is terug te vinden terwijl t progamma wat die heeft geinstalleerd zo`n 70mb groot is!!
bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Za Apr 25, 2009 9:27 am    Onderwerp: Reageren met citaat

zoals ik al eerder poste heb ik ook nog een ACER ASPIRE ONE minilaptop
daar heb ik MANDRIVA 2009 op geinstalleerd omdat F10 daar zeer traag op werkte(verouderde hardware)
ik heb daar ook het spelletje SMC geprobeerd aan de praat te krijgen maar daar werkt hij dus ook niet!
hij geeft daar ook een zwart scherm en je kan er dan dus niks meer mee beginnen, ja geforceerd afsluiten dus
ook de windows versie onder wine werkt niet!
ik zou dan toch denken dat er ergens een fout in de verschillende linuxversies moet zitten want ik kan me herinerren dat hij ook niet met ubuntu of debian werkt
blijft toch wel vreemd dat dit nooit iemand is opgevallen

bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Maurizio
MauRice


Geregistreerd op: 03 Jan 2008
Berichten: 113

BerichtGeplaatst: Za Apr 25, 2009 11:14 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Bianca,

Heb het ook geinstalleerd op 64bits Mandriva 2009.0
Met een ATi X700 en de drivers van Xorg.

Ik kan het spelen, moet wel opletten dat ik niet bepaalde info-blokken raak. Want dan klapt het spel kompleet eruit en zit ik met een 800x600 desktop ipv 1680x1050.

X-server herstarten en zit weer bij de oude...

Wel een vreemde zaak.

MvG,
MauRice
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Za Apr 25, 2009 1:14 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

waar haal jij die resolutie vandaan dan 1680+1050??
er staan er verschillende onder bij mij maar deze niet
ik heb hem op 800+600 staan op een philips 19inch breedbeeld scherm werkt erg goed allemaal

gr bianca
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Maurizio
MauRice


Geregistreerd op: 03 Jan 2008
Berichten: 113

BerichtGeplaatst: Za Apr 25, 2009 3:52 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Bianca,

Ik heb een 22" TFT scherm die op resolutie 1680x1050 werkt.
Als 'smc' op mijn Mandriva 64bits eruit knalt zit mijn resolutie op 800x600 vermoed ik.

Restart van de X-server is dan nodig.

Tussen haakjes, je gebruik toch de 'nvidia' proprietary driver ipv 'nv' driver van Xorg? Die van Xorg ondersteun nog geen 3D voor zover ik weet.

MvG,
MauRice
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.