Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

beeldscherm
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Wo Dec 10, 2008 4:28 pm    Onderwerp: beeldscherm Reageren met citaat

er gebeurt steeds wat vreemds met me beeldscherm onder f10,bijvoorbeeld als ik audacity gebruik lijkt t ineens of alles stil staat {als ik ff naar de keuken loop of zo}, maar als ik dan me muis beweeg is alles weer normaal heb tie gewoon alles opgenomen.
en zo gaat het met veel meer progammas bv k3b, het lijkt of er geen activiteit meer is maar na ff met de muis bewegen is toch alles normaal
vreemd wat kan hier de oorzaak van zijn?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Wo Dec 10, 2008 6:43 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Levert het uitzetten van de "Desktop-Effects" geen verbetering op?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Wo Dec 10, 2008 7:24 pm    Onderwerp: beeldscherm Reageren met citaat

die heb ik standaard uitstaan het is gewoon heel vreemd als ik bv denk dat er iets is vastgelopen is werkt het gewoon alleen als ik dan na me scherm kijk staat alles stil beetje verwarrend
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Wo Dec 10, 2008 7:34 pm    Onderwerp: beeldscherm Reageren met citaat

ik heb met fedora 10 toch wel erg veel problemen die ik met fedora 9 nooit gehad heb bv supertux is ook nog niet opgelost en ik heb nog steeds een vervelende selinux en dan de update probleems en dan ook nog k3b die plotseling niet meer kan `rippen` of audacity die geen mp3 meer kan openmaken
ik hoop dat deze problemen speodig worden opgelost anders overweeg ik om maar een andere distributie te gaan proberen
Ik heb er al heel wat geprobeerd werk al een paar jaar met linux, maar dit lijken wel weer de fouten uit het begin
o ja ook me tv kaart doet t plots niet meer terwijl ik f10 schoon heb geinstalleerd
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Wo Dec 10, 2008 8:21 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Tja, die problemen die jij hier noemt, die je hebt met F10, heb ik zelf niet. Terwijl ik exact dezelfde programmas gebruik, supertux daar gelaten.
Je zou o.a. kunnen beginnen met meer info/feedback te geven over je problemen, aangezien het erg moeiijk is voor buitenstaanders om te zien waar de oorzaak/oorzaken van je problemen liggen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Wo Dec 10, 2008 9:24 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

nou om te beginnen, ik kon onder audacity altijd mp3 openen om te splitten bv kan ineens niet meer, hij zegt `deze versie van audacity is niet compatibel met mp3`
ik heb audiocd`s die ik wil omzetten na mp3 bv met k3b ging altijd zonder problemen, nu zegt tie kan niet en gooit de cd er uit, nou heb ik wel het progamma asunder cd ripper daar gaat het wel mee, maar alle gebruikelijke progamma`s die ik gewend ben zoals k3b of brasero of noem maar op daar lukt het niet meer mee, terwijl de mp3 encoder lame gewoon staat geinstalleerd
de problemen van supertux heb ik al uitvoerig beschreven
wat me tv kaart betreft hij staat perfect geinstalleerd hij ziet hem ook maar ik krijg op geen enkel tv progamma beeld meer ook niet met me videorecorder terwijl ik onder f9 gewoon films kon opnemen en bewerken ik heb alle progamma`d die tv kunnen produceren geprobeerd allemaal hetzelfde probleem
aan me pc kan het niet liggen, ik heb n nieuwe hp paviljoen pc supersnel, en ik zeg nogmaals onder f9 was alles perfect, ik had eerst een upgrade gedaan en toen dat niet goed werkte een schone instalatie maar net zo slecht dus
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Wo Dec 10, 2008 9:49 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Mp3 technologie zit niet in Fedora vanwege licentie-issues.
Als je de rpmfusion repository toevoegt kun je van de meeste tools de mp3-enabled versies installeren.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Wo Dec 10, 2008 10:43 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

bianca schreef:
nu zegt tie kan niet en gooit de cd er uit

Is dit de exacte fout-melding die je krijgt?
Als je, zoals hiervoor werd voorgesteld rpm-fusion toevoegd, het pakket k3b-extras installeren met alle benodigde codecs.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Do Dec 11, 2008 10:11 am    Onderwerp: Reageren met citaat

nou die wil ik ook wel toevoegen maar ik kan niet onder softwarebeheer komen door die updates problemen
als iets wil open maken krijg ik diemmeldingen die iedereen krijg
als ik iets nanaf internet probeer te installeren krijg ik dezelfde meldingen
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Michaeltje



Geregistreerd op: 28 Jul 2005
Berichten: 194

BerichtGeplaatst: Do Dec 11, 2008 1:59 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Word Root en voeg onderstaande rpm toe.

rpm -ivh http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm
rpm -ivh http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-stable.noarch.rpm


Nu installeer je plugins met onderstaande yum commando

yum -y install gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-ugly xine-lib-extras-nonfree
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Dec 11, 2008 5:32 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

bianca schreef:
nou die wil ik ook wel toevoegen maar ik kan niet onder softwarebeheer komen door die updates problemen
als iets wil open maken krijg ik diemmeldingen die iedereen krijg
als ik iets nanaf internet probeer te installeren krijg ik dezelfde meldingen

Deze problemen zouden ondertussen opgelost moeten zijn. Probeer daarom vanuit een terminal het volgende:
Code:

su -

en dan:
Code:

yum -y update

Na deze updates zou je weer normaal gebruik moeten kunnen maken van "softwarebeheer". Succes.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Do Dec 11, 2008 6:53 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ja dank jullie wel updaten is gelukt nou ga ik ma kijken of de rest gelukt is
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
bianca



Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 724

BerichtGeplaatst: Do Dec 11, 2008 7:08 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

die codecs staan al geinstalleerd maar hij gooit nog steeds me cd`s eruit(k3b) updaten is gelukt ik kan weer in software beheer komen
supertux werkt nog steeds niet naar behoren
selinux zwijgt haha eindelijk
ma ja ik zou nu ook wel willen dat 3d ook weer werkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Dec 11, 2008 8:29 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

bianca schreef:
ja dank jullie wel updaten is gelukt nou ga ik ma kijken of de rest gelukt is

Mooi, das fijn.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Dec 11, 2008 8:35 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb je voor K3b ook het pakket k3b-extras-freeworld geinstalleerd?
En wat bedoel je met 3D? 3D-Rendering? Om wat voor een videokaart gaat het dan?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.