Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

melding probleem met hub

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Franktwh



Geregistreerd op: 17 Jan 2007
Berichten: 80
Woonplaats: Wijhe

BerichtGeplaatst: Wo Jun 11, 2008 5:42 pm    Onderwerp: melding probleem met hub Reageren met citaat

als ik mijnlaptop met F8 erop opstart, krijg ik na de melding dat red hat nash is opgestart de mededeling:
Code:
hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 5

Volgens mij is dit ontstaan na de laatste update van de kernel, maar dat weet ik niet zeker. Verder werkt alles zoals voorheen. Ik vroeg mij alleen af of dit kwaad kan (is er iets met de hardware niet goed?) en waar komt die melding ineens vandaan(wat betekent hij)?
Iemand een suggestie???????

alvast bedankt voor de moeite
Frank
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Wo Jun 11, 2008 6:10 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Klinkt enig sinds bekend. Ik krijg bij opstarten ook altijd 2 meldingen over mn usb. Niet exact hetzelfde als de jou, maar wel zo iets. Heb er nog nooit last mee gehad.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Wo Jun 11, 2008 10:59 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb dit probleem ook gehad met een eerdere kernel. Mijn huidige kernel, 2.6.25.4-10.fc8, heeft dit probleem niet meer. Welke versie gebruik je?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Franktwh



Geregistreerd op: 17 Jan 2007
Berichten: 80
Woonplaats: Wijhe

BerichtGeplaatst: Do Jun 12, 2008 6:19 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik gebruik dezelfde versie als jij Gulkat.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Jun 12, 2008 9:57 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Was denk iets te snel. Op mijn desktops is het probleem verholpen, op 1 van mijn laptops heb ik ook dezelfde melding. Ondertussen heb ik even gezocht op bugzilla en deze bug is reeds vermeldt. Onlangs zat een zelfde bug in F9 en deze is middels een nieuwere kernel verholpen. Wellicht dat er een dezer dagen ook een nieuwere kernel uitkomt voor F8 waarbij het probleem verholpen wordt. Na de update van de kernel bij F9 zitten we daar aan kernel 2.6.25.4-30.fc9waarbij het probleem opgelost werd. Onder F8 ondervind ik overigens geen problemen van deze melding. Jij wel?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Franktwh



Geregistreerd op: 17 Jan 2007
Berichten: 80
Woonplaats: Wijhe

BerichtGeplaatst: Do Jun 12, 2008 5:54 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Behalve de melding heb ik geen moeilijkheden ondervonden. Mijn vraag komt louter voort uit nieuwsgierigheid. Daarnaast is een antwoord op mijn vraag wellicht nuttig om eventuele problemen in de toekomst te verklaren. In ieder geval hoef ik geen bug te melden.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Jun 12, 2008 7:02 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ben ik met je eens.
Een bug hoef je niet te vermelden, dit is dus reeds gedaan door anderen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Franktwh



Geregistreerd op: 17 Jan 2007
Berichten: 80
Woonplaats: Wijhe

BerichtGeplaatst: Di Jun 24, 2008 6:19 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Het heeft te maken met het feit dat de muis in de één van de usb-poorten zit bij het opstarten. Laatst startte ik op met de printer aan (die zit ook aan een usb-aansluiting). Toen kreeg ik twee meldingen (on port 5 en on port 4). Aangezien printer en muis allebei gewoon werken, nem ik aan dat het geen ernstig probleem is.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
fwhmjanssen



Geregistreerd op: 17 Mei 2007
Berichten: 21

BerichtGeplaatst: Ma Jul 07, 2008 7:57 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ik heb die melding ook met de nieuwste kernel van fedora 9
ik heb dit in fedora 9 al vanaf het begin en ook met de laatste kernel dus.
ik heb ook als ik de bluetoothstick in de hub doe dat de usb helemaal vast loopt en niet meer werkt tot ik opnieuw opstart.
dit doet hij alleen met de bluetoothstick.
ik heb deze kernel 2.6.25.9-76.fc9.
MvG frans
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Ma Jul 07, 2008 11:12 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

fwhmjanssen schreef:
ik heb die melding ook met de nieuwste kernel van fedora 9
ik heb dit in fedora 9 al vanaf het begin en ook met de laatste kernel dus.
ik heb ook als ik de bluetoothstick in de hub doe dat de usb helemaal vast loopt en niet meer werkt tot ik opnieuw opstart.
dit doet hij alleen met de bluetoothstick.
ik heb deze kernel 2.6.25.9-76.fc9.
MvG frans

Wss een conflict. Heb je al een andere USB-poort geprobeerd?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.