Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Wireless NIC krijgt geen IP-adres van DHCP

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
3azz



Geregistreerd op: 13 Mrt 2008
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Do Mrt 13, 2008 11:22 pm    Onderwerp: Wireless NIC krijgt geen IP-adres van DHCP Reageren met citaat

Hallo allemaal,

Ik snap niet wat er bij mij gebeurd!

Mijn draadloos netwerk broadcast zijn SSID en ik heb een WPA-PSK secured kanaal.

Mijn laptop is uitgerust met een Intel 3945ABG wireless NIC. Voor zover als ik heb kunnen uitvogelen met behulp van gebruiksaanwijzingen, trouble-shooting guides an FAQ's, heb ik alles correct geïnstalleerd. Toch krijgt mijn NIC geen IP-Adres.

Hieronder even één en ander uiteengezet.
Mogelijk dat iemand van jullie weet hoe ik dit kan oplossen?

ifcfg-wlan0 ziet er als volgt uit:
# Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
DEVICE=wlan0
ONBOOT=no
BOOTPROTO=dhcp
HWADDR=00:19:d2:5c:18:78
NETMASK=
DHCP_HOSTNAME=Pluto
IPADDR=
DOMAIN=
TYPE=Wireless
ESSID=BlackHat
CHANNEL=11
MODE=Managed
RATE=Auto
USERCTL=no
PEERDNS=yes
IPV6INIT=no
NM_CONTROLLED=no

Als ik /sbin/iwlist wlan0 scan intyp in term, geeft hij me deze info:
wlan0 Scan completed :
Cell 01 - Address: 00 : 14 : 7C : B0 : D9 : F1
ESSID:"BlackHat"
Mode:Master
Frequency:2.462 GHz (Channel 11)
Channel:11
Quality=87/100 Signal level=-46 dBm Noise l
Encryption key:on
IE: WPA Version 1
Group Cipher : TKIP
Pairwise Ciphers (1) : TKIP
Authentication Suites (1) : PSK
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s;
9 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s;
48 Mb/s; 54 Mb/s
Extra:tsf=000000fea68024dc

Het lijkt er dus op, dat mijn wifi-kaart werkt en dat hij mijn accesspoint kan zien, eens?

Maar als ik /sbin/dhclient wlan0 intyp, geeft hij me geen ip-adres:
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.6-Fedora
Copyright 2004-2007 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/
wmaster0: unknown hardware address type 801
wmaster0: unknown hardware address type 801
Listening on LPF/wlan0/00:19:d2:5c:18:78
Sending on LPF/wlan0/00:19:d2:5c:18:78
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 12
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 20
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.

Als ik in het log kijk met dmesg, zie ik dit:
ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
wlan0: CTS protection enabled (BSSID=00:14:7c:b0:d9:f1)
wlan0: Initial auth_alg=0
wlan0: authenticate with AP 00:14:7c:b0:d9:f1
wlan0: RX authentication from 00:14:7c:b0:d9:f1 (alg=0 transaction=2 status=0)
wlan0: authenticated
wlan0: associate with AP 00:14:7c:b0:d9:f1
wlan0: RX AssocResp from 00:14:7c:b0:d9:f1 (capab=0x431 status=0 aid=20)
wlan0: associated
ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
wlan0: no IPv6 routers present

Het lijkt er dus op, dat de nic zich authenticeerd en associeerd, wat volgens mij betekent, dat de encryptie settings goed zijn, right?
Hij geeft gek genoeg ook aan, dat er geen IPv6 routers beschikbaar zijn. Dat is al vreemd, aangezien ik heb aangegeven in de config file, dat hij geen IPv6 moet gebruiken.
Bovendien, mijn accesspoint is echt enkel een accesspoint (3Com) en de router is in dit geval een Cisco ASA5505 firewall, die als DHCP-server functioneert en wel degelijk IPv6 ondersteunt...

Ten slotte is het zo, dat deze laptop een dual boot is met windows Vista en die authenticeerd wel gewoon en krijgt ook een IP-adres. Het zit hem dus niet in de netwerk-apparatuur.

Heeft er iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn of hoe ik dit moet oplossen? Ik ben inmiddels al twee weken bezig om Wireless onder FC8 aan de praat te krijgen...

Alvast bedankt voor de hulp!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Th3No0b



Geregistreerd op: 05 Jan 2006
Berichten: 502
Woonplaats: Emmeloord

BerichtGeplaatst: Vr Mrt 14, 2008 11:15 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Wat gebruik je om de code in te voeren? Waar staat ie?

Wat ik bij jouw mis is het gebruik van wpa_supplicant voor de wpa key.

Al overweegt om NetworkManager te gebruiken? Werkt voor mij uitstekent. Zowel op school, waar allemaal extra beveilging erbij zit, als thuis, een simpel wpa security.

Typ als root:
Code:
service NetworkManager start

Hier is als het goed is ook alles in te stellen.
Mocht je dit als standaard willen gebruiken moet je het volgende even in tikken als root:
Code:
chkconfig NetworkManager on

Nu wordt hij automatisch worden opgestart bij het inloggen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
3azz



Geregistreerd op: 13 Mrt 2008
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Za Mrt 15, 2008 1:16 am    Onderwerp: Hmmm; die commando's kent hij niet Reageren met citaat

Hoi!
Om te beginnen bedankt voor je reactie.

Echter, als ik die commando's ingeef, dan zegt hij in beide gevallen:

"command not found"

Heb je enig idee of ik die commando's in een bepaalde directory kan vinden>

Groets,
Bas
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
3azz



Geregistreerd op: 13 Mrt 2008
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Za Mrt 15, 2008 1:25 am    Onderwerp: Euh.... Reageren met citaat

Dat is dus wel gelukt door er /sbin/ voor te plaatsen...

Alleen ik zag dat het een Gnome pakket is, en ik werk in KDE.
Het progje start wel op nu, maar ik kan enkel VPN's opbouwen.
Hij ziet dus niet mijn netwerkapparaten....

enig idee wat hierbij kan helpen?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Za Mrt 15, 2008 10:57 am    Onderwerp: Reageren met citaat

KUn je op de web pagina van het AP zien of hij inderdaad het station accepteert? Sommige APs vereisen nl. een voor-registratie en accepteren alleen bekende stations.

wpa_supplicant kun je met de hand draaien, maar da's erg lastig. NetworkManager doet dat allemaal voor je. Je hebt ook de nm-applet gestart, waarmee je de instellingen kunt doen?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
3azz



Geregistreerd op: 13 Mrt 2008
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Za Mrt 15, 2008 2:49 pm    Onderwerp: AP, NM en WPA_Supplicant Reageren met citaat

Hoi!

Mijn Accesspoint doet niet aan MAC-adress filtering als je dat bedoelt.
Iedereen die de sleutel heeft, kan er op.
Ook met Vista vanaf dezelfde pc kan ik er gewoon op.
Dat kan het probleem niet zijn. Te meer aangezien mijn notebook zich gewoon asocieert.

Ik zie eerder het probleem in NM.
Kan het zijn dat ik WPA_Supplicant uit moet zetten of disabelen alvorens ik NM goed kan gebruiken?

Wat is de nm-applet en hoe start ik die?

Groet,
Bas
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Za Mrt 15, 2008 6:51 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ik zag dat je een /sbin/dhclient deed. Waarom niet gewoon
Code:
ifup wlan0
Omdat de interface is geconfigureerd als dhcp zal hij dat zelf gaan regelen.
Maar nogmaals: heb je op de web pagina van het AP gezien dat het station echt is geaccepteerd?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
3azz



Geregistreerd op: 13 Mrt 2008
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Zo Mrt 16, 2008 1:20 pm    Onderwerp: .... Reageren met citaat

Ik begrijp nu wat je bedoeld. Dat ik hem daar ook als eindpoint in zie staan.
Eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat ik dat niet heb bekeken, aangezien ik niet zo gemakkelijk in de webinterface van mijn ap kan komen. Het is namelijk geen router-ap, maar enkel een ap. Ik kan dus niet echt eenvoudig inloggen op het ap om te kijken of mijn kaart zich daadwerkelijk heeft ge-associeerd.

Ik zal even kijken of ik daar een mogelijkheid voor heb.

Kom er asap op terug!

Dank voor je hulp alvast!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
kicks78



Geregistreerd op: 19 Mrt 2008
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: Wo Mrt 19, 2008 2:16 pm    Onderwerp: Hetzelfde probleem, andere kaart Reageren met citaat

Je schreef eerder: Het pakket wat ik heb gebruikt voor mijn kaart en wpa heb ik hiervandaan: http://www.datanorth.net/~cuervo/rtl8187b/
Daar valt ook te lezen: "I haven't tried it, and the only other person I've sent it to reported a kernel panic. Use at your own risk.".
Bad EIP value lijkt me een kernel panic.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Wo Mrt 19, 2008 2:46 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

In principe lijkt je kaart te werken.
NetworkManager (let op de hoofdletters) is een service die normaal bij het starten wordt geactiveerd. Als die niet draait kun je die activeren met (als root)
Code:
# /sbin/service NetworkManager restart
# /sbin/service NetworkManagerDispatcher restart

Daarna moet in je gnome panel een networkmanager applet verschijnen (zo niet, dan in een terminal window nm-applet& intypen).
Via die applet kun je de beschikbare netwerken bekijken, en aangeven dat je er aan een wil connecten. Als jouw netwerk niet zichtbaar is, omdat het de SSID niet broadcast, dan moet je de verbinding handmatig opzetten.
Als er helemaal geen netwerken te zien zijn, en ze zijn er wel, probeer dan of de kaart correct werkt (als root):
Code:
# /sbin/iwlist wlan0 scanning
(Vul voor wlan0 de interface in).
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
kicks78



Geregistreerd op: 19 Mrt 2008
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: Wo Mrt 19, 2008 3:31 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb ik geprobeerd en er werd verbinding gemaakt. Het terminalvenster stond nog open. Er vloog een lijst over het scherm en rechtsboven stond het teken dat ik verbonden was. Voor ik iets anders kon doen werd de verbinding verbroken en eindigde mijn terminalvenster met de woorden Bad EIP value. Ik kon vervolgens niets meer doen. Alles liep vast. Komt dat door verkeerd ingesteld netwerk??? Volgens mij zijn de instellingen goed.

Flink gegoogled op Bad EIP value en het lijkt niet dat dat iets met het netwerk te maken heeft. Dan is het toch vreemd dat mijn verbinding meteen werd verbroken.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
kicks78



Geregistreerd op: 19 Mrt 2008
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: Wo Mrt 19, 2008 9:30 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

huh??? wie haalt nou mijn bericht weg en zet er iets anders neer???? Is dat normaal hier?

Als je niet wilt helpen mag je dat ook gewoon zeggen. Niet erg leuk als het hele bericht wordt weggehaald en onder mijn naam iets anders wordt geplaatst.

Greetz, een wanhopige vrouw

Ik ga wel weer naar een ander forum pffffffffffffffff
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Wo Mrt 19, 2008 9:39 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Sorry, mijn fout!
Ik had dit als reaktie willen geven, niet je bericht weghalen.
Excuus!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.