Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

X wil helemaal niet meer :(
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Wo Dec 12, 2007 4:07 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Tomick schreef:
]


Ik kan zelfs mijn terminal niet meer openen....ik krijg hem wel geopend maar ook deze is compleet blanco Confused


Hmm ken iemand dit probleem?

Hoe krijg ik dit op gelost (A)


Alvast bedankt

Hier snap ik even niets meer van. Wat heb je gedaan? Waarom staat er een screenshot en wat heeft dat met jouw probleem van doen? Probeer zoveel mogelijk info te geven, zodat wij hier ook iets mee kunnen. Langs deze weg kunnen we niet in jouw pc kijken.... Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Tomick



Geregistreerd op: 20 Nov 2007
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Do Dec 13, 2007 2:49 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

1.

Ok screenshot uitleg:

Dat wat ik omcirkelde heb....

Daar horen eigenlijk de tekens _ (minimaliseren) [] (maximaliseren) en X (sluiten) te staan.

Maar als ik een venster open komen die niet en blijft het bij het laden vasthangen.... ( dat wat ik omcirkeld heb is zeg maar het zandlopertje)



2.

Ik gebruik Banshee, maar ik betwijfel of het daar aan ligt.

Want mijn teminal venster is ook blanco....het is wel nog actief want als ik me dan blindelings als root in log en dan init 3 in typ dan voert hij het commando gewoon uit.

3.

Mijn terminal venster is dus ook blanco en dat is zeer lastig want dat is toch ongeveer de enigste manier om mijn hele pc de configureren, aanpassen, etc...

4.

Ik ben nog bij de ICT geweest en hebt probleem ook daar uitgelegd, hun zeiden dat mijn waarschijnlijk gewoon niet compatible is en ik dus vette pech heb kwa effecten betreft Sad. Ik hoop dat het tegendeel waar is natuurlijk.....dsu weet iemand hoe je dit anders kan oplossen?

Alvast bedankt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Dec 13, 2007 3:35 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Tomick schreef:

Ik ben nog bij de ICT geweest en hebt probleem ook daar uitgelegd, hun zeiden dat mijn waarschijnlijk gewoon niet compatible is en ik dus vette pech heb kwa effecten betreft Sad. Ik hoop dat het tegendeel waar is natuurlijk.....dsu weet iemand hoe je dit anders kan oplossen?

Alvast bedankt

Je wat????

Vanaf wanneer deden die problemen zich voor? Ik vraag me af, in hoeverre dit nog gerelateerd is aan dit topic. Probeer eens een applicatie vanuit een konsole op te starten, en let op eventuele fout-meldingen. En post die dan eventueel hier.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Tomick



Geregistreerd op: 20 Nov 2007
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Do Dec 13, 2007 3:56 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat schreef:
Tomick schreef:

Ik ben nog bij de ICT geweest en hebt probleem ook daar uitgelegd, hun zeiden dat mijn waarschijnlijk gewoon niet compatible is en ik dus vette pech heb qua effecten betreft Sad. Ik hoop dat het tegendeel waar is natuurlijk.....dus weet iemand hoe je dit anders kan oplossen?

Alvast bedankt

Je wat????

Vanaf wanneer deden die problemen zich voor? Ik vraag me af, in hoeverre dit nog gerelateerd is aan dit topic. Probeer eens een applicatie vanuit een konsole op te starten, en let op eventuele fout-meldingen. En post die dan eventueel hier.


Mijn videokaart.

Die 2/3 probleempjes die kwamen kwamen nadat ik " yum install kmod-nvidia-96xx" heb gedaan.

Het probleem is dat hij geen fouten aangeeft, alhoewel.... volgens mij kreeg ik een melding van SELinux, heb je daar misschien wat aan? (dan hoop ik dat ik vanavond eventjes tijd er voor heb om die te posten)

maar volgens linux doet de terminal het bijvoorbeeld gewoon, ( want alle commands die ik blind in typ,doen het gewoon) linux heeft dus niet in de gaten dat ik gewoon een blanco scherm heb (dus geeft hij ook geen fout)

gr
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Dec 13, 2007 4:44 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb jouw posts nog eens doorgelezen. Maar afgaande op dit:
Code:

localhost login: cheking for module nvidia.ko [mislukt]
nvidia.ko for kernel 2.6.23.1-49.fc8 was not found [waarschuwing]
The Nvidia-96xx driver will not be enabled untill one is found [waarschwuring]
Driver already diabled.

Wat jij eerder postte, kun je er wel vanuit gaan dat de driver niet goed werkt. Welke kernel gebruik je?>>open daarvoor even een terminal en typ daarin het volgende commando:
Code:

uname -r
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Tomick



Geregistreerd op: 20 Nov 2007
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Do Dec 13, 2007 5:20 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat schreef:
Ik heb jouw posts nog eens doorgelezen. Maar afgaande op dit:
Code:

localhost login: cheking for module nvidia.ko [mislukt]
nvidia.ko for kernel 2.6.23.1-49.fc8 was not found [waarschuwing]
The Nvidia-96xx driver will not be enabled untill one is found [waarschwuring]
Driver already diabled.

Wat jij eerder postte, kun je er wel vanuit gaan dat de driver niet goed werkt. Welke kernel gebruik je?>>open daarvoor even een terminal en typ daarin het volgende commando:
Code:

uname -r




Grappig, mijn terminal is blanco! maar ik typ het vanavond wel in de " init 3" scherm of hoe noem je dat zwarte terminal volscherm?

Maar ik moet dus uname -r intype en ik krijg mijn kernel?

Ok ik zal kijken of ik straks nog tijd heb.... ( heb het druk Sad )

anyway ik laat straks ( hoop ik) wat weten Wink


p.s. als root neem ik aan?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Dec 13, 2007 5:22 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Je krijgt dan je kernel-versie nr. te zien. Naar alle waarschijnlijkheid, zal dit dus niet 2.6.23.1-49.fc8 zijn. Waarbij de installatie van de nVidia-driver wel naar gezocht wordt.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Tomick



Geregistreerd op: 20 Nov 2007
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Do Dec 13, 2007 7:28 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Goed gegokt, het is namelijk 2.6.23.8-63.fc8

En mijn SELinux melding was :

Code:
Samenvatting
    SELinux is preventing the /usr/sbin/tmpwatch from using potentially
    mislabeled files (/tmp/flashplayer-installer).

Gedetailleerde omschrijving
    SELinux has denied /usr/sbin/tmpwatch access to potentially mislabeled
    file(s) (/tmp/flashplayer-installer).  This means that SELinux will not
    allow /usr/sbin/tmpwatch to use these files.  It is common for users to edit
    files in their home directory or tmp directories and then move (mv) them to
    system directories.  The problem is that the files end up with the wrong
    file context which confined applications are not allowed to access.

Allowing Access
    If you want /usr/sbin/tmpwatch to access this files, you need to relabel
    them using restorecon -v /tmp/flashplayer-installer.  You might want to
    relabel the entire directory using restorecon -R -v /tmp.

Additionele informatie       

Source Context                system_u:system_r:tmpreaper_t:s0
Target Context                system_u:object_r:unconfined_home_t:s0
Target Objects                /tmp/flashplayer-installer [ file ]
Affected RPM Packages         tmpwatch-2.9.11-2 [application]
Policy RPM                    selinux-policy-3.0.8-56.fc8
Selinux Enabled               True
Policy Type                   targeted
MLS Enabled                   True
Enforcing Mode                Enforcing
Plugin Name                   plugins.home_tmp_bad_labels
Hostnaam                      localhost.localdomain
Platform                      Linux localhost.localdomain 2.6.23.8-63.fc8 #1 SMP
                              Wed Nov 21 18:51:08 EST 2007 i686 athlon
Alert Count                   3
First Seen                    zo 09 dec 2007 14:47:27 CET
Last Seen                     wo 12 dec 2007 10:09:56 CET
Local ID                      abeadbe6-0985-453c-9346-5f9133e57360
Regelnummers                 

Raw Audit Messages           

avc: denied { getattr } for comm=tmpwatch dev=dm-0 egid=0 euid=0
exe=/usr/sbin/tmpwatch exit=-13 fsgid=0 fsuid=0 gid=0 items=0 path=/tmp
/flashplayer-installer pid=4614 scontext=system_u:system_r:tmpreaper_t:s0 sgid=0
subj=system_u:system_r:tmpreaper_t:s0 suid=0 tclass=file
tcontext=system_u:object_r:unconfined_home_t:s0 tty=(none) uid=0



of

Code:
Samenvatting
    SELinux is preventing gdm-binary (xdm_t) "signal" to <Onbekend> (mono_t).

Gedetailleerde omschrijving
    SELinux denied access requested by gdm-binary. It is not expected that this
    access is required by gdm-binary and this access may signal an intrusion
    attempt. It is also possible that the specific version or configuration of
    the application is causing it to require additional access.

Allowing Access
    You can generate a local policy module to allow this access - see
    http://fedora.redhat.com/docs/selinux-faq-fc5/#id2961385 Or you can disable
    SELinux protection altogether. Disabling SELinux protection is not
    recommended. Please file a http://bugzilla.redhat.com/bugzilla/enter_bug.cgi
    against this package.

Additionele informatie       

Source Context                system_u:system_r:xdm_t:s0-s0:c0.c1023
Target Context                system_u:system_r:mono_t:s0
Target Objects                None [ process ]
Affected RPM Packages         
Policy RPM                    selinux-policy-3.0.8-56.fc8
Selinux Enabled               True
Policy Type                   targeted
MLS Enabled                   True
Enforcing Mode                Enforcing
Plugin Name                   plugins.catchall
Hostnaam                      localhost.localdomain
Platform                      Linux localhost.localdomain 2.6.23.8-63.fc8 #1 SMP
                              Wed Nov 21 18:51:08 EST 2007 i686 athlon
Alert Count                   5
First Seen                    za 24 nov 2007 15:36:05 CET
Last Seen                     wo 12 dec 2007 10:35:56 CET
Local ID                      7a384262-5ae7-4e8b-8beb-f85342e99583
Regelnummers                 

Raw Audit Messages           

avc: denied { signal } for comm=gdm-binary pid=2389
scontext=system_u:system_r:xdm_t:s0-s0:c0.c1023 tclass=process
tcontext=system_u:system_r:mono_t:s0



1 van de 2 Confused... sorry maar ik kom er niet wijs uit....volgens was het de 2de en de andere was een flashplayer install ofzo?


ik ben weer weg...ik lees straks ( hoop ik) de reactie wel Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Vr Dec 14, 2007 1:19 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

De kenrel-module voor je driver komt niet overeen met je kernel, vandaar de fout-melding. Wss ligt dat dan ook ten grondslag aan je probleem. Ik zou even m.b.v. het commando yum remove *nvidia* de oude kernel-module wederom verwijderen en vervolgens m.b.v. de package-manager de juiste driver te installeren.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Tomick



Geregistreerd op: 20 Nov 2007
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Vr Dec 14, 2007 2:16 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat schreef:
De kenrel-module voor je driver komt niet overeen met je kernel, vandaar de fout-melding. Wss ligt dat dan ook ten grondslag aan je probleem. Ik zou even m.b.v. het commando yum remove *nvidia* de oude kernel-module wederom verwijderen en vervolgens m.b.v. de package-manager de juiste driver te installeren.


Dus niet deze :
Code:
yum install kmod-nvidia-96xx
?

Welke dan ? Confused

Maar diegene die je met package-manager installeertd...is dat niet dezelfde driver die hij automatisch installeert bij de setup?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Vr Dec 14, 2007 2:39 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Jawel, maar er staan meerdere van deze drivers voor verschillende kernels. Vanaf de commandline krijg je klaarblijkelijk niet de driver die je nodig hebt voor jouw kernel. Als je in je package-manager kmod-nvidia-96xx gooit bij de zoek-optie, dan wordt dat wel duidelijk. Je dient dan degene te selecteren die met je kernel overeenkomt. Ben nu niet thuis, dus ik kan dat niet voor je doen....
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Vr Dec 14, 2007 3:12 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Zo uit mijn hoofd, moet het met het volgende commando goed gaan:
Code:

yum -y install kmod-nvidia-96xx-2.6.23.8-63.fc8
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Tomick



Geregistreerd op: 20 Nov 2007
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Vr Dec 14, 2007 3:23 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat schreef:
Zo uit mijn hoofd, moet het met het volgende commando goed gaan:
Code:

yum -y install kmod-nvidia-96xx-2.6.23.8-63.fc8


Ikke ben ook niet thuits, even kijken of ik vanavond even langs mijn vader kan gaan (moet wel lukken), dan zal ik het meteen proberen Smile

Waarschijnlijk zal het nou wel goed gaan Very Happy

Alvast bedankt!

En zoals altijs laat ik nog wat van me horen als ik het uitgevoerd hebt Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Vr Dec 14, 2007 3:26 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Mocht je het commando m.b.v. de commandline uitvoeren, knip en plak dan even de uitkomst. Dit kan behulpzaam zijn bij eventuele fout-meldingen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Tomick



Geregistreerd op: 20 Nov 2007
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Vr Dec 14, 2007 3:37 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat schreef:
Mocht je het commando m.b.v. de commandline uitvoeren, knip en plak dan even de uitkomst. Dit kan behulpzaam zijn bij eventuele fout-meldingen.



Hmm maar als ik een hele waslijst krijg, hoe kan ik dan alles kopieren plakken....ow! voor ik vergeet ik zit niet in terminal venster (die van die grafische omgeving) maar in de init 3 scherm ( zoals ik het noem)

omdat ik ja niks meer kon zien in het terminal schermpje bij de grafische omgeving... (was het zelf al weer bijna vergeten Embarassed )

Maar goed hoe kan ik in het " init 3" venster...cop/paste doen?

of kan ik een logfile maken ofzo?

Dan maak ik een logfile ervan na afloop.

Ik die dus eerst in de grafische omgeving (blindelings) in de terminal:

Code:
su - root

* wachtwoord*

init 3


*init 3 scherm bevind ik me dan in*

dan doe ik
Code:
yum remove *nvidia*

en vervolgens:


Code:
yum -y install kmod-nvidia-96xx-2.6.23.8-63.fc8


daarna (als ik een lgofile heb gemaakt) doe ik weer init 5 dan herstart ik de pc en kijk ik of hij het doet..... correct?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende
Pagina 6 van 7

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.