Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

XP ziet FC3 wel en de shares, maar niet omgekeerd

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
oemesh



Geregistreerd op: 14 Mei 2005
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Za Mei 14, 2005 5:14 pm    Onderwerp: XP ziet FC3 wel en de shares, maar niet omgekeerd Reageren met citaat

Ik heb twee XP computers (1 dekstop en1 notebook). Daarop draait XP.
Op FC3 heb ik samba geinstalleerd en shares aangemaakt. Vanaf beide XP machines kan ik de FC3 benaderen (en alle shares). Maar als ik op de FC3 computer kijk in Network Servers dan zie ik daar in de naam van mijn FC3 computer en een icoontje " Windows Network". Binnen Windows Network wordt wel de werkgroep weergegeven maar ik zie geen andere computers.

Kan iemand mij hiermee verhelpen?


Oemesh
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Za Mei 14, 2005 5:29 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Kan je wel op de andere computer komen door in Nautilus hetvolgende te typen:
smb://ip_van_andere_pc
?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
oemesh



Geregistreerd op: 14 Mei 2005
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 12:04 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Beste Thijs,

Op een op andere manier zie ik nu wel mijn notebook in network:///
Maar waarom ik mijn Desktop niet zie is me nog een raadsel. Vanaf mijn Desktop is ik dus wel mijn FC3 notebook.

Als ik vanaf mijn FC3 dubbelklik op network:///notebook dan krijg ik de volgende melding:

The folder contents could not be displayed.
You do not have the permissions necessary to view the contents of "Windows Network: notebook".




Oemesh
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 1:10 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

oemesh schreef:

The folder contents could not be displayed.
You do not have the permissions necessary to view the contents of "Windows Network: notebook".


Volgens mij ligt dit aan je instellingen in Windows. Staan de rechten goed in Windows Verkenner bij 'Sharing' van de mappen die je wilt delen ?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
oemesh



Geregistreerd op: 14 Mei 2005
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 1:28 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Beste Thijs,

Zo'n vermoeden had ik dus ook al. Ik heb op de Desktop PC (XP) het volgende ingesteld voor station F:

- Onder tabblad sharing: Everyone - Full Controle
- Onder tabblad security: Everyone - Full Controle


Desondanks krijg ik deze share in FC3 niet te zien. Verder begrijp ik niet goed wat je bij samba moet instellen onder samba users. Worden daar ook de gebruikers bedoeld die vanaf een XP computer naar samba willen, of juist omgekeerd?

Thanks so far,


Oemesh
P.S. Ik krijg nu wel beide XP machines te zien in FC3.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
oemesh



Geregistreerd op: 14 Mei 2005
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 2:07 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Beste Thijs,

Het is gelukt hoor. Ik zie nu dus beide XP computers binnen Network:///
Als ik dan smb://Desktop/ShareName intype krijg ik keurig een aanlogscherm.
Als ik me vervolgens aanmeld, krijg ik alles te zien. Zo ook als ik naar mijn Notebook ga.

Wat ik overigens niet begrijp is dat FC3 soms de Desktop icoon niet vergeeft onder Network:/// terwijl hij er weldegelijk is. Refresh helpt dan ook niet.

Nu komt het: kan ik nu mappings maken van XP padden naar mijn FC3? Nu type ik het pad in, is geen ramp maar toch.



Oemesh
P.S. Nu ga ik eens kijken of het me lukt om een mailserver op te zetten. Zijn er goede GUI freeware pakketten zoals 602LAN Suite voor FC3 beschikbaar? Misschien ligt het aan mij, maar de standaard meegeleverde pakketen zoals Cyrus, is het configuren niet eenvoudig.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 3:51 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Citaat:

Nu komt het: kan ik nu mappings maken van XP padden naar mijn FC3? Nu type ik het pad in, is geen ramp maar toch.

Ik heb het nooit geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan met Linux:
Windows verkenner --> Tools --> Map network drive --> Daar het adres intypen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
oemesh



Geregistreerd op: 14 Mei 2005
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 9:26 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Beste Thijs,

Ik bedoel eigenlijk het omgekeerde. Ik wil een mapping aanmaken op mijn FC3 computer van een pad naar mijn Desktop (of Notebook) die op XP draait.


Oemesh
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Ma Mei 16, 2005 7:54 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Dat kan door ongeveer zo'n regel aan /etc/fstab toe te voegen:
//anderepc/share /mount/point smbfs auto,username=Administrator,password=wachtwoord 0 0

Groeten,
Thijs
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
oemesh



Geregistreerd op: 14 Mei 2005
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Ma Mei 16, 2005 2:49 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Thijs,

Wat ik nu heb gedaan is onder Nautilus bookmarks aangemaakt van mijn XP shares. Dat werkt, wat mij betreft, ook prima, want dan hoef ik niet telkens de pad op te geven. Per sessie hoeft maar een keer de username en password te worden ingegeven. Wat ook kan is een keyring aanmaken maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Ik zal mijn ervaringen daarover nog wel melden.


Bedankt voor je tip.



Oemesh
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.