Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Na installatie Java 6, update 2,werkt Java niet
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 9:46 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Ja, in principe wel.
In dat geval, zou je door kunnen gaan met de andere stappen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Kluivertnr1



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 10:01 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat schreef:
Ja, in principe wel.
In dat geval, zou je door kunnen gaan met de andere stappen.


ok. Als ik het commando
Code:
/usr/sbin/alternatives --install /usr/bin/java java \
   /usr/java/jre1.6.0_01/bin/java 1601
( met mijn Java-versie ) ingeef, komt er dit te staan

[bertus@localhost ~]$ /usr/sbin/alternatives --install /usr/bin/java java \
> /usr/java/jre6u2/bin/jre6u2
Alternatieven-versie 1.3.30 - Copyright 2001 Red Hat, Inc.
Dit mag vrijelijk worden verspreid onder de voorwaarden van de GNU Public License.

gebruik: alternatives --install <link> <naam> <pad> <prioriteit>
[--initscript <service>]
[--slave <link> <naam> <pad>]*
alternatives --remove <naam> <pad>
alternatives --auto <naam>
alternatives --config <naam>
alternatives --display <naam>
alternatives --set <naam> <pad>

gebruikelijke opties: --verbose --test --help --usage --version
--altdir <map> --admindir <map>
[bertus@localhost ~]$

en als ik dan vervolgens het commando
Code:
/usr/sbin/alternatives --config java
in typ, staat er dit

/usr/sbin/alternatives --config java

Er is 1 programma die 'java' levert.

Selectie Opdracht
-----------------------------------------------
*+ 1 /usr/lib/jvm/jre-1.4.2-gcj/bin/java

<enter> om de huidige selectie te bewaren[+], of type een selectienummer:

Dus er is bij mij geen 2e versie. Dat staat er toch. Kan dat op een fout in de installatie wijzen?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 10:28 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Kluivertnr1 schreef:
/usr/java/jre6u2/bin/jre6u2

Moet uiteraard
Code:

/usr/java/jre1.6.0_02/bin/java 1602

voor jouw versie zijn.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Kluivertnr1



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 11:23 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat schreef:
Kluivertnr1 schreef:
/usr/java/jre6u2/bin/jre6u2

Moet uiteraard
Code:

/usr/java/jre1.6.0_02/bin/java 1602

voor jouw versie zijn.


Als ik het commando
Code:

/usr/java/jre1.6.0_02/bin/java 1602
invoer krijg ik dit te zien

[bertus@localhost ~]$ /usr/sbin/alternatives --install /usr/bin/java java \
> /usr/java/jre1.6.0_02/bin/java 1602
aanmaken /var/lib/alternatives/java.new mislukt: Toegang geweigerd

Trouwens, bij mijn bestandsnaam van mijn Java-versie staat er: jre-6u2, dus vandaar dat ik dus ook dacht dat ik dat moest in typen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 11:27 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Je dient het geheel natuurlijk wel als root uit te voeren.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Kluivertnr1



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 11:33 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat schreef:
Je dient het geheel natuurlijk wel als root uit te voeren.


Als ik het laatste als root uitvoer, staat er vervolgens niks:

[root@localhost bertus]# /usr/sbin/alternatives --install /usr/bin/java java \
> > /usr/java/jre1.6.0_02/bin/java 1602
[root@localhost bertus]#

Jammergenoeg moet ik nu weg en ben ik pas eind de middag terug. Hopelijk lukt het dan.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 11:40 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Dat klopt. Daarna dien je de rest van de stappen te doorlopen.
Dus:
Code:

/usr/sbin/alternatives --config java
There are 2 programs which provide 'java'.

  Selection    Command
-----------------------------------------------
 + 1           /usr/lib/jvm/jre-1.5.0-gcj/bin/java
*  2           /usr/java/jre1.6.0_01/bin/java

Enter to keep the current selection[+], or type selection number: 2

enz...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Kluivertnr1



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 5:12 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat schreef:
Dat klopt. Daarna dien je de rest van de stappen te doorlopen.
Dus:
Code:

/usr/sbin/alternatives --config java
There are 2 programs which provide 'java'.

  Selection    Command
-----------------------------------------------
 + 1           /usr/lib/jvm/jre-1.5.0-gcj/bin/java
*  2           /usr/java/jre1.6.0_01/bin/java

Enter to keep the current selection[+], or type selection number: 2

enz...


[root@localhost bertus]# /usr/sbin/alternatives --config java

Er is 1 programma die 'java' levert.

Selectie Opdracht
-----------------------------------------------
*+ 1 /usr/lib/jvm/jre-1.4.2-gcj/bin/java

<enter> om de huidige selectie te bewaren[+], of type een selectienummer:

Dus dan klopt het toch niet, tenminste, er zijn nu bijna zeker fouten gemaakt in de installatie. Dat zei je een paar posts terug. Tenminste, dat dat zou kunnen.

Als ik het commando
Code:
java version
( met mijn Java-versie ) intyp staat er dit

[root@localhost bertus]# java jre-6u2
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: jre-6u2
at gnu.java.lang.MainThread.run(libgcj.so.7rh)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: jre-6u2 not found in gnu.gcj.runtime.SystemClassLoader{urls=[file:./], parent=gnu.gcj.runtime.ExtensionClassLoader{urls=[], parent=null}}
at java.net.URLClassLoader.findClass(libgcj.so.7rh)
at gnu.gcj.runtime.SystemClassLoader.findClass(libgcj.so.7rh)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.7rh)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.7rh)
at gnu.java.lang.MainThread.run(libgcj.so.7rh)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 5:42 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Kluivertnr1 schreef:
Als ik het commando
Code:
java version
( met mijn Java-versie ) intyp staat er dit

[root@localhost bertus]# java jre-6u2

Dit moet zijn:
Code:
java -version
"version" letterlijke tekst. Het antwoord is dan iets als
Code:
java version "1.6.0"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0-b105)
Java HotSpot(TM) Server VM (build 1.6.0-b105, mixed mode)

Uit je stack trace kun je overigens zien dat jouw java commando GNU Java is, niet Sun Java.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Kluivertnr1



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 6:03 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
Kluivertnr1 schreef:
Als ik het commando
Code:
java version
( met mijn Java-versie ) intyp staat er dit

[root@localhost bertus]# java jre-6u2

Dit moet zijn:
Code:
java -version
"version" letterlijke tekst. Het antwoord is dan iets als
Code:
java version "1.6.0"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0-b105)
Java HotSpot(TM) Server VM (build 1.6.0-b105, mixed mode)

Uit je stack trace kun je overigens zien dat jouw java commando GNU Java is, niet Sun Java.


Dat antwoord is

[root@localhost bertus]# java -version
java version "1.4.2"
gij (GNU libgcj) version 4.1.2 20070626 (Red Hat 4.1.2-13)

Copyright (C) 2006 Free Software Foundation, Inc.
This is free software; see the source for copying conditions. There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.
[root@localhost bertus]#
Java 6 versie 2, die ik dacht goed ge-installeerd te hebben, staat er helemaal niet op en dus moet ik concluderen dat er waarschijnlijk een fout in de installatie is begaan.

Edit: GNU-Java is toch de Open Source variant? Ik moet dus eigenlijk Sun Java hebben?

Op de link hier onder zien jullie dat ik Sun Java heb, want JRE is immers toch Sun Java?
http://img.photobucket.com/albums/v379/bertus1984/Jre16.0_02.png?t=1187027957
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 8:18 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Kluivertnr1 schreef:
GNU-Java is toch de Open Source variant? Ik moet dus eigenlijk Sun Java hebben?
GNU Java is een totaal onafhankelijke ontwikkeling uit de tijd dat Sun Java nog niet wilde prijs geven. Het is een goed product, maar nog niet compleet. Daarom is onder veel omstandigheden de 'echte' Sun Java aanbevolen.

Citaat:
Op de link hier onder zien jullie dat ik Sun Java heb, want JRE is immers toch Sun Java?
Zeker, je hebt Java op je systeem staan. Maar dat wil nog niet zeggen dat het ook gebruikt wordt. Daarvoor is dat gegoochel met 'alternatives' nodig, om het systeem kenbaar te maken dat je deze (Sun dus) java wilt. Probleem (voor jou) is dat je via de alternatives blijkbaar niet de Sun Java te zien krijgt. Hoe dat komt weet ik niet, maar er zijn goede handleidingen daarvoor.
Ik meen me te herinneren dat je ook allemaal jpackage repositories had opgezet, ik weet niet in hoeverre die de zaak verstoren.
Speur eens het bestand libjavaplugin_oji.so op.
Code:
locate libjavaplugin_oji.so
Je ziet dan b.v.
Code:
/usr/java/jdk1.6.0/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
/usr/java/jdk1.6.0/jre/plugin/i386/ns7-gcc29/libjavaplugin_oji.so
De eerste is de goede. Zet dan een symlink op (gewoon als user, in je home directory):
Code:
ln -s /usr/java/jdk1.6.0/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so $HOME/.mozilla/plugins/libjavaplugin_oji.so
Die .mozlla/plugins directory bestaat waarschijnlijk al. Daarna Firefox herstarten, en dan met "about:plugins" kijken of Firefox nu de echte java 1.6 plugin heeft gepakt.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Kluivertnr1



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Ma Aug 13, 2007 8:45 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
Kluivertnr1 schreef:
GNU-Java is toch de Open Source variant? Ik moet dus eigenlijk Sun Java hebben?
GNU Java is een totaal onafhankelijke ontwikkeling uit de tijd dat Sun Java nog niet wilde prijs geven. Het is een goed product, maar nog niet compleet. Daarom is onder veel omstandigheden de 'echte' Sun Java aanbevolen.

Citaat:
Op de link hier onder zien jullie dat ik Sun Java heb, want JRE is immers toch Sun Java?
Zeker, je hebt Java op je systeem staan. Maar dat wil nog niet zeggen dat het ook gebruikt wordt. Daarvoor is dat gegoochel met 'alternatives' nodig, om het systeem kenbaar te maken dat je deze (Sun dus) java wilt. Probleem (voor jou) is dat je via de alternatives blijkbaar niet de Sun Java te zien krijgt. Hoe dat komt weet ik niet, maar er zijn goede handleidingen daarvoor.
Ik meen me te herinneren dat je ook allemaal jpackage repositories had opgezet, ik weet niet in hoeverre die de zaak verstoren.
Speur eens het bestand libjavaplugin_oji.so op.
Code:
locate libjavaplugin_oji.so
Je ziet dan b.v.
Code:
/usr/java/jdk1.6.0/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
/usr/java/jdk1.6.0/jre/plugin/i386/ns7-gcc29/libjavaplugin_oji.so
De eerste is de goede. Zet dan een symlink op (gewoon als user, in je home directory):
Code:
ln -s /usr/java/jdk1.6.0/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so $HOME/.mozilla/plugins/libjavaplugin_oji.so
Die .mozlla/plugins directory bestaat waarschijnlijk al. Daarna Firefox herstarten, en dan met "about:plugins" kijken of Firefox nu de echte java 1.6 plugin heeft gepakt.


[root@localhost bertus]# locate libjavaplugin_oji.so
/home/bertus/libjavaplugin_oji.so
/home/bertus/.mozilla/plugins/libjavaplugin_oji.so
/home/bertus/SDK/jdk/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
/home/bertus/SDK/jdk/jre/plugin/i386/ns7-gcc29/libjavaplugin_oji.so
/home/bertus/usr/java/jre1.6.0_01/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
/home/bertus/usr/java/jre1.6.0_01/plugin/i386/ns7-gcc29/libjavaplugin_oji.so
/usr/java/jre1.6.0_02/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
/usr/java/jre1.6.0_02/plugin/i386/ns7-gcc29/libjavaplugin_oji.so
/usr/lib/firefox-1.5.0.12/plugins/libjavaplugin_oji.so
/usr/lib/mozilla/plugins/libjavaplugin_oji.so

Daarna als gewone gebruiker een symlink opgezet met het command dat jij gaf

[bertus@localhost ~]$ ln -s /usr/java/jdk1.6.0/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so $HOME/.mozilla/plugins/libjavaplugin_oji.so
ln: bezig symbolische koppeling `/home/bertus/.mozilla/plugins/libjavaplugin_oji.so' naar `/usr/java/jdk1.6.0/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so' aan te maken: Bestand bestaat al
Dat had je al voorspeld. Firefox heb ik daarna herstart en dan about:plugins in de adresbalk getypt, maar helaas staat de java 1.6 plugin er niet tussen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Di Aug 14, 2007 7:50 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Citaat:
/home/bertus/.mozilla/plugins/libjavaplugin_oji.so
Deze zou moeten worden gebruikt door jouw firefox.
Wat zegt
Code:
ls -l `locate libjavaplugin_oji.so`
(Quotes naar links!)?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Kluivertnr1



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Do Aug 16, 2007 8:57 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
Citaat:
/home/bertus/.mozilla/plugins/libjavaplugin_oji.so
Deze zou moeten worden gebruikt door jouw firefox.
Wat zegt
Code:
ls -l `locate libjavaplugin_oji.so`
(Quotes naar links!)?


Sinds dinsdag ben ik bij mijn vriendin. Maandagavond als ik terug thuis ben, ga ik het proberen.[/code]
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Kluivertnr1



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: Di Aug 21, 2007 3:36 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
Citaat:
/home/bertus/.mozilla/plugins/libjavaplugin_oji.so
Deze zou moeten worden gebruikt door jouw firefox.
Wat zegt
Code:
ls -l `locate libjavaplugin_oji.so`
(Quotes naar links!)?


[root@localhost bertus]# ls -l 'locate libjavaplugin_oji.so'
ls: locate libjavaplugin_oji.so: Bestand of map bestaat niet

Het vreemde is dat er toch ergens een fout is gemaakt. Ik weet wel dat een fout menselijk is, maar ik had toch erg goed gekeken. Na ja, ik zal wel ergens over heen kijken. Ben benieuwd waar over heen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Pagina 2 van 3

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.