Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

commando telinit 3 werkt niet

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Beginners
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
jouke



Geregistreerd op: 20 Mrt 2005
Berichten: 29

BerichtGeplaatst: Do Mei 12, 2005 8:03 pm    Onderwerp: commando telinit 3 werkt niet Reageren met citaat

Bij gebruik van commando telinit 3 wordt X niet gesloten.
Na ingeven van commando wordt beeldscherm zwart en spatiebalk laat de volgende meldingen op het beeldscherm verschijnen:

sluiten irqbalance [OK]
starten van automount: Geen koppelpuntengedefinieerd [OK]
sluiten van anacron [OK]

Vervolgens werkt alleen aan/uit nog en sluit FC af.

Wie weet raad?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Do Mei 12, 2005 8:41 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Gebeurt er iets als je op CTRL-ALT-F2 drukt ?
Dan kom je als het goed is in een terminal, en vanaf daar kan je dan de pc herstarten.

Probeer anders ook eens of CTRL-ALT-Backspace werkt.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
jouke



Geregistreerd op: 20 Mrt 2005
Berichten: 29

BerichtGeplaatst: Do Mei 12, 2005 8:54 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ctr-alt-F2 doet niets en Ctr-alt-Backspace geeft als resultaat wederom een zwart scherm, waarna aan/uit alleen nog effect heeft en wel afsluiten FC3.

Jouke
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
hansbla



Geregistreerd op: 12 Mei 2005
Berichten: 8
Woonplaats: IJmuiden

BerichtGeplaatst: Vr Mei 13, 2005 7:59 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik zat met hetzelfde, maar bij mij hielp ctrl+alt+F1 . Hiermee krijg je de commando-line terug.

Het enige verschil is dat ik init 3 gebruikte i.p.v. telinit 3, maar dat zal niet veel uitmaken vermoed ik.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
jouke



Geregistreerd op: 20 Mrt 2005
Berichten: 29

BerichtGeplaatst: Vr Mei 13, 2005 8:39 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Helaas, CTR-ALT-F1 geeft hetzelfde resultaat, ook met commando INIT 3.
Lijkt mij dat de X wel afgesloten wordt, maar FC3 afgesloten wordt.

Bij aan/uit wordt nl. het afsluiten vervolgd, want ik zie als eerste melding:

INIT: switching to runlevel 0.

Wie weet meer?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
jouke



Geregistreerd op: 20 Mrt 2005
Berichten: 29

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 8:11 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Gevonden, de boosdoener is anacron. Deze dient eerst gestopt te worden in runlevel 5 en standaard uitgeschakeld te staan voor runlevel 3.

Vervolgens met commando INIT 3 en CTR-ALT-F6 lukt het weer.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Beginners Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.