Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Print Server [Origineel?)

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
PeterSpruijt



Geregistreerd op: 09 Mei 2007
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Wo Mei 09, 2007 7:50 am    Onderwerp: Print Server [Origineel?) Reageren met citaat

Hallo allemaal,

Ik heb een Fedora 6 draaien, met daar aan 4 printers aangesloten. (1xParalel, 3x USB) De printer zijn toegevoegd en testpagina afdrukken lukt, ze werken dus!

Nu ben ik al een aantal dagen aan het proberen om met mijn laptop (Win. XP. Media Centr.) verbinding te maken met die printers.

Kan iemand mij uitleggen waar ik moet beginnen! Ik heb de printers geinstalleerd. Ze staan ook op gedeeld. Ik heb Samba geinstalleerd. Deze is ook zichtbaar in het netwerk via laptop. Ook word hier de printer aangegeven, maar ik kan geen verbinding maken, noch printen, noch de juiste drivers installeren...

Gaat om de volgende printers:

HP Laserjet 2100 (paralel)
HP Photosmart 7550 (usb)
HP PSC 750 (usb)
HP PSC 1310 (usb)

Het gaat dus om LINUX (Fedora) Server --> to --> WINDOWS CLIENT!

Kan iemand mij helpen? Mvg,
Peter Spruijt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Lutz



Geregistreerd op: 30 Jun 2005
Berichten: 320
Woonplaats: bij Den Haag

BerichtGeplaatst: Zo Mei 20, 2007 9:30 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb je Samba al volledig geconfigureerd?

http://www.fedora-linux.nl/wiki/index.php/Samba_server_opzetten

Success,
....Lutz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
PeterSpruijt



Geregistreerd op: 09 Mei 2007
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Ma Jun 04, 2007 8:08 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb Samba wel een keer zoals die tut uitlegt ingesteld. Maar toen werkte het ook niet.

Maar op welke manier moet ik de printers dan op de server installeren? Als de aanbevolen driver of juist als PostScript?

En de client zijn via draadloos met de router verbonden en de server via kabel. Dit maakt toch niks uit?

In afwachting van uw antwoord,

Peter Spruijt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Lutz



Geregistreerd op: 30 Jun 2005
Berichten: 320
Woonplaats: bij Den Haag

BerichtGeplaatst: Wo Jun 06, 2007 6:00 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoi Peter,

in de eerste plaats moet je, indien je rechtstreeks aan je server bent ingelogt, kunnen printen. Vervolgens ga je dat voor alle verschillende samba gebruikers testen. Dat zal, volgens je eerdere post, wel lukken.

Heb je al gecontrolleerd of er misschien een firewall in de weg zit? Dat kan op je windows computers het geval zijn, of op je server.

Laatsteindelijk zal ik toch nog eens smb.conf handmatig controleren of alles goed erin staat.

En dan nog eens: hoe heb je Řberhaupt in windows deze printers geconfigureerd? Een echte printerserver wordt bij mijn weten via een tcp/ip poort en een queue aangestuurd (en niet als gedeelde printer).

Success,
....Lutz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
PeterSpruijt



Geregistreerd op: 09 Mei 2007
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Ma Jul 02, 2007 6:07 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Het volgende probleem.
Mijn laptop met Windows Vista ziet de server, Erkent deze. Als ik verbinding maak met de server zie ik ook 2 printers. Wanner ik hier 2x op klik of toevoeg via printers toevoegen krijg ik de volgende melding (in vista en had hetzelfde in xp) :

Er is een onjuist printerstuurprograma ge´nstalleerd op de server waarop de printer is aangesloten. Klik op OK als u het juiste stuurprogramma wilt opzoeken. Klik anders op Annuleren en neem contact met de netwerkbeheerder of leverancier op en vraag naar het juiste stuurprogramma.


---

Met de server zelf kan ik wel gewoon printen..
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Lutz



Geregistreerd op: 30 Jun 2005
Berichten: 320
Woonplaats: bij Den Haag

BerichtGeplaatst: Do Jul 05, 2007 12:26 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Windows zelf kent netwerkprinter (dus met ip adres) en gedeelde printers (aangesloten aan een ander windows computer). Hoe heb je in vista je printer gedefineert? Ik vermoed je hebt het laatste gedaan, en erom gaat het mis.

Volgens mij moet je in vista eerst de printer rechtstreeks aansluiten en het stuurprogramma installeren, vervolgens kan je de printerpoort aanpassen (het wordt dan het ip adres van de server) en dan moet je nog ergens de naam van de printqueue vinden. In feite moet je server voor iedere printer een ander printqueue hebben.

Misschien helpt je dat verder?

Groeten,
....Lutz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
PeterSpruijt



Geregistreerd op: 09 Mei 2007
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Di Jul 17, 2007 11:48 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Hieronder volgt het configuratie bestand.
Ik zou dus graag willen dat alle computers binnen het netwerk met deze printers kunnen printen.

De server heeft lokaal het ip: 192.168.123.157

Kan iemand mij vertellen hoe ik dit nu voor elkaar kan krijgen?

Mvg,
Peter Spruijt

Citaat:
MaxLogSize 2000000000
# Show troubleshooting information in error_log.
LogLevel debug
SystemGroup sys root
# Allow remote access
Port 631
Listen /var/run/cups/cups.sock
# Enable printer sharing and shared printers.
Browsing On
BrowseOrder allow,deny
# (Change '@LOCAL' to 'ALL' if using directed broadcasts from another subnet.)
BrowseAllow @LOCAL
BrowseAddress @LOCAL
DefaultAuthType Basic
<Location>
# Allow shared printing and remote administration...
Order allow,deny
Allow @LOCAL
</Location>
<Location>
Encryption Required
# Allow remote administration...
Order allow,deny
Allow @LOCAL
</Location>
<Location>
AuthType Basic
Require user @SYSTEM
# Allow remote access to the configuration files...
Order allow,deny
Allow @LOCAL
</Location>
<Policy>
<Limit>
Require user @OWNER @SYSTEM
Order deny,allow
</Limit>
<Limit>
AuthType Basic
Require user @SYSTEM
Order deny,allow
</Limit>
<Limit>
Require user @OWNER @SYSTEM
Order deny,allow
</Limit>
<Limit>
Order deny,allow
</Limit>
</Policy>
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Lutz



Geregistreerd op: 30 Jun 2005
Berichten: 320
Woonplaats: bij Den Haag

BerichtGeplaatst: Wo Jul 18, 2007 9:55 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Zo te zien heb je je printers met cups ge´nstalleerd. Ga eens naar http://localhost:631/ (dat is de homepage van cups) en achterhaal per printer het device URI.

Installeer op de Windows bakken de printer opnieuw als netwerkprinter (b.v. lpd printer) met het IP adres van je cups server pc en vermeld als queue de naam, die je in cups hebt gevonden.

Dus de goede volgorde is: op de computer, waarop al de printers zijn aangesloten, testpagina's vanuit cups printen.

Op de windowscomputers de printer gewoon installeren, b.v. als zijnde aangesloten via een usb poort. Vervolgens printerpoort wijzijgen in een tcp/ip poort. Hoe dat precies in elkaar zit weet ik niet meer, het is lang geleden dat ik dat onder windows heb gedaan.

Indien het niet werkt moet je vanuit de windows computers je printercomputer pingen om te kijken, dat er geen firewall in de weg zit.

De rest moet je zelf doen.

Succes,

....Lutz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
PeterSpruijt



Geregistreerd op: 09 Mei 2007
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Vr Jul 20, 2007 9:01 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Heel hartelijk bedankt,
Ik ga het proberern.. heb binnekort vakantie.. dus dan ga ik er FF voor zitten Rolling Eyes

Ik laat het wel weten als er weer vragen opduiken Smile
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
PeterSpruijt



Geregistreerd op: 09 Mei 2007
Berichten: 6

BerichtGeplaatst: Vr Jul 20, 2007 9:02 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Lutz schreef:
en vermeld als queue de naam, die je in cups hebt gevonden.

....Lutz


Citaat:
hp_photosmart_7550
Description: hp photosmart 7550
Location: Local Printer
Make and Model: HP PhotoSmart 7550 Foomatic/hpijs (recommended)
Printer State: idle, accepting jobs, published.
Device URI: hal:///org/freedesktop/Hal/devices/usb_device_3f0_3e02_CN27L321422D_if0_printer_CN27L321422D


Welke moet dat zijn dan?
Zie BTW ook gelijk dat ik ze weer even netwerk printer van moet maken Smile (toch?)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.