Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

CDrom spelers niet te benaderen

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
theelco



Geregistreerd op: 03 Mei 2005
Berichten: 43
Woonplaats: zeeland

BerichtGeplaatst: Do Mei 05, 2005 5:55 pm    Onderwerp: CDrom spelers niet te benaderen Reageren met citaat

Ik heb Fedora 3 met KDE geinstaleerd. In principe werkt alles goed, ik kan alleen geen CD/DVD spelers benaderen. Zodra ik een audio cd wil afspelen in KsCD dan geeft hij de foutmelding:

/dev/hdd: Invoer/uitvoer fout
mount: /dev/hdd: kan superblok niet lezen
Please check that the disk is entered correctly.

Wie kan mij helpen?? Question
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Xtinct



Geregistreerd op: 27 Apr 2005
Berichten: 79
Woonplaats: Krommenie

BerichtGeplaatst: Vr Mei 06, 2005 9:13 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Wil je even de output geven van je fstab.
Code:
cat /etc/fstab

Dit kun je doen vanaf de console.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
theelco



Geregistreerd op: 03 Mei 2005
Berichten: 43
Woonplaats: zeeland

BerichtGeplaatst: Vr Mei 06, 2005 2:51 pm    Onderwerp: cdrom Reageren met citaat

Ik neem aan dat jij hier meer van snapt??

elco@kbl-tnz12247 ~]$ cat /etc/fstab
# This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details
/dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1
LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2
none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /sys sysfs defaults 0 0
/dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0
/dev/hdd /media/cdrecorder auto pamconsole,exec,noauto,fscontext=system_u:object_r:removable_t,managed 0 0
/dev/hdc /media/cdrom auto pamconsole,exec,noauto,fscontext=system_u:object_r:removable_t,managed 0 0
[elco@kbl-tnz12247 ~]$
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
theelco



Geregistreerd op: 03 Mei 2005
Berichten: 43
Woonplaats: zeeland

BerichtGeplaatst: Vr Mei 06, 2005 3:49 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Xtinct schreef:
Wil je even de output geven van je fstab.
Code:
cat /etc/fstab

Dit kun je doen vanaf de console.


k neem aan dat jij hier meer van snapt??

elco@kbl-tnz12247 ~]$ cat /etc/fstab
# This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details
/dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1
LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2
none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /sys sysfs defaults 0 0
/dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0
/dev/hdd /media/cdrecorder auto pamconsole,exec,noauto,fscontext=system_u:object_r:removable_t,managed 0 0
/dev/hdc /media/cdrom auto pamconsole,exec,noauto,fscontext=system_u:object_r:removable_t,managed 0 0
[elco@kbl-tnz12247 ~]$
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Xtinct



Geregistreerd op: 27 Apr 2005
Berichten: 79
Woonplaats: Krommenie

BerichtGeplaatst: Ma Mei 09, 2005 10:07 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Hmm, ja, dit snap ik wel ja, maar ik kan niets vreemds ontdekken.

lukt het wel wanneer je vanaf een console met root te mounten
Code:
mount /media/cdrecorder


Verder ga ik nog even in mijn geheugen graven, het komt mij namelijk licht bekend voor.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
theelco



Geregistreerd op: 03 Mei 2005
Berichten: 43
Woonplaats: zeeland

BerichtGeplaatst: Ma Mei 09, 2005 10:27 am    Onderwerp: gelukt Reageren met citaat

Vreemd, maar na de eerste update na instalatie van Fedora werkten de drives ineens wel, nu ben ik alleen mijn geluid kwijt. Heb ik er nog niets aan.
Weet jij iets?

Xtinct schreef:
Hmm, ja, dit snap ik wel ja, maar ik kan niets vreemds ontdekken.

lukt het wel wanneer je vanaf een console met <a href="http://www.fedora-linux.nl/basis/#root">root</a> te mounten
Code:
mount /media/cdrecorder


Verder ga ik nog even in mijn geheugen graven, het komt mij namelijk licht bekend voor.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
theelco



Geregistreerd op: 03 Mei 2005
Berichten: 43
Woonplaats: zeeland

BerichtGeplaatst: Di Mei 10, 2005 9:48 am    Onderwerp: Re: gelukt Reageren met citaat

Ik ben er achter gekomen dat ik via de menu/optie Gebruikers/groepen alles heb moeten aanvinken om toegang te verkrijgen tot de CD-DVD. Ik kan nu beiden benaderen, kan branden en rippen maar direct geluid van de CD-DVD van een geluids CD bv kan ik niet ontvangen. Waar zou dit aan liggen?
Ik heb weer een herinstalatie gedaan en ga nu alles weer updaten. Ben benieuwd wat er na de updates wel en niet werkt.
Heb je suggesties laat het svp weten??
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Xtinct



Geregistreerd op: 27 Apr 2005
Berichten: 79
Woonplaats: Krommenie

BerichtGeplaatst: Di Mei 10, 2005 10:18 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Hangt er vanaf hoe je je geluid wilt krijgen van je cdrom.
Analoog (via zo'n kabeltje naar je geluidskaart)
Digitaal (via de IO-controller)

Analoog - Check je mixer of cd-audio uitstaat
Digitaal - bekijk of je speler de optie heeft voor analoog en digitaal en wijzig deze naar digitaal.

Volgens mij werkt de standaard cd-speler van fedora uitsluitend via analoog.
Ik gebruik Totem als mijn media speler, deze kan je op digitaal zetten.

Cheers
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
theelco



Geregistreerd op: 03 Mei 2005
Berichten: 43
Woonplaats: zeeland

BerichtGeplaatst: Wo Mei 11, 2005 8:49 am    Onderwerp: CD/DVD okay, geluid weer weg Reageren met citaat

[ Na de updates werken mij CD/DVD okay, het geluid is echter weer helemaal weg.
ook als ik mijn geluidskaart test krijg ik niets te horen. In de hardwarbrowser wordt hij echter gewoon herkent (sis soundcontroler on board).
Ik baal hier van. Mad
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.