Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

VNC

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
djfoxy



Geregistreerd op: 15 Jun 2005
Berichten: 153
Woonplaats: Regio Nijmegen

BerichtGeplaatst: Wo Jan 10, 2007 9:33 pm    Onderwerp: VNC Reageren met citaat

Hallo heren,

ik heb na de man pagina's te hebben gelezen VNC aan de prat op mijn server.
Ik kan via mijn laptop thuis inloggen.
VNC draait op poort 5901, mijn user staat op 1 namelijk.

Ik vroeg me echter af, stel ik ben lokaal ingelogd als dezelfde gebruiker, kan ik op de een of andere manier dat scherm niet overnemen ?

Nu log ik in en krijg ik een schone desktop maar als ik dus een programma wil starten wat lokaal al gestart is, dan kan dit niet vandaar mijn vraag.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Wo Jan 10, 2007 11:57 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Nee, dat is niet mogelijk.
Je kunt wel een vncserver starten en daar dan zowel lokaal als interlokaal aan connecten en mee werken.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
djfoxy



Geregistreerd op: 15 Jun 2005
Berichten: 153
Woonplaats: Regio Nijmegen

BerichtGeplaatst: Vr Jan 12, 2007 7:55 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Het kan dus wel.

Ga onder Gnome naar preferences en remote desktop.
Daar kan je alles zo instellen dat je met vnc naar 127.0.0.1:0 kan connecten of via een andere computer naar bijvoorbeeld 192.168.1.1:0

Je kan dan dus het lokale bureaublad overnemen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Za Jan 13, 2007 12:48 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Aha, ze hebben het VNC protocol in Gnome ingebouwd. Nifty...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
djfoxy



Geregistreerd op: 15 Jun 2005
Berichten: 153
Woonplaats: Regio Nijmegen

BerichtGeplaatst: Za Jan 13, 2007 4:07 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Idd, snel is anders maar het werkt wel.
Ik zou het alleen fijner vinden als LTSP in Linux zou komen maar daar zijn ze me bezig.
Dan kan je ook RDP gaan gebruiken ipv VNC.
VNC is een beetje traag
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
jabs



Geregistreerd op: 30 Dec 2006
Berichten: 4
Woonplaats: Zeeuws-vlaanderen

BerichtGeplaatst: Wo Mrt 21, 2007 9:49 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

djfoxy schreef:
Idd, snel is anders maar het werkt wel.
Ik zou het alleen fijner vinden als LTSP in Linux zou komen maar daar zijn ze me bezig.
Dan kan je ook RDP gaan gebruiken ipv VNC.
VNC is een beetje traag


LTSP heeft niks te maken met RDP, je kunt geen verbinding maken met een rdp client naar ltsp. Maar je kunt wel op de linux werken. Tevens is het mogelijk om zelf ltsp te installeren zie www.ltps.org
Als je verbinding wilt maken met een rdp client moet je rdesktop installeren zie www.rdesktop.org
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.