Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Geen Direct Rendering na installatie driver in FC6

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Vr Dec 22, 2006 8:41 pm    Onderwerp: Geen Direct Rendering na installatie driver in FC6 Reageren met citaat

Hoi,
ik heb onlangs FC6 geinstalleerd op 1 van laptops. Deze is uitgerust met een ATi Radeon X700 videokaart. Vervolgens heb ik Livna aan mijn yum-configuraite toegevoegd en de "kmod-fglrx"-driver geinstalleerd voor mijn videokaart. Alles verliep geheel zonder problemen, echter na een reboot en het veranderen van "vesa" in "fglrx", in mijn "Driver Section" in mijn /etc/X11/xorg.conf heb ik geen Direct Rendering. Hieronder staat mijn xorg.conf:
Code:

# Xorg configuration created by pyxf86config

Section "ServerLayout"
   Identifier     "Default Layout"
   Screen      0  "Screen0" 0 0
   InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
   InputDevice    "Synaptics" "CorePointer"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Keyboard0"
   Driver      "kbd"
   Option       "XkbModel" "pc105"
   Option       "XkbLayout" "us"
   Option       "XkbVariant" "intl"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Synaptics"
   Driver      "synaptics"
   Option       "Device" "/dev/input/mice"
   Option       "Protocol" "auto-dev"
   Option       "Emulate3Buttons" "yes"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "Videocard0"
   Driver      "fglrx"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen0"
   Device     "Videocard0"
   DefaultDepth     24
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

Heeft iemand enig idee wat hier is fout gegaan?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Vr Dec 22, 2006 8:55 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb je ook xorg-x11-drv-fglrx van livna ge´nstalleerd?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Vr Dec 22, 2006 9:39 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
Heb je ook xorg-x11-drv-fglrx van livna ge´nstalleerd?

Die kan ik overigens niet vinden in de repo van Livna. Wel de "devel"-versie. Deze heb ik geinstalleerd, maar helaas. Geen "Direct Rendering".
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Za Dec 23, 2006 11:08 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Bij mij staat hij keurig in de livna repository:

xorg-x11-drv-fglrx-8.31.5-2.lvn6.i386.rpm
xorg-x11-drv-fglrx-8.31.5-3.lvn6.i386.rpm
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Za Dec 23, 2006 3:06 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
Bij mij staat hij keurig in de livna <a>repository</a>:

xorg-x11-drv-fglrx-8.31.5-2.lvn6.i386.rpm
xorg-x11-drv-fglrx-8.31.5-3.lvn6.i386.rpm

Mijn excuus. Deze was reeds geinstalleerd. Sorry.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Za Dec 23, 2006 4:31 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Als je een update van Xorg uitvoert, dan moet deze xorg-x11-drv-fglrx OPNIEUW worden ge´nstalleerd (met --force, dus).
Als het dan nog niet werkt moet je de Xorg logfile goed bekijken waarom niet.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Zo Dec 24, 2006 1:35 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
Als je een update van Xorg uitvoert, dan moet deze xorg-x11-drv-fglrx OPNIEUW worden ge´nstalleerd (met --force, dus).
Als het dan nog niet werkt moet je de Xorg logfile goed bekijken waarom niet.

Ik zal even laten weten wat hier uitkomt. Ben op dit moemtn niet in de gelukkige omstandigheid om met mijn notebook aan de gang te gaan. Werk....
Alvast bedankt voor je reaktie....
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Dec 28, 2006 11:09 am    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
Als het dan nog niet werkt moet je de Xorg logfile goed bekijken waarom niet.

Waar kan ik dit log-file vinden?
Bedoel je toevallig het bestand /var/log/Xorg.0.log?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Do Dec 28, 2006 11:57 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Niet toevallig Smile.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Dec 28, 2006 12:03 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Oke, daaruit kon ik concluderen dat DRI niet werd geladen en er dus geen 3D-rendering mogelijk was. Dit heb ik nu opgelost door de volgende secties in mijn /etc/X11/xorg.conf te plaatsen:
Code:

Section "Module"
    Load   "dri"
    Load   "extmod"
    Load   "glx"
EndSection

en
Code:

Section "DRI"
        Group        0
        Mode         0666
EndSection

Wat Google-werk leerde me dat ik niet de enige ben met dit probleem. Maar na het toevoegen van deze "sections" heb ik nog steeds 3D-rendering niet werkend. Ik sta open voor suggesties.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Dec 28, 2006 12:07 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Krijg overigens nu het idee dat AIGLX zich probeert te laden na installatie van de drivers. Maar dat is niet de bedoeling. Hoe schakel ik het laden van AIGLX uit?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Dec 28, 2006 8:26 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ahh, ik het 3D-rendering ondertussen werkend gekregen met de dirver-modules van Livna.
Ik heb daarvoor de onderstaande "sections" aan mijn /etc/X11/xorg.conf moeten toevoegen:
Code:

Section "Extensions"
     Option "Composite" "False"
EndSection
Section "ServerFlags"
        Option      "AIGLX" "off"
EndSection

En vervolgens ook nog onderstaande commando's uit moeten voeren:
Code:

ati-fglrx-config-display enable
ati-fglrx-config-display enabledri

Was even zoeken, maar het werkt. In ieder geval, bedankt voor alle hulp.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.