Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Fedora Core 6
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Nieuws
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Th3No0b



Geregistreerd op: 05 Jan 2006
Berichten: 502
Woonplaats: Emmeloord

BerichtGeplaatst: Wo Okt 25, 2006 10:24 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Bug!

Ik kan FC6 niet installeren!

De DVD start gewoon op, ik heb de DVD laten testen op fouten. Die zaten er niet op. Alles gaat goed tot ik de partities wil aanpassen naar eigen smaak!
Ik heb dat alles gedaan en dan doen ik next en dan gebeurt er helemaal niks. Daar blijft hij hangen.

Ik heb het nog niet met text geprobeerd, alleen nog maar grafisch.

Hebben meer mensen dit probleem?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 12:32 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Tot nu toe de slechtste installatie die ik heb gezien. Herkend een deel van de hardware van m'n laptop niet. Heeft een stuk of drie hardnekkige fouten tijdens het opstarten. Een nic die aan en uitgaat een maal in de drie minuten. Haalt constant mijn netwerkkaart en mijn wifikaart door elkaar. Maar voor de rest ziet het er wel strak uit.

PS loopt ook spontaan vast
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Th3No0b



Geregistreerd op: 05 Jan 2006
Berichten: 502
Woonplaats: Emmeloord

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 10:20 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik kom niet eens door de installatie heen!

Ben ik een keer verder dan de partitie ding, krijg ik een bug signaal bij de package manager!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
klaasjan



Geregistreerd op: 22 Dec 2005
Berichten: 868

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 10:31 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Th3No0b schreef:

De DVD start gewoon op, ik heb de DVD laten testen op fouten. Die zaten er niet op. Alles gaat goed tot ik de partities wil aanpassen naar eigen smaak!
Ik heb dat alles gedaan en dan doen ik next en dan gebeurt er helemaal niks. Daar blijft hij hangen.


Works for me (en vele anderen), dus ik verwacht dat er iets met jouw systeem en/of de drivers die daarvoor gebruikt worden aan de hand is.
Kan je met control-alt-F2 naar de kernel log switchen als de machine vastloopt?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
klaasjan



Geregistreerd op: 22 Dec 2005
Berichten: 868

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 10:34 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Beer schreef:
Tot nu toe de slechtste installatie die ik heb gezien. Herkend een deel van de hardware van m'n laptop niet.

Misschien een domme vraag, maar wordt jouw laptop hardware wel ondersteund door Linux? Doen andere distributies het beter?

Citaat:

Heeft een stuk of drie hardnekkige fouten tijdens het opstarten. Een nic die aan en uitgaat een maal in de drie minuten. Haalt constant mijn netwerkkaart en mijn wifikaart door elkaar. Maar voor de rest ziet het er wel strak uit.

PS loopt ook spontaan vast


Heb ik dus totaal geen last van. FC6 ondersteunt mijn laptop bijna perfect.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 12:01 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Op dit moment draai ik Fedora Core 6 op mijn desktop. Ook ik heb absoluut geen problemen met instabiliteit o.i.d. Het werkt hier gewoon perfect. Alleen YUM Extender is wat aan de trage kant, maar wat varwacht je als hij een database van ruim 6000 records moet inlezen Razz Natuurlijk blijf ik hopen dat ze YUM sneller maken, want ik vind apt-get nog altijd beter en sneller werken.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 12:36 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Omdat niet alle websites even snel zijn met updaten, heb ik zelf even een yum.conf inelkaar gezet. Repo's die erin zitten zijn Livna, RPMforge(Dries), FreshRPMS en Macromedia. Livna is standaard niet ingeschakeld! Bij mij werkt verder hij prima, maar ik dacht misschien zijn er wel meer mensen ge´nteresseerd:

Code:

[livna]
name=Livna for Fedora Core $releasever - $basearch - Base
baseurl=
   http://rpm.livna.org/fedora/$releasever/$basearch/
   http://livna.cat.pdx.edu/fedora/$releasever/$basearch/
   http://wftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/livna/fedora/$releasever/$basearch/
   http://ftp-stud.fht-esslingen.de/pub/Mirrors/rpm.livna.org/fedora/$releasever/$basearch/
   http://mirror.atrpms.net/livna/fedora/$releasever/$basearch/
   ftp://mirrors.tummy.com/pub/rpm.livna.org/fedora/$releasever/$basearch/
failovermethod=priority
#mirrorlist=http://rpm.livna.org/mirrorlist-6
enabled=0
gpgcheck=1
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-livna

[livna-source]
name=Livna for Fedora Core $releasever - $basearch - Source
baseurl=
   http://rpm.livna.org/fedora/$releasever/SRPMS/
   http://livna.cat.pdx.edu/fedora/$releasever/SRPMS/
   http://wftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/livna/fedora/$releasever/SRPMS/
   http://ftp-stud.fht-esslingen.de/pub/Mirrors/rpm.livna.org/fedora/$releasever/SRPMS/
   http://mirror.atrpms.net/livna/fedora/$releasever/SRPMS/
   ftp://mirrors.tummy.com/pub/rpm.livna.org/fedora/$releasever/SRPMS/
failovermethod=priority
enabled=0
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-livna
gpgcheck=1

[freshrpms]
name=Fedora Core $releasever - $basearch - Freshrpms
baseurl=http://ayo.freshrpms.net/fedora/linux/$releasever/$basearch/freshrpms/
mirrorlist=http://ayo.freshrpms.net/fedora/linux/$releasever/mirrors-freshrpms
enabled=1
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-freshrpms
gpgcheck=1

[rpmforge]
name = Fedora Core 6 - i386 - RPMforge.net - dries
baseurl = http://apt.sw.be/dries/fedora/fc6/$basearch/dries/RPMS
mirrorlist = http://apt.sw.be/fedora/$releasever/en/mirrors-rpmforge
#mirrorlist = file:///etc/yum.repos.d/mirrors-rpmforge
enabled = 1
gpgkey = file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-rpmforge-dries
gpgcheck = 1

[macromedia]
name=Macromedia for i386 Linux
baseurl=http://macromedia.rediris.es/rpm/
#baseurl=http://macromedia.mplug.org/rpm/
#baseurl=http://sluglug.ucsc.edu/macromedia/rpm/
enabled=1
gpgcheck=1
gpgkey=http://macromedia.rediris.es/FEDORA-GPG-KEY


Verder moet je als su uitvoeren:
Code:
# rpm --import http://freshrpms.net/RPM-GPG-KEY-freshrpms
# rpm --import http://apt.sw.be/dries/RPM-GPG-KEY.dries.txt
# rpm --import http://rpm.livna.org/RPM-LIVNA-GPG-KEY


Mochten er problemen zijn met de yum.conf, dan hoor ik die graag Smile

Verder om bepaalde software te installeren (allemaal als root [su -]):

Macromedia Flash Player:
Code:
#yum install flash-plugin

MP3 support:
Code:
#yum --enablerepo=livna install gstreamer-plugins-ugly

NTFS support:
Code:
#yum install dkms-ntfs


Voor derest moet ik nog kijken wat ik meer installeer Razz


Laatst aangepast door Worado op Do Okt 26, 2006 7:31 pm; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Mortal_Takeda



Geregistreerd op: 02 Mei 2006
Berichten: 8

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 3:00 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb zojuist ook FC6 geinstalleerd. Het installeren ging vlot en zonder problemen. Op dit moment loopt alles prima. Alleen heb ik nog wat problemen met AIGLX, want als ik Desktop Effects inschakel, krijg ik al die mooie effecten maar zijn de titelbalken van mijn vensters verdwenen. Ook lopen de XGL effecten behoorlijk traag vergeleken met Kororaa. Iemand meer geluk met XGL/AIGLX in FC6?

Worado: Bedankt voor die yum.conf. Alleen kon hij die gstreamer-plugins-ugly niet vinden. Dus ik kan nu nog geen mp3 afspelen.

Edit: @Worado: Ik zie nu pas jou screenshot van FC6 op de eerste pagina en zie dat jij wel succesvol XGL werkend hebt gekregen. Kun je me vertellen hoe je dat hebt gedaan? En hoe heb je die Echo Icons (echo_0.2.tar) geinstalleerd?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
klaasjan



Geregistreerd op: 22 Dec 2005
Berichten: 868

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 3:43 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Mortal_Takeda schreef:
Ik heb zojuist ook FC6 geinstalleerd. Het installeren ging vlot en zonder problemen. Op dit moment loopt alles prima. Alleen heb ik nog wat problemen met AIGLX, want als ik Desktop Effects inschakel, krijg ik al die mooie effecten maar zijn de titelbalken van mijn vensters verdwenen. Ook lopen de XGL effecten behoorlijk traag vergeleken met Kororaa. Iemand meer geluk met XGL/AIGLX in FC6?


FC6 heeft AIGLX, en geen XGL tenzij je dat zelf geinstalleerd hebt. Dat verklaart het verschil in werking misschien deels.
Die titelbalken verdwijnen omdat de window manager wordt geswitched als de effecten worden ingeschakeld. Wat bij jouw fout gaat is kennelijk het opstarten van de 3d windowmanager.

Maar waarom post je niet even je merk/type videokaart de de gebruikte driver?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 3:54 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

klaasjan schreef:
Beer schreef:
Tot nu toe de slechtste installatie die ik heb gezien. Herkend een deel van de hardware van m'n laptop niet.

Misschien een domme vraag, maar wordt jouw laptop hardware wel ondersteund door Linux? Doen andere distributies het beter?

Heb even gekeken en alles staat op de hcl dus dat mag geen probleem zijn. Heb hem maar gelijk geupdate en nu zijn van de drie problemen nog maar twee over. Een daarvan is behoorlijk hinderlijk, het gaat namelijk fout bij het laden van een module om de snelheid va de processor aan te passen. Nu blijft hij altijd voluit lopen en doet powermanagement het niet, met als gevolg dat ie in een rap tempo de accu leeg heeft. Voor het netwerk heb ik een oplossing gevonden welke ik nog even moet uitvoeren (was vrij laat). Voor de rest ben ik gisteravond bezig geweest alles met de hand aan te passen, wat wel redelijk gelukt is.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 5:50 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

@Mortal_Takeda:

AIGLX/Compiz werkte bij mij vrijwel out-the-box. Ik hoefde alleen het knopje Desktop Effects aan te klikken en binnen no-time zat ik in een 3D-Desktop. Welk merk videochip heb je? Aangezien NVIDIA alleen wordt indersteund via de NVIDIA driver. Zelf heb ik een ATi kaart, en die werkt via de open source drivers.

De Echo icons heb ik gewoon van de fedoraproject wiki gehaalt. op http://fedoraproject.org/wiki/Artwork kan je klikken op EchoDevelopment en bovenaan staat een script en instructies om Echo te downloaden.

Wat betreft mp3: wat voor melding krijg je? Misschien werkt het met onderstaande, want ik weet niet meer uit welke repository ik dit heb gehaalt Razz

Code:
#yum --enablerepo=livna install gstreamer-plugins-ugly
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Mortal_Takeda



Geregistreerd op: 02 Mei 2006
Berichten: 8

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 7:09 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

klaasjan schreef:
FC6 heeft AIGLX, en geen XGL tenzij je dat zelf geinstalleerd hebt. Dat verklaart het verschil in werking misschien deels.
Die titelbalken verdwijnen omdat de window manager wordt geswitched als de effecten worden ingeschakeld. Wat bij jouw fout gaat is kennelijk het opstarten van de 3d windowmanager.

Maar waarom post je niet even je merk/type videokaart de de gebruikte driver?

Mijn fout, ik bedoelde dus AIGLX. Mijn videokaart is NVIDIA GeForce Go 6200. Voordat bij mij AIGLX (Desktop Effects) werkte, moest ik eerst de NVIDIA driver installeren. Ik kon alleen een BETA versie vinden op freshrpms.net. Maar wat is de 3D windowsmanager dan precies? Want voor de rest doen alle effecten (3d cubus, wobble, etc) het.

Ik heb het meerdere keren uitgetest:
Kororaa - XGL, werkte helemaal perfect
SuSE 10.1 - XGL, geen titelbalken
FC6 - AIGLX, heel traag + geen titelbalken


Worado schreef:
Wat betreft mp3: wat voor melding krijg je? Misschien werkt het met onderstaande, want ik weet niet meer uit welke <a>repository</a> ik dit heb gehaalt :P

Code:
#yum --enablerepo=livna install gstreamer-plugins-ugly


Hij komt nu wel een stuk verder, maar nou krijg ik weer een andere error:
Code:
Dependencies Resolved

=============================================================================
 Package                 Arch       Version          Repository        Size
=============================================================================
Installing:
 gstreamer-plugins-ugly  i386       0.10.4-3.lvn6    livna             225 k
Installing for dependencies:
 libsidplay              i386       1.36.59-1.2.fc6.rf  rpmforge           73 k

Transaction Summary
=============================================================================
Install      2 Package(s)         
Update       0 Package(s)         
Remove       0 Package(s)         

Total download size: 297 k
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:
(1/2): libsidplay-1.36.59 100% |=========================|  73 kB    00:00     
(2/2): gstreamer-plugins- 100% |=========================| 225 kB    00:00     
warning: rpmts_HdrFromFdno: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID a109b1ec


GPG key retrieval failed: [Errno 5] OSError: [Errno 2] No such file or directory: '/etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-livna'
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 7:30 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Probeer eerst eens

Code:
rpm --import http://rpm.livna.org/RPM-LIVNA-GPG-KEY


En daarna weer het installeren van mp3-support.

Verder om je NVIDIA kaart werkend te krijgt:

Code:
yum --enablerepo=livna install kmod-nvidia
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Dutch_com_freak



Geregistreerd op: 21 Jan 2006
Berichten: 21

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 7:46 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Desktop effects werken na het aanklikken ervan bij mij ook gewoon Very Happy geinig dat slepen met die vensters Very Happy en dat slepen naar links en rechts om van desktop te veranderen SCHITTEREND! (of was dat al?)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Do Okt 26, 2006 9:35 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-fc5.html#ttf

Zie bovenstaande website om de Microsoft Core Fonts te installeren. Deze is voor FC5, maar werkt net zo goed in 6 Smile
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Nieuws Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Pagina 2 van 3

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.