Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

[Ctrl]+[z] werkt niet meer?.

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Zo Jul 23, 2006 4:20 pm    Onderwerp: [Ctrl]+[z] werkt niet meer?. Reageren met citaat

Oke met [Ctrl]+[z] was het zo dat je in een bash-console een job naar de background zette, of ook wel de prompt weer terug kreeg. Waarom doet ie dat dan nu niet meer?. Als ik dat namelijk nu in een console doe blijft de zaak gewoon doorlopen. Krijg voor de rest ook geen melding of zo.
O ja ik draai op dit moment fc6 test 1

P.S. Op CentOS doet ie het wel
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
david



Geregistreerd op: 16 Mei 2006
Berichten: 238
Woonplaats: amsterdam

BerichtGeplaatst: Zo Jul 23, 2006 9:38 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

vreemd. kan het niet zijn dat gnome ofzo de key afvangt? gebeurt het ook niet als je in runlevel 3 zit?

david
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Wo Jul 26, 2006 9:16 am    Onderwerp: Reageren met citaat

runlevel 5 in Konsole, en het wordt nog gekker want als ik su naar root doet de zaak het gewoon weer als voorheen. Exit ik naar user werkt het weer niet. Mis ik misschien een of andere beveiligings instelling.

P.S. in init 3 exact het zelfde probleem
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
david



Geregistreerd op: 16 Mei 2006
Berichten: 238
Woonplaats: amsterdam

BerichtGeplaatst: Wo Jul 26, 2006 9:19 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

probeer het eens onder een ander useraccount om te kijken of het aan de user ligt.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Do Jul 27, 2006 9:47 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Nieuwe gebruiker aangemaakt. Ingelogd met het nieuwe account in rl5, in een terminal het zelfde probleem. Met het nieuwe account ingelogd in rl33 zelfde probleem. Met root vanuit rl5 of 3 via su naar nieuwe account zelfde probleem. Root geen enkel probleem. Ik mis iets maar waar of wat?.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
david



Geregistreerd op: 16 Mei 2006
Berichten: 238
Woonplaats: amsterdam

BerichtGeplaatst: Do Jul 27, 2006 6:06 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

gebruiken users soms een andere shell? kijk eens in /etc/password
je kan ook bash starten dor in je terminal 'bash' in te typen en kijken of hij het dan doet

david
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Za Jul 29, 2006 12:13 am    Onderwerp: Reageren met citaat

alles standaard bash, weet het niet meer Crying or Very sad .
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
david



Geregistreerd op: 16 Mei 2006
Berichten: 238
Woonplaats: amsterdam

BerichtGeplaatst: Za Jul 29, 2006 9:26 am    Onderwerp: Reageren met citaat

ik heb eens zitten googelen..
met het commando 'stty -a' kan je zien of de key in ieder geval als suspend (susp) gemapped is . zo niet dan kan je hem met stty susp '^Z' mappen en indien nodig in je .bashrc zetten. las hij al als ^Z gemapped is kan je ook proberen een andere key te mappen. het is waarschijnlijk ook mogelijk voor een proces om het signaal te negeren op een user basis, dus probeer het ook eens met een ander commando (b.v. sleep 100)

david
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Ma Jul 31, 2006 8:26 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Staan gemapped, dus dat is het niet. Sleep doet het wel alleen heb ik dan de command prompt niet terug. En zover ik kan zien staat er niets in .bashrc wat er niet hoort. Zal wel weer iets heel simpels zijn wat pas bij test3 in de doc's komt wacht wel tot zolang.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
david



Geregistreerd op: 16 Mei 2006
Berichten: 238
Woonplaats: amsterdam

BerichtGeplaatst: Ma Jul 31, 2006 5:05 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

tja,

het blijft idd een testversie Smile


david
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Ma Jul 31, 2006 8:22 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Beer schreef:
Zal wel weer iets heel simpels zijn wat pas bij test3 in de doc's komt wacht wel tot zolang.

Test-3? Test-2 kan ieder moment uitkomen. Er zijn alleen nog wat problemen met de Xen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Di Aug 01, 2006 12:36 am    Onderwerp: Reageren met citaat

En ook die gaan we weer terdegen testen ja ja. Very Happy
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Di Aug 01, 2006 8:02 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Beer schreef:
En ook die gaan we weer terdegen testen ja ja. Very Happy

We moeten helaas nog eventjes geduld hebben. Wel jammer.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.