Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

tvkaart onder linux

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
carlo1



Geregistreerd op: 10 Apr 2005
Berichten: 15
Woonplaats: Leuven

BerichtGeplaatst: Ma Apr 11, 2005 10:03 pm    Onderwerp: tvkaart onder linux Reageren met citaat

Weet iemand welke tv kaart ik het best aankoop om te gebruiken onder Fedora 3?
Thnks
carlo
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Di Apr 12, 2005 9:53 am    Onderwerp: Reageren met citaat

De meeste bekende TV-kaarten werken gewoon met Linux. Zelf heb ik er een van Medion, met een Philips SAA7134, deze wordt gewoon perfect herkend. Of hij werkt weet ik nog niet, want daar ben ik nog niet aan toe gekomen. Maar als je in de kernel kijkt, dan zie dat de Philips chip er gewoon tussen staat.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
pam



Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 26

BerichtGeplaatst: Di Apr 12, 2005 2:04 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb een pinnacle pctv,die werkt zonder problemen Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Eric
Gast





BerichtGeplaatst: Wo Apr 13, 2005 10:33 am    Onderwerp: Reageren met citaat

pam schreef:
Ik heb een pinnacle pctv,die werkt zonder problemen Wink


Die van mij niet. Fedora herkent hem wel maar ik heb geen beeld.
Kun je me misschien vertellen wat jij hebt gedaan om hem werkend te krijgen?
Terug naar boven
pam



Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 26

BerichtGeplaatst: Do Apr 14, 2005 3:08 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik kan me niet herinneren dat ik er iets voor heb hoeven doen...
Ik heb deze kaart al een aantal jaren,in fedora gebruik ik tvtime(staat op de cd's),maar het werkt ook goed met kdetv.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
marius



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 99
Woonplaats: Roosendaal

BerichtGeplaatst: Di Apr 19, 2005 5:14 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Eric schreef:
pam schreef:
Ik heb een pinnacle pctv,die werkt zonder problemen Wink


Die van mij niet. Fedora herkent hem wel maar ik heb geen beeld.
Kun je me misschien vertellen wat jij hebt gedaan om hem werkend te krijgen?


Doet ie 't al Question

Anders denk ik dat je 'm ergens op pal moet zetten
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht AIM-naam
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Di Apr 19, 2005 5:42 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Om te reageren op wat ik hiervoor zei: mijn tv-kaart werkt prima. Het enige wat ik moest doen was ervoor zorgen dat alle instellingen op Europees en PAL stonden. Vervolgens werden alle TV-zenders vanzelf herkend.

Nu moet ik nog het geluid aan de praat zien te krijgen Evil or Very Mad
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
med



Geregistreerd op: 18 Okt 2005
Berichten: 59

BerichtGeplaatst: Do Okt 20, 2005 9:53 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Worado schreef:
Om te reageren op wat ik hiervoor zei: mijn tv-kaart werkt prima. Het enige wat ik moest doen was ervoor zorgen dat alle instellingen op Europees en PAL stonden. Vervolgens werden alle TV-zenders vanzelf herkend.

Nu moet ik nog het geluid aan de praat zien te krijgen Evil or Very Mad


Om een beetje "bij te leren(newbie)" zit ik het forum een beetje af te schuimen en zie nu dat je dezelfde tv-kaart hebt als mij.
Wat ik zou willen vragen is met welk programma je werkt?
Onder Xp heb ik Powerdvd maar voor linux zal ik wel iets anders vandoen hebben..?
grt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Anoniem3



Geregistreerd op: 21 Okt 2005
Berichten: 51

BerichtGeplaatst: Vr Okt 21, 2005 3:31 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ikzelf heb een Haupage tv/radio kaart

werkt onder xawtv

oftewel

yum install xawtv
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Vr Okt 21, 2005 11:29 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Worado schreef:
Nu moet ik nog het geluid aan de praat zien te krijgen Evil or Very Mad
Daar heb je zo'n doorlink kabeltje voor nodig naar line of mic. teminste dat had pinnacle altijd.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Sorcix



Geregistreerd op: 20 Okt 2005
Berichten: 23

BerichtGeplaatst: Za Okt 22, 2005 7:09 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Is bij mij ook zo,
Ik heb een externe tv kaart die ik in een of ander slot moet
induwen maar voor het geluid moet ik nog een apparte usb kabel
verbinden met de computer. Weet niet waarom Smile
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
med



Geregistreerd op: 18 Okt 2005
Berichten: 59

BerichtGeplaatst: Ma Nov 28, 2005 10:45 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb tvtime ook geinstalleerd,instellingen verandert naar PAL,frequenties voor Europe.
Doch nog geen beeld,nergens de optie tegengekomen om zenders te zoeken.

Fedora core 4+kaart vanMedion, met een Philips SAA7134
Tv-kaart word herkend.

Iemand ervaring mee ??

grt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Menno



Geregistreerd op: 29 Mei 2005
Berichten: 447

BerichtGeplaatst: Ma Nov 28, 2005 11:08 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb zelf een van de eerste versies van de pctv pro gehad, deze werkte niet onder linux. Werd herkend maar gaf geen zenders weer.

Nu heb ik een Pinnacle 110i en wordt ook herkend maar geeft ook geen zenders weer.

Alles proberen aan te passen, maar op verschillende fora is al duidelijk geworden dat ie niet ondersteund wordt.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
med



Geregistreerd op: 18 Okt 2005
Berichten: 59

BerichtGeplaatst: Ma Nov 28, 2005 11:37 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Menno schreef:
Heb zelf een van de eerste versies van de pctv pro gehad, deze werkte niet onder linux. Werd herkend maar gaf geen zenders weer.

Nu heb ik een Pinnacle 110i en wordt ook herkend maar geeft ook geen zenders weer.

Alles proberen aan te passen, maar op verschillende fora is al duidelijk geworden dat ie niet ondersteund wordt.


Ja,maar zelfde kaart als "Worado" en die werkt wel dus daaraan zal het wellicht niet liggen.
En of andere instelling volgens mij..maar welke ?
grt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
med



Geregistreerd op: 18 Okt 2005
Berichten: 59

BerichtGeplaatst: Zo Dec 04, 2005 4:01 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

heb ondertussen al wat meer info gevonden maar zit een beetje vast
http://tvtime.sourceforge.net/problems.html#undetected
ik krijg inderdaad
saa7134[0]: found at 0000:00:0a.0, rev: 1, irq: 5, latency: 32, mmio:
0xec800000
saa7134: <rant>
saa7134: Congratulations! Your TV card vendor saved a few
saa7134: cents for a eeprom, thus your pci boa rd has no
saa7134: subsystem ID and I can't identify it automatically
saa7134: </rant>
saa7134: I feel better now. Ok, here are the g ood news:
saa7134: You can use the card=<nr> insmod optio n to specify
saa7134: which board do you have. The list:
saa7134: card=0 -> UNKNOWN/GENERIC >>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
in de lijst zal het natuurlijk n van de volgende zijn
saa7134: card=9 -> Medion 5044
saa7134: card=10 -> Kworld/KuroutoShikou SAA7 130-TVPCI
saa7134: card=11 -> Terratec Cinergy 600 TV 153b:1143
saa7134: card=12 -> Medion 7134 16be:0003
----------------------
Stap (4) om de saa7134 te verwijderen wil alsnog niet lukken
# rmmod saa7134
bash: rmmod: command not found
of # /sbin/modprobe saa7134
[root@PC sbin]# rmmod saa7134

het zal wellicht aan mijn prille linux ervaring liggen maar hoe komt het dat
dit niet lukt ?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.