Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Linux vanaf een CD of DVD oefenen, niet installeren systeem

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Beginners
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
artstaal



Geregistreerd op: 03 Apr 2005
Berichten: 1
Woonplaats: Leiden

BerichtGeplaatst: Zo Apr 03, 2005 3:04 pm    Onderwerp: Linux vanaf een CD of DVD oefenen, niet installeren systeem Reageren met citaat

Beste mensen,

Ik ben een zeer beginnend Linux-gebruiker. Op onze basisschool draait de server onder Linux (Redhat). Het netwerk loopt bij ons heel goed, stabiel en betrouwbaar. De werkzaamheden hebben we uitbesteed aan een automatiseringsbedrijf. In september krijg ik een cursus aangeboden van dat bedrijf om wat lichte werkzaamheden te kunnen doen op de server. Nu wil ik graag eerst zelf wat oefenen in Linux. Ik wil echter niet mijn Windows XP machine nu al omtoveren in een Linux-machine.
Het zou mooi zijn als ik eerst eens wat kon oefenen met Linux door vanaf een bootable CD of DVD op te starten en dan met de CD of DVD wat te oefenen. Geen installaties op mijn systeem voorlopig, maar eerst maar eens verkennen hoe Linux werkt. MIjn vraag luidt: kan iemand mij zo'n DVD of CD leveren of kan iemand mij een link geven naar een Linux Redhat download, zodat ik de software eerst eens kan uittesten. Ik heb begrepen dat ik de software via Nero kan branden als ISO bestand.
Graag wat hulp, suggesties of what ever.
Arthur Staal
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Zo Apr 03, 2005 3:29 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hallo Arthur,

Ik heb je net gemailed, ik zal (een deel van) de door mij gestuurde mail hier maar even neerzetten, dan weten de andere bezoekers waar we het precies over hebben.

--
Er is geen Red
Hat-livecd, maar wel een Fedora-livecd. Fedora lijkt sterk op Red Hat,
het is de basis voor de Red Hat Linux Enterprise-systemen.

De Fedora-LiveCD heet Basilisk, dit is de website:
http://www.linux4all.de/livecd/basilisk/1.40/index.htm
En hier is het te downloaden:
http://www.l4a.de/downloads/livecd-basilisk-1.40.iso

Een handleiding voor het branden van .iso-bestanden, mocht het nodig zijn:
http://alleslinux.com/artikels/isobranden.php

Wil je het wat grondiger testen, dan kan dat door de gewone RedHat of
Fedora op de harde schijf te installeren. Fedora is gratis te
downloaden, Red Hat niet. (op zich geen probleem, ze lijken erg veel
op elkaar).
--

Je kunt trouwens ook Windows en Linux naast elkaar installeren.

- Thijs
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
_Giel_



Geregistreerd op: 27 Apr 2005
Berichten: 4

BerichtGeplaatst: Wo Apr 27, 2005 7:58 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb ook geprobeerd om Linux vanaf die CD te starten, maar als ik start wordt er gevraagd om een gebruikers naam en password. Wat moet ik daar invullen? (waarschijnlijk een hele domme vraag. Razz)

Giel
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Wo Apr 27, 2005 8:01 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Geen idee, heb de livecd niet getest. Waarschijnlijk iets met 'root' en als wachtwoord ook. Welke livecd gebruik je precies, dan kan ik eens kijken of ik het wachtwoord kan vinden.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Martin



Geregistreerd op: 18 Feb 2005
Berichten: 21
Woonplaats: Westervoort

BerichtGeplaatst: Wo Apr 27, 2005 8:19 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoe het met de Fedora versie is weetik niet. Suse9.3 live versie, wordt ook om eem ww gevraagd, ik heb er zelf maar een bedacht en het systeem starte zonder verdere problemen gewoon op. Misschien werkt het bij FC ook wel zo.

Laatst aangepast door Martin op Wo Apr 27, 2005 8:58 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
_Giel_



Geregistreerd op: 27 Apr 2005
Berichten: 4

BerichtGeplaatst: Wo Apr 27, 2005 8:35 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Thijs schreef:
Geen idee, heb de livecd niet getest. Waarschijnlijk iets met '<a href="http://www.fedora-linux.nl/basis/#root">root</a>' en als wachtwoord ook. Welke livecd gebruik je precies, dan kan ik eens kijken of ik het wachtwoord kan vinden.

ik heb de Basilisk live CD gebruikt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Wo Apr 27, 2005 8:56 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Loginnaam: root
Wachtwoord: livecd
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
_Giel_



Geregistreerd op: 27 Apr 2005
Berichten: 4

BerichtGeplaatst: Do Apr 28, 2005 2:24 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

bedankt Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
_Giel_



Geregistreerd op: 27 Apr 2005
Berichten: 4

BerichtGeplaatst: Do Apr 28, 2005 9:20 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ik ben nu bezig met die LiveCD, maar m'n geluid doet het niet en het scrollwieltje van mijn muis werkt ook niet. Ligt dit aan de CD of is dat ook bij de gewone FC3
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
marius



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 99
Woonplaats: Roosendaal

BerichtGeplaatst: Vr Apr 29, 2005 12:02 am    Onderwerp: Reageren met citaat

_Giel_ schreef:
ik ben nu bezig met die LiveCD, maar m'n geluid doet het niet en het scrollwieltje van mijn muis werkt ook niet. Ligt dit aan de CD of is dat ook bij de gewone FC3


Je muis wordt geconfigureerd in het bestand /etc/X11/xorg.conf

Hier de output waar je muis wordt geregeld zoals die bij mij er in staat en die werkt prima, gewoon een lochitech standaard muis.

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "yes"

En wat geluid betreft denk ik dat je de Alsamixer moet openen "toepassingen" -> geluid en video" -> "volume regeling" En het juiste kanaal openen. Deze staan dacht ik standaard gedempt.

Marius
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht AIM-naam
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Beginners Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.