Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Internet radio
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
aspier



Geregistreerd op: 14 Jan 2006
Berichten: 30

BerichtGeplaatst: Wo Feb 08, 2006 1:53 pm    Onderwerp: Internet radio Reageren met citaat

Ik probeer internet radio te luisteren via music player maar geen van de radio stations die ik ingeef werken. Het programma blijft aangeven dat het aan het bufferen is.
Het radio station waar ik graag naar wil luisteren is www.frekvence1.cz/player.php. Zodra ik via de browser daarnaar probeer te luisteren krijg ik een melding dat ik niet de juiste plugin heb. Welke plugin moet ik hiervoor downloaden en verhelpt dat ook meteen het probleem van Music Player?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
aspier



Geregistreerd op: 14 Jan 2006
Berichten: 30

BerichtGeplaatst: Wo Feb 08, 2006 1:58 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

vergeten te vermelden. Ik gebruik FC4 met Mozilla Firefox
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Th3No0b



Geregistreerd op: 05 Jan 2006
Berichten: 502
Woonplaats: Emmeloord

BerichtGeplaatst: Wo Feb 08, 2006 4:24 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb je MPlayer (FireFox plugin) al gedownload en de w32codec? Zo niet, dan zou ik dat gaan doen.

$ yum --enablerepo=atrpms install mplayer mplayerplug-in w32codec
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
aspier



Geregistreerd op: 14 Jan 2006
Berichten: 30

BerichtGeplaatst: Do Feb 09, 2006 9:19 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

perfect! het werkt nu.
Ik had ook een vermoeden dat er iets met een java applet aan de hand was en na het commando wat je had opgegeven (yum install blabla) heb ik gewoon voor de gein eens geprobeerd yum install jre (ik dacht misschien installeert ie dan java runtime environment) en het werkte nog ook.

Dat is toch wel mooi van linux dat die command line zaken ook gewoon gebruik maken van internet. Dat is onder MSWindows toch wel even anders.

bedankt.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Th3No0b



Geregistreerd op: 05 Jan 2006
Berichten: 502
Woonplaats: Emmeloord

BerichtGeplaatst: Do Feb 09, 2006 9:30 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Probeer zoveel mogenlijk met Yum te doen. Als je iets wilt installeren wat veel gebruikt wordt, zoek dan eerst in Google naar Yum install <wat dan ook maar>. Hiermee kunnen veel problemen verholpen worden zoals dependencies.
Heb mijn eerste systeem ook verknalt en had geen zin om het weer allemaal goed te maken dus heb ik maar de windows manier gebruikt en FC weer opnieuw erop gezet.

Als je het preciese link van het bestand hebt kun je ook in typen in command line:
$ wget <je link>
Hij haalt het dan ook gewoon op. Als je vind dat FIreFox niet snel genoeg is dan kun je het zo proberen. De ene keer is FireFox sneller en dan de andere keer dat in de command line.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
aspier



Geregistreerd op: 14 Jan 2006
Berichten: 30

BerichtGeplaatst: Vr Feb 10, 2006 9:58 am    Onderwerp: Reageren met citaat

BTW dat --enablerepo deel dat hoeft volgens mij maar een keer. Ik kreeg namelijk de melding dat die al toegevoegd was en dat Linux te lui was om het nog een keer toe te voegen. Ik heb dat stukje dus maar weggelaten en gewoon yum install mplayer mplayerplug-in gedaan. (Die w32codec had ik ook al een keer eerder geinstalleerd).

Vervelende is echter wel dat mijn Linux de laatste paar dagen steeds vaker aan het crashen slaat. Waarom weet ik niet. Wat is de keyboard shortcut voor de system monitor (MS Windows=ctrlaltdel)?
Gisteren namelijk lag het systeem weer plat en na tig keer ctrlaltdel kreeg ik ineens een command line login. Via die weg kon ik de boel wel via reboot commando weer opnieuw opstarten. Netter zou zijn om gewoon de applicatie zelf te kunnen killen die het probleem veroorzaakt. Dan kan ik ook meteen zien welk programma de crash elke keer veroorzaakt.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Th3No0b



Geregistreerd op: 05 Jan 2006
Berichten: 502
Woonplaats: Emmeloord

BerichtGeplaatst: Vr Feb 10, 2006 1:30 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Wanneer crashde hij? Zat je toen ook met FireFox op het internet bezig of niet, want als dat zo is heb ik wel een vermoeden waar het aan ligt.

Edit \

Nu niet meer Razz Je heb Java al geinstalleerd Razz

Als het toch je browser is kun je het beste dit proberen:
http://www.fedora-linux.nl/wiki/index.php/VeelGesteldeVragen#Hoe_kan_ik_Java_installeren_.3F
En dan vanaf punt 6 denk ik.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
aspier



Geregistreerd op: 14 Jan 2006
Berichten: 30

BerichtGeplaatst: Vr Feb 10, 2006 11:10 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ik weet niet of het mozilla is die de crah veroorzaakt of een ander programma. Wat ik nu iedere keer heb is het volgende (is nu zo goed als elke sessie opgetreden):

Ik start Linux en wil het internet op.
Ik open twee windows. In 1 luister ik radio. Met de tweede ga ik browsen
Vervolgens wil ik switchen tussen de windows of een nieuw programma starten (zeg email Evolution ofzo) maar dan wordt het panel (onderin het scherm) niet meer ververst. De knoppen daar zijn ook niet meer aan te klikken. Ik kan dus ook niet meer op Applications, Places of Desktop klikken om programmas te starten (heb de engelse versie geinstalleerd, maar ik neem aan dat je wel weet welke zaken ik bedoel).
Switchen tussen windows kan nog steeds met alt tab maar ik kan dus niet Linux meer via de reguliere weg afsluiten. HEt begint nu wel zo irritant te worden dat ik er alweer genoeg van begin te krijgen en FC4 opnieuw moet gaan installeren (dat zou een groot voordeel van Linux ondermijnen, nl stabiliteit en het probleem wat windows heeft dat je het steeds
opnieuw moet installeren.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Th3No0b



Geregistreerd op: 05 Jan 2006
Berichten: 502
Woonplaats: Emmeloord

BerichtGeplaatst: Za Feb 11, 2006 1:04 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb je wel alle updates en alles uitgevoerd? Ook yum geupdate en de reposities ververst?

Zo niet, dan zou ik dat eens gaan doen Wink Schilt een hoop Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Zo Feb 12, 2006 5:44 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Th3No0b schreef:
$ yum --enablerepo=atrpms install mplayer mplayerplug-in w32codec


Ik weet dat dit een beetje off-topic is, maar waar haal je al die commando's vandaan? Ik neem aan dat je die niet uit het hoofd kent. Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Zo Feb 12, 2006 7:39 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat: Op http://www.fedora-linux.nl/wiki/index.php/VeelGesteldeVragen en op http://www.fedora-linux.nl/fedorafaq vind je veel nuttige commando's.

En verder: het is eigenlijk het standaard yum-commando, maar dan met '--enablerepo=atrpms' erbij.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Th3No0b



Geregistreerd op: 05 Jan 2006
Berichten: 502
Woonplaats: Emmeloord

BerichtGeplaatst: Zo Feb 12, 2006 8:38 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

De meeste ken ik wel uit mijn hoofd. Af en toe een beetje gokken met repo's maar dan kom je er wel uit.
Ik heb wel veel gelezen over het een en ander.

Ook kun je bij Google intypen:
yum install <wat je maar wilt>

Hij vind het wel als het goed is. Zo kom je ook achter veel dingen te weten.

PS.

Als je eenmaal een comando weet dan vergeetje hem ook niet snel Razz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
wge



Geregistreerd op: 17 Nov 2005
Berichten: 320
Woonplaats: Roeselare

BerichtGeplaatst: Zo Feb 12, 2006 9:31 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Gul Dukat,

je kan veel halen uit de manpages van yum

open een terminal en tik in :
man yum
(zo kan je manpages opvragen van chmod, chown, ls, bash, ...)
dan zie je ongeveer dit = eerst pagina van de manpage over yum



NAME
yum - Yellowdog Updater Modified

SYNOPSIS
yum [options] [command] [package ...]

DESCRIPTION
yum is an interactive, automated update program which can be used for
maintaining systems using rpm

command is one of:
* install package1 [package2] [...]
* update [package1] [package2] [...]
* check-update
* upgrade [package1] [package2] [...]
* remove | erase package1 [package2] [...]
* list [...]
* info [...]
* provides | whatprovides feature1 [feature2] [...]
* clean [ packages | headers | metadata | cache | dbcache | all ]
* makecache
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
aspier



Geregistreerd op: 14 Jan 2006
Berichten: 30

BerichtGeplaatst: Ma Feb 13, 2006 11:15 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Even terugkomend op de originele topic Wink

1. Waar kan ik een lijst van repos vinden voor FC4 die actief zijn en onder up2date werkt (gebruik yum eigenlijk alleen als RPM of up2date niet werken)?
2. Waar kan ik de lijst van huidige repos updaten op mijn systeem? Als ik RHN up2date aanklik dan krijg ik ergens te zien dat het een Livna repo gebruikt voor FC3 terwijl in de livna.repo bestand toch echt $releasever als directory staat. Lijkt mij niet goed.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
aspier



Geregistreerd op: 14 Jan 2006
Berichten: 30

BerichtGeplaatst: Ma Feb 13, 2006 11:21 am    Onderwerp: Reageren met citaat

toevoeging op de vorige post

3. Hoe doe ik dat, YUM en de rest van de heisa updaten ?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Software Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.