Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Geluid staat bij opstarten op dempen

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Wo Mrt 16, 2005 6:07 pm    Onderwerp: Geluid staat bij opstarten op dempen Reageren met citaat

Mijn probleem is dat wanneer ik Fedora 3 opstart, dat mijn geluid standaard op dempen staat. Dit is zeer irritant, omdat ik dan eerst een heleboel vinkjes moet weghalen uit de volumeregeling.
Ik vroeg me af of er hier iemand weet hoe ik ervoor moet zorgen dat het geluid standaard niet op dempen staat. Ik heb zo'n beetje alle instellingen bekeken, maar ik kon dit nergens vinden.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Snorrie



Geregistreerd op: 12 Feb 2005
Berichten: 16

BerichtGeplaatst: Wo Mrt 16, 2005 6:17 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

open terminal verander met "alsamixer". Opslaan met "alsactl store"

grtz,
Snorrie
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Wo Mrt 16, 2005 10:12 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb het geprobeert, maar geen resultaat Sad
Verder als ik die laatste opdracht intik, krijg ik de melding bash: alsactl: command not found

Andere opties?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Do Mrt 17, 2005 6:57 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Het laatste commando is juist nodig om het geluid blijvend te veranderen.
Doe eerst eens:
'su -'
Dan _moet_ dat commando gewoon werken.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Do Mrt 17, 2005 2:03 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Met su werkt de commando wel gewoon... alleen het heeft geen effect Sad Na het opnieuw opstarten staat alles weer op dempen Confused
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Do Mrt 17, 2005 3:07 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik zit naast dit probleem met een ander probleem ben ik achter gekomen: ik kan maar één geluidsstream per keer afspelen. Heel irritant is dat. Ik heb hiervoor ook niet echt een oplossing voor gevonden. Op internet las ik dat ik ESD moest gebruiken ipv ALSA, maar ESD laat het geluid kraken. Met ALSA werkt Rhythmbox dan weer niet om mysterieuze reden. Nu gebruik ik OSS voor geluid, maar nog steeds kan ik maximaal één stream te gelijk afspelen. Heb ik bijvoorbeeld XMMS aanstaan samen met GAIM, dan gebeurt er dit:
> XMMS liedje speelt
> XMMS liedje is afgelopen
> XMMS sluit af
> alle GAIM geluiden worden achterelkaar afgespeeld.

Ik mag dus daarna XMMS weer opnieuw opstarten.. Ook heel irritant..
Heeft iemand daar toevallig ook een oplossing voor?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Do Mrt 17, 2005 4:50 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Als oplossing voor dit probleem laat ik gewoon elk programma dezelfde soundserver gebruiken (Zo veel mogelijk ALSA), werkt perfect.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
sveens



Geregistreerd op: 19 Apr 2005
Berichten: 22

BerichtGeplaatst: Di Apr 19, 2005 10:19 pm    Onderwerp: Re: Geluid staat bij opstarten op dempen Reageren met citaat

Worado schreef:
Mijn probleem is dat wanneer ik Fedora 3 opstart, dat mijn geluid standaard op dempen staat. Dit is zeer irritant, omdat ik dan eerst een heleboel vinkjes moet weghalen uit de volumeregeling.
Ik vroeg me af of er hier iemand weet hoe ik ervoor moet zorgen dat het geluid standaard niet op dempen staat. Ik heb zo'n beetje alle instellingen bekeken, maar ik kon dit nergens vinden.


Dat probleem had ik ook. Bij het afmeldscherm heb ik "instellingen opslaan" aangevinkt. dat werkt wel

Stef van der Veen
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.