Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

dual boot

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Installatie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Martijnz



Geregistreerd op: 09 Apr 2005
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Za Apr 09, 2005 3:27 pm    Onderwerp: dual boot Reageren met citaat

Ik heb Fedora geinstalleerd bij Windows XP Pro maar als ik bij het opstarten met de GRUB windows te starten laad de GRUB opnieuw en moet ik weer kiezen, dat blijft zo doorgaan, ik kan wel ik Fedora komen, weet iemand hoe ik weer bij Windows kan komen?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Za Apr 09, 2005 3:34 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Je hebt Windows XP geinstalleerd op je 1e partitie (van je 1e harde schijf) ?
Open vanuit Fedora (Als root) eens het bestand /boot/grub/grub.conf,
zie je daar deze regels staan onder het kopje 'title Other' of 'title WindowsXP' :
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1
?
Zo nee, zet die er eens neer, kijken of het helpt.

- Thijs
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Martijnz



Geregistreerd op: 09 Apr 2005
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Za Apr 09, 2005 3:57 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

dit staat er

title Fedora Core (2.6.10-1.770_FC3)
root (hd0,Cool
kernel /vmlinuz-2.6.10-1.770_FC3 ro root=LABEL=/ rhgb quiet
initrd /initrd-2.6.10-1.770_FC3.img
title Fedora Core (2.6.9-1.667)
root (hd0,Cool
kernel /vmlinuz-2.6.9-1.667 ro root=LABEL=/ rhgb quiet
initrd /initrd-2.6.9-1.667.img
title Other
rootnoverify (hd1,0)
chainloader +1
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Martijnz



Geregistreerd op: 09 Apr 2005
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Za Apr 09, 2005 4:15 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

maar het werkt niet
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Za Apr 09, 2005 5:10 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Verander dit eens
Martijnz schreef:

title Other
rootnoverify (hd1,0)
chainloader +1


In dit:
Code:

title Other
   rootnoverify (hd0,0)
   chainloader +1
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Martijnz



Geregistreerd op: 09 Apr 2005
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Za Apr 09, 2005 5:37 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

dan start de GRUB niet opnieuw maar krijg ik het bericht :

Boot ¨Other"
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1


in een zwart scherm en dat blijf zo
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Za Apr 09, 2005 6:15 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hmm, gek. Maar het staat dus wel op de 1e partitie van je 1e harde schijf?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Martijnz



Geregistreerd op: 09 Apr 2005
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Za Apr 09, 2005 9:44 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

nee daar heeft het voorheen wel gestaan maar het staat nu op hdb0
1e partitie 2e schijf

ik heb het idee dat het een oneindig rondje is, dat de Grub via hdb0 werkt en daarom zichzelf steeds weer laad
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Gast






BerichtGeplaatst: Zo Apr 10, 2005 12:49 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ik ben nu weer in windows maar nu kan ik niet meer in linux komen wat ik gedaan heb: ik heb de jumper van de primaire hardeschijf(met linux) van master naar slave gezet en die met windows visaversa maar hoe krijg ik nu beide aan de praat??
Terug naar boven
JustLinux



Geregistreerd op: 11 Feb 2005
Berichten: 4
Woonplaats: /dev/sda1

BerichtGeplaatst: Wo Apr 13, 2005 7:34 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik denk dat je nu met de CD van Fedora moet proberen in je installatie te komen, en dan je /etc/fstab, /boot/grub/grub.conf en /boot/grub/device.map moet gaan veranderen. Als je deze 3 even hier post, kan iemand je wel helpen met de nodige veranderingen. Je kan btw ook met bijvoorbeeld Knoppix opstarten, en dan dit doen.

Persoonlijk denk ik dat het simpeler is om FC opnieuw te installeren.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken MSN Messenger
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Wo Apr 13, 2005 8:33 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

JustLinux schreef:
Ik denk dat je nu met de CD van Fedora moet proberen in je installatie te komen, en dan je /etc/fstab, /boot/grub/grub.conf en /boot/grub/device.map moet gaan veranderen. Als je deze 3 even hier post, kan iemand je wel helpen met de nodige veranderingen. Je kan btw ook met bijvoorbeeld Knoppix opstarten, en dan dit doen.

Persoonlijk denk ik dat het simpeler is om FC opnieuw te installeren.


Maar lost dat wat op aan zijn probleem Rolling Eyes ?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
marius



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 99
Woonplaats: Roosendaal

BerichtGeplaatst: Wo Apr 13, 2005 10:49 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Thijs schreef:
JustLinux schreef:
Ik denk dat je nu met de CD van Fedora moet proberen in je installatie te komen, en dan je /etc/fstab, /boot/grub/grub.conf en /boot/grub/device.map moet gaan veranderen. Als je deze 3 even hier post, kan iemand je wel helpen met de nodige veranderingen. Je kan btw ook met bijvoorbeeld Knoppix opstarten, en dan dit doen.

Persoonlijk denk ik dat het simpeler is om FC opnieuw te installeren.


Maar lost dat wat op aan zijn probleem Rolling Eyes ?


Ik denk dat je het hierin moet zoeken

http://users.pandora.be/mydotcom/howto/mboot/multiboot.htm#_Toc1318573

Een compleet overzicht

http://users.pandora.be/mydotcom/howto/mboot/multiboot.htm

Ik denk dus als je zorgt dat windows opstart van je eerste harde schijf (cSmile en linux van je tweede dus bootloader ook aanpassen gaat het lukken.

Succes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht AIM-naam
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Installatie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.