Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

gateway opzetten onder FC5

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
WindowsXP-PRO



Geregistreerd op: 07 Apr 2006
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Za Apr 15, 2006 6:58 am    Onderwerp: gateway opzetten onder FC5 Reageren met citaat

Ik heb de how-to gevolgd zoals beschreven op deze site, teneinde om FC5 als gateway op te zetten>
http://www.fedora-linux.nl/docs/gateway-ics-fc3

Ik heb hierover 2 vragen.

- Welke kabel gaat van de FC5 naar de andere pc,, cross-over of RJ45?
- Welke IP-nummers vul ik on op de andere pc bij de netwerk config?

Dank[/url]
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
kanarip



Geregistreerd op: 17 Mrt 2006
Berichten: 286
Woonplaats: Utrecht

BerichtGeplaatst: Za Apr 15, 2006 1:34 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

er gaat, indien de kabel direct van de gateway naar de andere pc gaat, dus zonder switch ertussen, een cross-over twisted pair UTP kabel tussen.

Op de andere computer (achter je gateway) vul je een IP nummer in in dezelfde reeks als je gateway aan die zijde heeft, met dezelfde netmask.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken Yahoo Messenger MSN Messenger
WindowsXP-PRO



Geregistreerd op: 07 Apr 2006
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Za Apr 15, 2006 3:09 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

dank dank dank
Very Happy Very Happy Very Happy
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
WindowsXP-PRO



Geregistreerd op: 07 Apr 2006
Berichten: 75

BerichtGeplaatst: Ma Apr 17, 2006 5:39 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

het gaat niet

ik denk dat het fout gaat bij de config van eth1:
daar moet ik invulen:

IPADDR=192.168.100.1

dit IP komt niet voor in mijn range die ikzelf gebruik
ik gebruik IP's zoals 192.168.1.1/20

Evert
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Ma Apr 17, 2006 6:26 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Als je het zo gedaan hebt als in de howto, dan deelt de dhcp ip-nummers op eth1. Je kunt dus de pc's die verbonden zijn met eth1 zo configureren dat deze van je gatway een ip-nummer krijgen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.