Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Vreemd fout bij installatie van Duits (Zwitsers) toetsenbord

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Lutz



Geregistreerd op: 30 Jun 2005
Berichten: 320
Woonplaats: bij Den Haag

BerichtGeplaatst: Zo Sep 04, 2005 6:07 pm    Onderwerp: Vreemd fout bij installatie van Duits (Zwitsers) toetsenbord Reageren met citaat

Ik heb FC4 met Gnome en wilde van een Amerikaans toetsenbord na een Duits (Zwitsers) toetsenbord overstappen.

Terwijl ik via DESKTOP-system settings-keyboard zonder problemen een Swiss German toetsenbord kan kiezen, gaat het via Desktop-Preferences-keyboard bij de tab LAYOUT mis. Zodra ik als Layout Swiss German heb ingestelt en aangevinkt, krijg ik het volgende fout:

Citaat:
Error activating XKB configuration.
It can happen under various circumstances:
- a bug in libxklavier library
- a bug in X server (xkbcomp, xmodmap utilities)
- X server with incompatible libxkbfile implementation

X server version data:
The X.Org Foundation
60802000

If you report this situation as a bug, please include:
- The result of xprop -root | grep XKB
- The result of gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd


Indien ik als root deze twee commando's uitvoer, krijg ik:

[root@d530sff ~]# xprop -root | grep XKB
_XKB_RULES_NAMES_BACKUP(STRING) = "xorg", "pc105", "de_CH", "", ""
_XKB_RULES_NAMES(STRING) = "xorg", "pc105", "de_CH", "", "compose:ralt"

[root@d530sff ~]# gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd
layouts = [us]
model = pc105
overrideSettings = true
options = []

Verder lijkt het alsof mijn Zwitsers toetsenbord gewoon werkt.

Heeft iemand enig idee hoe ik van deze fout, die bij ieder keer opstarten weer verschijnt, afkom?

Bedankt voor het lezen,
....Lutz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Zo Sep 04, 2005 6:37 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ha Lutz,

Update de X-server eens, volgens de foutmelding zou dat het probleem wel eens kunnen verhelpen. Als dat niet het geval is, dan kan je bij bugzilla.redhat.com een bugreport invullen, zodat de ontwikkelaars op de hoogte komen van de fout, en het kunnen maken.

De x-server updaten kan met die commando:
yum update xorg-x11*
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Lutz



Geregistreerd op: 30 Jun 2005
Berichten: 320
Woonplaats: bij Den Haag

BerichtGeplaatst: Wo Sep 07, 2005 10:25 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb de X-server geupdate en het probleem is opgelost.

Bedankt voor de tip,
....Lutz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.