Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

dhcp voor wlan bij booten

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Configuratie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Br4MSTEL
Gast





BerichtGeplaatst: Ma Jul 04, 2005 3:02 pm    Onderwerp: dhcp voor wlan bij booten Reageren met citaat

NA veel pijn en moeite is het mij gelukt om mijn wlan werkend te krijgen. Nu heb ik nog een klein vraagje.

Als ik boot gaat fedora (core 3) gelijk voor eth0 een lease zoeken, hoe kan ik dit ook voor mijn wlan doen?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Alvast bedankt.
Terug naar boven
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Ma Jul 04, 2005 5:45 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Welke netwerkkaart heb je?
Kan je het configureren met 'system-config-network' ?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Ma Jul 04, 2005 6:21 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Er is een configuratiebestand, waarin je dat moet instellen, alleen ik weet niet uit mijn hoofd waar dat bestandje staat. Ik zal er vanavond naar zoeken, als ik tijd heb.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Gast






BerichtGeplaatst: Ma Jul 04, 2005 6:33 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb een asus usb stick, met een ralink driver.

Ik kan hem niet zien in system-config en dan network.
Terug naar boven
Gast






BerichtGeplaatst: Ma Jul 04, 2005 6:34 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Worado schreef:
Er is een configuratiebestand, waarin je dat moet instellen, alleen ik weet niet uit mijn hoofd waar dat bestandje staat. Ik zal er vanavond naar zoeken, als ik tijd heb.


Dat klikt goed, alsvast bedankt voor de moeite.
Terug naar boven
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Ma Jul 04, 2005 9:04 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb het gevonden:

- Blader naar de map /etc/sysconfig/network-scripts
- Open als root het bestand dat naar je kaart verwijst (ifcfg-ethX)
- Als root moet je dat bestandje bewerken en zorg je ervoor dat het volgende erin staat:
Code:
BOOTPROTO=dhcp
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Br4MSTEL
Gast





BerichtGeplaatst: Ma Jul 04, 2005 10:22 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Thnx dat is precies wat ik moet hebben, helaas vind ik alleen maar een file voor mijn eth0 en niet voor mijn wlan... Nu heb ik ook al gemerkt dat ik sinds vandaag na elke reboot de driver opnieuw moet laden met insmod. Kan dat er wat mee te maken hebben??
Terug naar boven
Worado



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 501
Woonplaats: Goes

BerichtGeplaatst: Di Jul 05, 2005 4:03 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Br4MSTEL schreef:
Thnx dat is precies wat ik moet hebben, helaas vind ik alleen maar een file voor mijn eth0 en niet voor mijn wlan... Nu heb ik ook al gemerkt dat ik sinds vandaag na elke reboot de driver opnieuw moet laden met insmod. Kan dat er wat mee te maken hebben??


Ik zou het niet weten. Bij mij staan er voor de kabel en voor de draadloze LAN verbindingen bestandjes. Alleen met het bestandje voor de WLAN, heb ik draadloos uitgezet, aangezien ik dat toch niet gebruik. En nog staan bij mij allebei de bestanden er.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Br4MSTEL
Gast





BerichtGeplaatst: Wo Jul 06, 2005 11:33 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik denk dat ik gewoon ff alles nieuw ga instaleren en met een schone instalatie nog een probeer. Toch bedankt voor de hulp.
Terug naar boven
Br4MSTEL
Gast





BerichtGeplaatst: Do Jul 07, 2005 12:47 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Ok, ik heb fodora core 3 nieuw geinstaleerd. Helaas werkt het nog niet zoals ik moet. Ik kan de kaart volledig beheren in fedora, alleen moet ik na elke reboot in de console naar de map met de drivers gaan en insmod rt2570.ko tikken en dan werkt alles weer.

Is er imand die iets weet hoe dit niet meer nodig is, moet ik die t2570.ko file in een bepaalde folder zetten ofzo... Please help me
Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Configuratie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.