Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Netwerk met 2 connecties

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Configuratie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
MarkDome



Geregistreerd op: 23 Sep 2009
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Wo Okt 28, 2009 1:10 pm    Onderwerp: Netwerk met 2 connecties Reageren met citaat

Beste,

Ik krijg mijn internet niet aan de praat.

Ik heb een ARK router staan(3382) met een usbboot van Fedora 11

Verder heb ik 4 andere pc's thuis/bedrijf staan.

2 PC's zitten op switch 1
2 PC's zitten op switch 2

op me router komt 2 bekabelde verbindingen binnen (LAN1 / LAN2).
op mijn router gaan 2 bekabelde verbindingen naar switch 1 (LAN3) en switch 2(LAN4)

Hoe krijg ik mijn pc's / router zo ingesteld dat
switch 1(LAN3) zijn verbinding van verbinding 1 (LAN1) krijgt en
switch 2(LAN4) zijn verbinding van verbinding 2 (LAN2) krijgt

hopelijk kunnen jullie wat licht in het donkerte brengen.

Mark
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
MarkDome



Geregistreerd op: 23 Sep 2009
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Ma Nov 02, 2009 12:24 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Niemand die mij kan helpen?

ETH0 en ETH1 zijn mijn verbindingen van buitenaf
ETH2 en ETH3 dus de kabels die naar de switch gaan.

http://www.fedora-linux.nl/docs/gateway-ics-fc3
Heb dat gebruikt, echter zijn mijn devices leeg, gezien het liveusbcreator geen root aanwezig... hoe op te lossen?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
NikkiMassa



Geregistreerd op: 17 Sep 2006
Berichten: 355
Woonplaats: Vries

BerichtGeplaatst: Di Nov 03, 2009 2:30 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Nou, ik heb je vraag wel gelezen maar ik heb geen flauw benul van het antwoord - sorry.

Niet dat je denkt dat hier niets gelezen wordt ieg.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Di Nov 03, 2009 6:41 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Kan je ff een schema tekenen voor duidelijkheid? Wat is een ARK router? Normale ordinaire router of bijzonder ding? Router met USB boot?
Citaat:
op me router komt 2 bekabelde verbindingen binnen (LAN1 / LAN2).
op mijn router gaan 2 bekabelde verbindingen naar switch 1 (LAN3) en switch 2(LAN4)

Hoe krijg ik mijn pc's / router zo ingesteld dat
switch 1(LAN3) zijn verbinding van verbinding 1 (LAN1) krijgt en
switch 2(LAN4) zijn verbinding van verbinding 2 (LAN2) krijgt
Dit euhm ... volg ik dus niet. Of moet ik het zo lezen dat LAN1 en LAN3 gewoon 1 kabeltje is tussen router en switch? Zelfde voor LAN2 en 4 andere switch? Ik zou zeggen kabeltjes aansluiten en gaan ...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
MarkDome



Geregistreerd op: 23 Sep 2009
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Do Nov 05, 2009 1:27 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ik zou het eens duidelijk proberen uit te leggen xD

Ik heb een router ARK 3382:
4 LAN, Fanless, Embedded Box Computer

LAN 1: ETH0
LAN 2: ETH3
LAN 3: ETH1
LAN 4: ETH2

LAN3 - LAN 4 is de bypass

wordt geboot met usb

op ETH0 en op ETH1 komen mijn 2 internet verbindingen binnen.
dus 2 cat5 kabels heb ik in LAN1 en LAN3 gestoken

de andere 2 aansluitingen (LAN2/LAN4) zitten 2 kabels die naar 2 switchen gaan. Op elke switch staan 2 pc's

[img=http://img249.imageshack.us/img249/7651/situatie.th.png]

Het probleem is:
ik heb het volgende gedaan.

Code:
We gaan de gateway compleet vanuit de terminal opzetten. Je moet nu dus een Terminal openen. Als je de terminal geopend hebt moet je root-rechten verwerven, typ daarvoor:
su -


We gaan er vanuit dat eth0 is je breedbandverbinding, en eth1 je gateway. Bewerk het bestand ifcfg-eth1 met nano:
nano /etc/sysconfig/networking/devices/ifcfg-eth2

en zorg dat het er zo uit komt te zien:
DEVICE=eth2
ONBOOT=yes
BOOTPROTO=none
NETMASK=255.255.255.0
USERCTL=yes
PEERDNS=no
GATEWAY=eth0
TYPE=Ethernet
IPADDR=192.168.100.1

Herstart dan het netwerk:
service network restart

Kijk daarna of iptables is ge´nstalleerd door als root dit commando te geven:
rpm -q iptables

Als iptables niet is ge´nstalleerd kan je dat doen met hetvolgende commando:
yum install iptables

Typ daarna:
lsmod | grep iptable_nat

Als je een leeg / geen antwoord krijgt moet je de module laden:
modprobe iptable_nat

Stel nu iptables in, met de routing functie:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE

Sla de instellingen op met dit commando:
service iptables save

Activeer nu ip forwarding:
echo \"1\" > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward

Bewerk /etc/sysctl.conf en verander 'net.ipv4.ip_forward = 0' in 'net.ipv4.ip_forward = 1', zodat je bij de volgende reboot nog steeds deze computer als Gateway kunt gebruiken.
Het systeem moet nu wel even het bestand /etc/sysctl.conf herlezen om te kijken of je geen typfouten hebt gemaakt:
sysctl -p

Je kunt ook nog een DHCP-server opzetten zodat de client-pc's een IP-adres toegewezen kunnen krijgen van de gateway. Als je 'dhcp' nog niet hebt ge´nstalleerd kan je dat doen met dit commando:
yum install dhcp

Daarna moet je zorgen dat /etc/dhcpd.conf er zo uit komt te zien. (Open het bestand met bijv. het commando 'nano /etc/dhcpd.conf')
ddns-update-style interim;

default-lease-time 600;
max-lease-time 7200;

subnet 192.168.100.0 netmask 255.255.255.0 {
option routers 192.168.100.1;
option subnet-mask 255.255.255.0;
option domain-name-servers ns1.example.com, ns2.example.com;
range 192.168.100.2 192.168.100.20;
}

En dan moet je de service 'dhcpd' starten:
service dhcpd start

dhcpd wordt niet gestart

Heb het daarna nog eens gedaan met:
Code:

nano /etc/sysconfig/networking/devices/ifcfg-eth3

en zorg dat het er zo uit komt te zien:
DEVICE=eth3
ONBOOT=yes
BOOTPROTO=none
NETMASK=255.255.255.0
USERCTL=yes
PEERDNS=no
GATEWAY=eth1
TYPE=Ethernet
IPADDR=192.168.100.1

voor de andere pc

echter op de PC's krijg ik geen verbinding via de router, wel als ik de cat5 kabel direct pc/modem aansluit, dan heeft de pc dus wel verbinding

Waarom ik dit doe, is ik wil er een failover in zetten, vandaar deze opstelling
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Configuratie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.