Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

beeldscherm probleem (strepen op scherm)

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
o2



Geregistreerd op: 22 Mrt 2008
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Zo Mrt 23, 2008 11:08 am    Onderwerp: beeldscherm probleem (strepen op scherm) Reageren met citaat

Hoi,

Ik krijg horizontale strepen en puntjes in verschillende kleuren op mijn scherm. Ook bij het opstarten, piept mijn scherm even voor hij in de GUI komt.
Ik heb al geprobeert om het scherm op VESA te zetten.
Maar dit helpt niet.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Zo Mrt 23, 2008 11:30 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Zou je ons iets meer info kunnen geven m.b.t. je probleem? Dank U.
O.a. welke Fedora versie, je hardware enz.....
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
o2



Geregistreerd op: 22 Mrt 2008
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Ma Mrt 24, 2008 11:51 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoi,

Hier de info:

Fedora Core versie 7 (Live CD)
Beeldscherm : 17 inch CRT monitor van yakumo
PC : Pentium II, 233 mhz, 384 MB geheugen, 1 HD 8 GB, 1 HD 4 GB.
Videokaart : Diamond Multimedia (nu S3) Stealth 3D 4000.

Indien u meer info wenst, vraag gerust.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Ma Mrt 24, 2008 7:10 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Uit je specificaties te zien heb je een oud beestje, met naar ik aanneem weinig video geheugen. Zou het kunnen dat de video wordt aangestuurd in 8 bits (color-mapped) mode en dat het verschijnsel dat je beschrijft het wisselen van de colormaps is?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
o2



Geregistreerd op: 22 Mrt 2008
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Ma Mrt 24, 2008 7:26 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

sciurius schreef:
Uit je specificaties te zien heb je een oud beestje, met naar ik aanneem weinig video geheugen. Zou het kunnen dat de video wordt aangestuurd in 8 bits (color-mapped) mode en dat het verschijnsel dat je beschrijft het wisselen van de colormaps is?


Ja, de videokaart heeft 4 MB of 8 MB geheugen.
Sorry, maar dat van de color-maps kan ik niet zeggen of dat zo is, omdat ik er niet veel van snap. Kan ik dat ergens opzoeken ?

Wat ik wel weet is dat bij Ubuntu (sorry) mijn scherm goed werkte.

Alle hulp is welkom.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Ma Mrt 24, 2008 9:56 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Het is het gemakkelijkst te zien als je b.v. een firefox window open hebt, en je beweegt de cursor uit dat window naar b.v. een terminal window. Je ziet dan een paar keer alle kleuren verschieten. De kleuren van het window dat focus heeft zijn goed.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
o2



Geregistreerd op: 22 Mrt 2008
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Di Mrt 25, 2008 4:01 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Bij mij staan er constant strepen op mijn scherm, over de normale uitvoer van het scherm.
Als ik met de muis beweeg, dan vormt er zicht een hoop puntjes onder de cursor.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Di Mrt 25, 2008 6:48 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Dit klinkt niet bekend. Kun je een fotootje maken?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
o2



Geregistreerd op: 22 Mrt 2008
Berichten: 12

BerichtGeplaatst: Di Mrt 25, 2008 6:59 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Laat maar, ik ga binnekort toch een nieuwe pc kopen.
Dan ga ik Fedora nog eens opnieuw proberen te installeren.

Werkt alle hardware met Fedora ? Of moet ik ergens op letten bij de aankoop van de pc ?
Wireless netwerk gebruik ik niet hier.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Di Mrt 25, 2008 7:34 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Je zou de Live-CD van Fedora eens kunnen proberen. Simpel om te zien of alle hardware in je nieuwe pc, goed werkt met Fedora.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Di Mrt 25, 2008 11:21 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

o2 schreef:
Laat maar, ik ga binnekort toch een nieuwe pc kopen.
Dan ga ik Fedora nog eens opnieuw proberen te installeren.

Werkt alle hardware met Fedora ? Of moet ik ergens op letten bij de aankoop van de pc ?
Wireless netwerk gebruik ik niet hier.
Voor mij duurt het nog even maar ik heb plannen om over enkele maanden een nieuwe kast te kopen. Voor mij zijn dan twee puntjes waarop ik in ieder geval ga letten. Als eerste dat ik een videokaart wil die gelijk 3D werkt in Fedora. Kheb nu een onboard AMD chip, die werkt wel, prima zelfs, maar zonder hardware acceleratie. Geen desktop effects dus. Nu geeft dat nie zoveel, ik ga dr geen nieuwe kaart voor kopen, maar bij nieuwe pc ga ik daar wel op letten. Hoogst waarschijnlijk kom je dan op een niet al te nieuwe Ati kaart uit. Onboard Intel chip ben ik pas nog naar op zoek geweest, maar die kom je niet veel tegen op desktop boards. Verder wil ik een processor met virtualisatie mogelijkheden. Mijn huidige bakplaat heeft dat niet Rolling Eyes
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.