Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

X nu definitief overleden? - signal out of range

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
NikkiMassa



Geregistreerd op: 17 Sep 2006
Berichten: 355
Woonplaats: Vries

BerichtGeplaatst: Zo Jan 06, 2008 12:45 pm    Onderwerp: X nu definitief overleden? - signal out of range Reageren met citaat

Hoi,

Ik maakte vanmorgen mijn opdrachten, mailde ze naar school en deed netjes de computer uit en ging koffie drinken.
Vervolgens deed ik de computer weer aan om de volgende opdracht te gaan maken krijg ik dit: zodra udev [OK] is geweest wordt normaal gesproken een grafisch scherm opgestart waarin je op show details kunt klikken. Hierna volgt bij mij het inlogscherm, met een piep van het systeem. Helaas krijg ik nu alleen maar te zien:
Code:
Signal out of range
91.5KHz 85.0Hz

in een gekleurd blokje dat als pong over het beeldscherm beweegt.
De piep volgt wel dus de boel wort wel opgestart...
Ik kan wel gewoon windoos opstarten (niet dat ik daar nu veel behoefte aan heb maarja...)
Wat is er gebeurd? Hoe krijg ik mijn fijne KDE weer terug?

Groetjes en sorry voor de zoveelste vraag,
Nikki
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Maurizio
MauRice


Geregistreerd op: 03 Jan 2008
Berichten: 113

BerichtGeplaatst: Zo Jan 06, 2008 2:35 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

NikkiMassa,

Zeker niks aan je xorg.conf veranderd?
Anders heb je een vreemde zaak.

Je monitor krijg een signal dat buiten zijn spec valt.
Is een TFT of CRT monitor. TFT zijn gevoeliger als het signal buiten de spec valt. Als je VGA kaart en monitor en DVI aansluiting is deze te preferen.

Komt je er echt niet meer in. Ik neem aan dat je GRUB als bootloader gebruikt. Want dit werkt alleen met GRUB.
Heel in het begin, in de 3/4 sec die je heb op <Esc> drukken.
Je krijg dan het komplete GRUB menukeuze.
Als je een dualboot heb staan er hier minsten twee keuzes.
Je selecteer die om Linux op te starten. Dan de "e" van editeren.
Na " root=LABEL=/" zet je "3" dus -> " root=LABEL=/ 3 " .
Op <enter> en op "b" van boot.
Nu zal Linux opstarten in runlevel 3 ipv 5. Maw in een textmode.

Hierna kunt je inloggen als gebruker en/of root.
Daarna je X opnieuw instellen mbv "setup" of manueel je '/etc/X11/xorg.conf' aanpassen.

Groetjes,
MauRice
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
NikkiMassa



Geregistreerd op: 17 Sep 2006
Berichten: 355
Woonplaats: Vries

BerichtGeplaatst: Zo Jan 06, 2008 5:48 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hi,
dank voor je antwoord.
Ik heb een CTX monitor.
In het GRUB menu selecteer ik de nieuwste kernel (2.6.23.9-85.fc8) en druk 'e'. Ik krijg 3 opties:
Code:
root (hd0,1)
kernel /vmlinuz-2.6.23.9-85.fc8 ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 rhgb quiet
initrd /initrd-2.6.23.9-85.fc8.img

geen root=LABEL=/ dus. Wat nu?

---edit
Ik dacht, ik probeer gewoon nog even te booten. Okeej, ik snap er nu niets meer van, maar hij doet het weer (na NUL dingen die ik gedaan heb dus). Is niet gewoon mijn videokaart kapot of zo? Zit er ergens een draadje los? Uiteraard is 'zitten alle stekkers er goed in' het eerste wat ik bekeken heb Razz
Groetjes, Nikki
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Zo Jan 06, 2008 6:27 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Je moet de middelste hebben. Dus met pijltjes toetsen 1 regel naar beneden, nogmaals op e drukken en een 3 plaatsen achteraan de regel met spatie ertussen. Daarna op enter (denk ik...), dan ben je weer terug bij die drie regels, dan op de b van booten.

Deze instelling word niet opgeslagen, dus als je nogmaals wilt booten in runlevel 3 moet je het nogmaals doen.

Eenmaal opgestart in runlevel 3 kun je je xorg.conf file aanpassen / setup runnen weet ik veel... als je klaar bent, kunt je in de console gewoon init 5 intikken. Dan start hij verder op naar grafische modus zoals normaal. Stel dat dat niet goed gaat, dan kan zijn er 2 opties:
- Hele systeem loopt vast, of alleen de x server, maar in ieder geval reageert je pc niet meer op toetsenbord / muis. Rest niets anders dan reset en opnieuw proberen.
- Of in een gunstiger geval: je hebt geen / slecht / verkeerd beeld, maar je pc reageert nog wel op "Ctrl+Alt+F1". Je kunt dan inloggen als root, vervolgens opdracht init 3 geven zodat je zeker weet dat het grafische gedeelte / x server afgesloten word en je kan weer verder stoeien met je xorg.conf file. Vervolgens meer init 5 enz...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Maurizio
MauRice


Geregistreerd op: 03 Jan 2008
Berichten: 113

BerichtGeplaatst: Zo Jan 06, 2008 7:01 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

NikkiMassa,

Blij dat het is opgelost.

Voor in de toekomst maak een extra menu keuze in GRUB, door simple even "/boot/grub/menu.lst" aantepassen. Zie voorbeeld



Code:

# grub.conf generated by anaconda
#
# Note that you do not have to rerun grub after making changes to this file
# NOTICE:  You have a /boot partition.  This means that
#          all kernel and initrd paths are relative to /boot/, eg.
#          root (hd0,0)
#          kernel /vmlinuz-version ro root=/dev/sda2
#          initrd /initrd-version.img
#boot=/dev/sda
default=0
timeout=5
splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz
hiddenmenu

title Fedora (2.6.23.9-85.fc8)
        root (hd0,0)
        kernel /vmlinuz-2.6.23.9-85.fc8 ro root=LABEL=/ rhgb quiet
        initrd /initrd-2.6.23.9-85.fc8.img

title Fedora (cmdi)
        root (hd0,0)
        kernel /vmlinuz-2.6.23.9-85.fc8 ro root=LABEL=/ 3 rhgb quiet
        initrd /initrd-2.6.23.9-85.fc8.img


Op deze manier heb je nog altijd de mogenlijkheod om in text-mode in te loggen, zonder veel omwegen (Ik heb geen dual-boot. Dus geen verwijzing naar een Windows partitie)

Groetjes,
MauRice
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
NikkiMassa



Geregistreerd op: 17 Sep 2006
Berichten: 355
Woonplaats: Vries

BerichtGeplaatst: Wo Jan 09, 2008 12:18 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Dank, voor jullie hulp!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.