Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Externe HDD doet het niet.

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Joene94



Geregistreerd op: 05 Jan 2008
Berichten: 4
Woonplaats: Bodegraven, Zuid-Holland

BerichtGeplaatst: Za Jan 05, 2008 1:19 pm    Onderwerp: Externe HDD doet het niet. Reageren met citaat

Ik ben in bezit van een Novita Externe Hardeschijf.
Deze werkte altijd perfect onder Windows, en ik heb er al mijn belangrijke dingen op staan.

Maar, het probleem is nu, hij doet het niet in Linux Fedora!
Ik krijg bij het opstarten deze melding:


Zou iemand mij kunnen helpen? Want zonder Externe Hardeschijf kan ik natuurlijk niets beginnen. Razz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Dualboot



Geregistreerd op: 02 Jan 2008
Berichten: 5

BerichtGeplaatst: Za Jan 05, 2008 3:21 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

beste

heb ook dit probleem gehad met mijn USB-stick toen ik vorige keer Suse 10 had geinstalleerd, schoonvader en linux-pro heeft dit toen weten op te lossen,
jammer genoeg was ik er niet bij en kan je dus niet verder helpen

zeker wel op te lossen hoor, wss weet hier wel iemand antwoord op

grtz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Za Jan 05, 2008 3:50 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

media:/sdb5? Dat zou betekenen de 5e partitie van de 2e schijf. Dat eerste kan wel kloppen maar de 5e partitie? Meestal hebben externe disks maar 1 partitie.
Als je op [Ok] klikt, is de disk dan niet toch al gemount?
Anders (als root):
Code:
fdisk -l /dev/sdb
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Joene94



Geregistreerd op: 05 Jan 2008
Berichten: 4
Woonplaats: Bodegraven, Zuid-Holland

BerichtGeplaatst: Za Jan 05, 2008 4:08 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Nee, hij is dan nog niet gemount. Wink

Maar, dit is alleen in KDE het geval.
Ik heb ook GNOME erop gezet, op Fedora, en daarbij werkte het wel perfect.
Aangezien ik voor geen méter kan werken in KDE, werk ik dus nu in Gnome, en het werkt perfect. Smile

Dus, hartstikke bedankt voor de hulp!
Ik laat het probleem in KDE gewoon dan maar achterwegen. Smile

Mvg,
Jeroen
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
rick



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 39
Woonplaats: Hapert

BerichtGeplaatst: Za Jan 05, 2008 7:42 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

//offtopic:

ik vind het trouwens wel een grappige foutmelding Laughing

heel wat anders als in windows, waar je op een saaie manier te horen krijgt dat er iets fout is Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.