Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Apach, PHP probleem

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Th3No0b



Geregistreerd op: 05 Jan 2006
Berichten: 502
Woonplaats: Emmeloord

BerichtGeplaatst: Zo Okt 28, 2007 9:57 pm    Onderwerp: Apach, PHP probleem Reageren met citaat

Ik heb siteje gemaakt alleen nu werkt het PHP niet wat ik er in heb verwerkt. Het volgende staat in mijn site:

Code:
switch ($HTTP_GET_VARS['page']) {
default:
   include('html/home.html');
break;

case 'home':
   include('html/home.html');
break;

case 'news':
   include('html/news.html');
break;

case 'gallery':
   include 'html/gallery.html';
break;

case 'contact':
   include('html/contact.html');
break;
}


Natuurlijk staan er de <?php code voor en achter maar als ik dat in deze code ook deed dan liet hij niets zien.

Dit werkt alleen niet. Ik heb nog eens gecontroleerd maar ik heb alles wat met PHP te maken heeft geinstalleerd en up-to-date. Ik hoorde van een vriend dat het kan dat include() geblokeert is omdat hiermee bestanden geimporteerd kunnen worden.

Heeft iemand hier een oplossing voor?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
david.vt



Geregistreerd op: 20 Jul 2006
Berichten: 36
Woonplaats: Antwerpen / Belgium

BerichtGeplaatst: Vr Nov 02, 2007 10:31 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Hallo

Heb je dit ook ingevoerd ? httpd.conf

DirectoryIndex index.html index.php index.html.var

ik gebruik include; en het werkt....

als het niet find laat iets weten ik mail dan mijn httpd.conf.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Th3No0b



Geregistreerd op: 05 Jan 2006
Berichten: 502
Woonplaats: Emmeloord

BerichtGeplaatst: Zo Nov 04, 2007 2:36 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Daar gaat het mij niet om.

Waar jij het over hebt is of Apache wel of niet de index.php bestand pakt. Het gaat er mij om dat PHP in index.php het comando include() pakt. Want dat doet hij nu niet.

Hij reageert er niet op dus wil ik graag weten of dit ergens uit staat vanwege veiligheidsproblemen. Het rare is dat andere pagina's met PHP wel werken. Dus php werkt wel. Het is gewoon net die site waarbij het gewoon niet werkt. Heel raar
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Zo Nov 04, 2007 9:11 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Th3No0b schreef:
Hij reageert er niet op
Krijg je iets terug? Een lege pagina? Kijk ook eens met view source.
Wat gebeurt er als je die pagina opvraagt met het wget commando?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Nickname55



Geregistreerd op: 02 Mei 2005
Berichten: 666

BerichtGeplaatst: Zo Nov 04, 2007 5:34 pm    Onderwerp: Re: Apach, PHP probleem Reageren met citaat

Code:
switch ($HTTP_GET_VARS['page']) {
default:
   include('html/home.html');
break;

case 'home':
   include('html/home.html');
break;

case 'news':
   include('html/news.html');
break;

case 'gallery':
   include 'html/gallery.html';
break;

case 'contact':
   include('html/contact.html');
break;
}

Euhm... wat is dit voor oude meuk? Wellicht maak je nu gebuik van PHP 5 en PHP 5 ken niet iets dat lijkt op "$HTTP_GET_VARS" array. Voor zover ik weet. Je kunt als je dit perse wel wilt gebruiken, iets in de config file installen dat het wel werkt, maar natuurlijk ga je met je tijd mee en pas je je script aan naar:
Code:


switch ($_GET['page']) {
default:
   include('html/home.html');
break;

case 'home':
   include('html/home.html');
break;

case 'news':
   include('html/news.html');
break;

case 'gallery':
   include('html/gallery.html');
break;

case 'contact':
   include('html/contact.html');
break;
}


Of iets in die trend. Tuurlijk wel eerst even checken of er uberhaupt een GET variabele is meer gegeven in de uri, want anders bestaat de var $_GET niet...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.