Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

ndiswrapper probleem...

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
rick



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 39
Woonplaats: Hapert

BerichtGeplaatst: Wo Jun 20, 2007 9:29 pm    Onderwerp: ndiswrapper probleem... Reageren met citaat

hallo,

ik heb pas fedora op mn laptop geiinstalleerd. alles werkt, behalve de wifi.

ik heb geprobeerd mn kaartje met ndiswraper aan de praat te krijgen. alleen heb ik problemen met de installatie ervan.

ik werk volgens een howto, omdat de procedure -volgens mij- bij elke distro weer anders is Very Happy .

nu staat er in de howto dat ik met behulp van yum -y install dkms-ndiswrapper op de cmdline, ndiswrapper kan installeren. dit is helemaal goed gegaan.

verder staat er in de howto dat ik dmv ndiswraper -i <driver>.inf de driver kan installeren. hier gaat het dus fout...

...hij herkent het commando ndiswrapper helemaal niet!
en met which ndiswrapper kom ik erachter dat ie nog helemaal niet geiinstalleerd is. dat is gek, want ik heb yum hem zelf zien installeren!

moet ik na yum -y install dkms-ndiswrapper misschin nog iets anders doen?

of is het iets anders?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen MSN Messenger
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Wo Jun 20, 2007 9:46 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik ken die dkms-ndiswrapper niet (ik prefeer het kwaliteitsspul van livna) maar ik zie twee mogelijkheden.
1. het commando heet dkms-ndiswrapper en niet ndiswrapper.
2. het commando staat in /usr/sbin, welke niet in je path staat. In dit geval moet je dus
Code:
/usr/sbin/ndiswrapper ...
ingeven.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
rick



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 39
Woonplaats: Hapert

BerichtGeplaatst: Do Jun 21, 2007 3:45 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Citaat:

1. het commando heet dkms-ndiswrapper en niet ndiswrapper.


ik heb ze allbei geprobeerd, werken beiden niet,...

Citaat:

2....


het werkt!! /usr/sbin/ndiswrapper herkende hij wel...

maar volgens de howto moet ik modprobe ndiswrapper gebruiken, maar dat commando herkent ie ook niet!

dat is wel raar; verderop in de howto moet je /etc/modprobe.conf wijzigen, en die bestaat wel. dus dan zou het commando toch ook gewoon moeten werken?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen MSN Messenger
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Do Jun 21, 2007 11:13 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Wat vind je van /sbin/modprobe ?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Franktwh



Geregistreerd op: 17 Jan 2007
Berichten: 80
Woonplaats: Wijhe

BerichtGeplaatst: Vr Jun 22, 2007 6:38 am    Onderwerp: Reageren met citaat

ben je wel als root bezig?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
rick



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 39
Woonplaats: Hapert

BerichtGeplaatst: Vr Jun 22, 2007 3:43 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ja, ik ben wel root...

/sbin/modprobe ... werkt!

toch wel raar, hoor. die commando's horen toch automatisch in je $PATH opgenomen te worden? zo is het iig wel bij andere distros...

maar het volgende probleem doet zich alweer voor:

Code:

[root@rick-laptop-li ... ]# /sbin modprobe ndiswrapper
FATAL: Module ndiswrapper not found.


hij is wel geiinstalleerd Confused
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen MSN Messenger
sciurius



Geregistreerd op: 28 Sep 2006
Berichten: 1473
Woonplaats: Exloo

BerichtGeplaatst: Vr Jun 22, 2007 11:02 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Dat kan vele oorzaken hebben. Om te beginnen, heb je na de installatie van ndiswrapper.ko wel een
Code:
/sbin/depmod -a
uitgevoerd?
Weet je zeker dat de ndiswrapper module exact bedoeld is voor jouw kernel? Zoals gezegd, ik ken die dkms spullen niet. Wat zegt
Code:
rpm -qa|grep ndiswrapper
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
rick



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 39
Woonplaats: Hapert

BerichtGeplaatst: Do Jun 28, 2007 3:07 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

ik ben reeds opnieuw begonnen met ndiswrapper. ik heb fc6 opnieuw geinstalleerd Very Happy

nu gaat alles wel goed; ik had gewoon de livna-rpm moeten gebruiken Wink

restte mij alleen het intikken van modprobe ndiswrapper nog. dit keer kan hij de module wel vinden.
sterker nog, hij loopt totaal vast!

wat is er fout gegaan??
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen MSN Messenger
rick



Geregistreerd op: 20 Jun 2007
Berichten: 39
Woonplaats: Hapert

BerichtGeplaatst: Do Jun 28, 2007 3:34 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

oh, nee, toch niet. hij kan de module niet vinden Crying or Very sad

ik denk dat ik maar eens overstap. ik heb nl erg veel problemen met fedora.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Hardware Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.