Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

fout door server te verwijderen

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
jellederksen



Geregistreerd op: 18 Jan 2007
Berichten: 10
Woonplaats: nijmegen

BerichtGeplaatst: Wo Feb 28, 2007 12:37 am    Onderwerp: fout door server te verwijderen Reageren met citaat

Beste lezers,

Ik heb een probleem
ik ben bezig met het opzetten/ uitproberen van een aantal servers.
Zo heb ik een ftp server opgezet en een lamp server,
dat werkte allemaal geweldig.

Todat ik een aantal servers verwijderde o.a printer delen, windows bestand delen, e-mail server.
Ik dacht dat het geen kwaad kon deze te verwijderen.
Maar toen ik mijn computer een reboot gaf

kwam ik in een oud x windows systeem
in plaats van gnoome.
krijg nu alleen een terminal en een firefox venster.

k gebruik Fedora core 6

Weet iemand wat ik fout gedaan heb?
En hoe ik het kan oplossen?

Alvast erg bedankt.

jellederksen
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
klaasjan



Geregistreerd op: 22 Dec 2005
Berichten: 868

BerichtGeplaatst: Wo Feb 28, 2007 12:25 pm    Onderwerp: Re: fout door server te verwijderen Reageren met citaat

jellederksen schreef:

Todat ik een aantal servers verwijderde o.a printer delen, windows bestand delen, e-mail server.
Ik dacht dat het geen kwaad kon deze te verwijderen.
Maar toen ik mijn computer een reboot gaf

kwam ik in een oud x windows systeem
in plaats van gnoome.
krijg nu alleen een <a>terminal</a> en een firefox venster.

Heb je niet per ongeluk de "failsafe" sessie uitgekozen bij het inloggen?

Citaat:

Weet iemand wat ik fout gedaan heb?
En hoe ik het kan oplossen?

Zo niet, heb je waarschijnlijk een pakketje teveel verwijderd. Die kan je makkelijk herinstalleren, maar dan moet je wel weten welke dat was. Een aardige tip is dat je bijhoudt wat je allemaal veranderd hebt als je met je systeem gaat knoeien.
Misschien helpt het uitvoeren van
Code:
yum groupinstall "GNOME Desktop Environment"
nog. (vereist wel een werkende internet verbinding, maar dat is kennelijk het probleem niet).
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
jellederksen



Geregistreerd op: 18 Jan 2007
Berichten: 10
Woonplaats: nijmegen

BerichtGeplaatst: Do Mrt 01, 2007 12:06 am    Onderwerp: re klaasjan Reageren met citaat

Bedankt Klaasjan, voor de reageren op mijn probleem.

Ik heb de code geprobeerd, maar het heeft helaas niet geholpen.
Waneer ik de volgende code doe.

Code:
yum groupinstall "GNOOME Desktop Environment"


Krijg ik.

Code:

[root@localhost ~]# yum groupinstall  ''GNOOME Desktop Environment
Loading ''installonlyn" plugin
Setting up Group Process
Setting up repositories
Setting up repositories
Reading repository metadata in from local files
Warning: Group GNOOME Desktop Environment does not exist.
No packages in any requested group available to install or update
[root@localhost ~]#


Ik hoop dat iemand mij hier mee kan helpen.
Avast bedankt.

jellederksen
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Do Mrt 01, 2007 12:28 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Zoals Klaasjan al in zijn post aan gaf:
Code:

yum groupinstall "GNOME Desktop Environment"

Dus GNOME en niet zoals jij ingeeft GNOOME
Wellicht dat "knippen en plakken" een idee is. Zo maak je ook geen typ-foutjes.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
jellederksen



Geregistreerd op: 18 Jan 2007
Berichten: 10
Woonplaats: nijmegen

BerichtGeplaatst: Do Mrt 01, 2007 1:06 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Een typ fout van mij ja.

Heb de code opnieuw gedaan.

Code:
yum groupinstall "GNOME Desktop Environment"


Maar het probleem blijft helaas.

Code:
[root@localhost ~]# yum groupinstall  ''GNOME Desktop Environment
Loading ''installonlyn" plugin
Setting up Group Process
Setting up repositories
Setting up repositories
Reading repository metadata in from local files
Warning: Group GNOME Desktop Environment does not exist.
No packages in any requested group available to install or update
[root@localhost ~]#



Ik kan beter knippen&plakken ja
scheelt een hoop fouten.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
klaasjan



Geregistreerd op: 22 Dec 2005
Berichten: 868

BerichtGeplaatst: Do Mrt 01, 2007 9:18 am    Onderwerp: Reageren met citaat

jellederksen schreef:
Een typ fout van mij ja.

Heb de code opnieuw gedaan.

Code:
yum groupinstall "GNOME Desktop Environment"


Maar het probleem blijft helaas.

Volgens mij maak je toch nog ergens een tikfout. Tik eens
Code:
yum grouplist
in en daarna
Code:
yum groupinstall
met daarachter exact dezelfde groepsnaam tussen aanhalingstekens. (dus hoofdletters, kleine letters etc precies overnemen)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Beer



Geregistreerd op: 17 Feb 2005
Berichten: 473

BerichtGeplaatst: Do Mrt 01, 2007 5:14 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

jellederksen schreef:
Code:
@localhost ~]# yum groupinstall  ''GNOME Desktop Environment
Loading ''installonlyn" plugin
Setting up Group Process
Setting up repositories
Setting up repositories
Reading <a href="http://www.fedora-linux.nl/wiki/index.php/Repository">repository</a> metadata in from local files
Warning: Group GNOME Desktop Environment does not exist.
No packages in any requested group available to install or update
@localhost ~]#


Ik kan beter knippen&plakken ja
scheelt een hoop fouten.
Als je je uitvoer goed bekijkt lijkt het er op dat je eerste aanhalingsteken (") wordt vervangen door twee quotes (2x'). Je "installonlyn" lijkt namelijk ook last van te hebben.
Code:
''installonlyn"
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
jellederksen



Geregistreerd op: 18 Jan 2007
Berichten: 10
Woonplaats: nijmegen

BerichtGeplaatst: Do Mrt 01, 2007 8:11 pm    Onderwerp: probleem opgelost Reageren met citaat

Ik heb het probleem opgelost.
ik heb de code
Code:
yum groupinstall "GNOME Desktop Environment"


Opnieuw gedaan maar dan in runlevel 1
dit werkte gelijk goed.

bedankt voor de hulp en reactie

groet,

jellederksen
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Servers & Netwerken Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.