Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

externe hardware

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Beginners
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Maarten
Gast





BerichtGeplaatst: Za Mei 14, 2005 1:49 pm    Onderwerp: externe hardware Reageren met citaat

Hallo,

Ik heb een laptop met een extern diskettestation. Maar ondersteunt linux externe hardware?
o.a. diskette station, usb-stick, usb-muis
Ik wil namelijk graag Fedora-Core gaan gebruiken op mijn laptop, maar ik weet niet of ik dan mijn externe hardware zoals hier boven genoemd nog werkt. Of moet ik gewoon contract opnemen met de leverancier van de laptop?

Alvast bedankt
Terug naar boven
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Za Mei 14, 2005 2:02 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb hier een USB-Stick en een USB-muis, werken perfect. Maar of je externe diskettedrive gaat werken weet ik niet. Waarschijnlijk wel. Je kunt eens kijken of je laptop door Red Hat ondersteund wordt: http://bugzilla.redhat.com/hwcert/
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Maarten
Gast





BerichtGeplaatst: Za Mei 14, 2005 4:34 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Worden de usb-muis en de usb-stick automatisch gedetecteerd? Of moet je zelf linux drivers downloaden?
Terug naar boven
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Za Mei 14, 2005 5:28 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hier werkten ze meteen na de installatie.
Maar dat was op een gewone PC he!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Maarten
Gast





BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 1:01 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb het net even gevrobeerd op een normale pc. Daar werd de muis gedetecteerd, maar de usb-stick en usb-diskettedrive niet. Hoe kan dat? Moet ik misschien toch apparte drivers downloaden?
Terug naar boven
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 1:08 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Voor je usb-stick: Misschien wordt die niet vanzelf gemount. Probeer het eens op deze manier:
mount /dev/sda1 /mnt/usbstick (wel van tevoren de map /mnt/usbstick aanmaken!).
Of anders:
mount /dev/sda /mnt/usbstick
mount /dev/sda2 /mnt/usbstick
enz....

De diskettespeler moet je ook aankoppelen:
mount /dev/fd0 /mnt/floppy
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Maarten
Gast





BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 1:16 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Waar kan ik een apparaat aankoppelen?
Terug naar boven
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 1:23 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoe bedoel je?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
marius



Geregistreerd op: 13 Feb 2005
Berichten: 99
Woonplaats: Roosendaal

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 2:31 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Maarten schreef:
Waar kan ik een apparaat aankoppelen?


Ik heb ook FC3 met de laatste kernel. Gewoon gekregen via up2date en dat is dan 2.6.11-1.14_FC3.
Deze kernel herkent automatisch mijn usb-stick en mijn camera ik denk ook de rest. Als je de USB - stick verbindt met de computer krijg ik gelijk een melding (icoontje) op mijn bureau blad. In mijn geval 126 M verwisselbare media. Hier kan je dan rechts op klikken en openen. Gaat helemaal vanzelf (geregeld in fstab, daar zie je ook onder welke namen e.e.a. gemount wordt). Ik kan me nog wel herinneren dat je het nog zelf moest mounten.
Mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/camera bijvoorbeeld. Maar de laatste kernel(s) gaat het automatisch Laughing
Hoe het allemaal op je laptop gaat weet ik niet, gewoon proberen. Wink

gr marius

ps aankoppelen is nederlands voor mount doe maar eens man mount
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht AIM-naam
Maarten



Geregistreerd op: 15 Mei 2005
Berichten: 1

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 4:29 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Daar bedoel ik mee: hoe kan ik iets handmatig mounten?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken
Thijs
Administrator


Geregistreerd op: 10 Feb 2005
Berichten: 1173
Woonplaats: Hengelo G.

BerichtGeplaatst: Zo Mei 15, 2005 4:45 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Maarten schreef:
Daar bedoel ik mee: hoe kan ik iets handmatig mounten?

Met de commando's die ik je in bovenstaand bericht heb gegeven.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Beginners Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.