Fedora-Linux.nl Forumindex Fedora-Linux.nl
Het forum van Fedora-Linux.nl.
Deze site wordt gehost door Exonet Internet Services
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Installeren fedora 5

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Installatie
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
FabFab



Geregistreerd op: 06 Okt 2006
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: Vr Okt 06, 2006 10:37 am    Onderwerp: Installeren fedora 5 Reageren met citaat

Hallo,

Ik ben Fabian, en ga voor de aller eerste keer proberen linux te installeren, gebruiken.

Ik wil het op een oude laptop gaan gebruiken.

Ik heb gezocht naar de installatie cd's en kwam op 5 iso's uit.
Ook staan de volgende 2 er : - FC-5-i386-rescuecd.iso
- SHA1SUM

Heb ik deze ook nodig?

Zit in fedora 5 ook een grafische interface? of zou ik die er nog extra bij moeten zetten.

Alvast bedankt.

Fabian
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Vr Okt 06, 2006 10:48 am    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik zou in ieder geval de "SHA1SUM" downloaden. Aan de hand van dit bestand kun je controleren of de door jouw gedownloade .iso-bestanden, goed zijn gedownload.
Fedora wordt uiteraard geleverd met een grafische desktop. Je hebt de keuze uit een aantal, maar de bekendste zijn toch wel Gnome en KDE. Maar om deze een beetje soepel te kunnen laten draaien heb je toch echt wel 256MB RAM geheugen nodig. En aangezien je over een "oude" laptop spreekt, weet ik natuurlijk niet of dit het geval is.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
FabFab



Geregistreerd op: 06 Okt 2006
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: Vr Okt 06, 2006 2:20 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Dank je voor het antwoord.

Maar zit deze grafische interface ook op de cd's?

De laptop heeft maar 64mb.

Fab
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
wge



Geregistreerd op: 17 Nov 2005
Berichten: 320
Woonplaats: Roeselare

BerichtGeplaatst: Vr Okt 06, 2006 5:15 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Hoi Fabian,

De grafische interface zit volledig in de cds. Samen met een prima office pakket, mailprogramma, browser etcetera. De gehele mikmak.

64 MB is echt veel te weinig voor FC5 op te gaan draaien.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
FabFab



Geregistreerd op: 06 Okt 2006
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: Vr Okt 06, 2006 8:13 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Wat zou je dan aanraden?

pentium II met een 233 Mhz processor.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Vr Okt 06, 2006 8:52 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik zou dan eerder voor Puppy Linux of DSL (Damn Small Linux) gaan.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
douweterbraak



Geregistreerd op: 09 Okt 2006
Berichten: 2

BerichtGeplaatst: Ma Okt 09, 2006 12:36 pm    Onderwerp: Heb een probleem Reageren met citaat

ik start de instalatie zoals gewoonlijk dan gaat hij eerst de schijven na
hij blijft vast lopen op
Loading scsi drivers
Loading qla1280 driver


maar ik heb misschien nog een te slome PC ik zal het ff doorgeven

Pentium II
400Mhz
256 MB memory
videokaart van 6mb

ik hoop op een bericht terug
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Gul Dukat



Geregistreerd op: 12 Okt 2005
Berichten: 1389
Woonplaats: Doetinchem

BerichtGeplaatst: Ma Okt 09, 2006 5:30 pm    Onderwerp: Reageren met citaat

Heb je een SCSI-harde schijf of een IDE-harde schijf?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
douweterbraak



Geregistreerd op: 09 Okt 2006
Berichten: 2

BerichtGeplaatst: Vr Okt 13, 2006 4:13 pm    Onderwerp: heb je een??? Reageren met citaat

allebei

maar wij hebben nog een pc net nieuw maar daar draait hij wel op maar ik zou wel graag willen weten waarom het het niet doet op mijn oude PC
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Fedora-Linux.nl Forumindex -> Installatie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.