About

Over Fedora-Linux.nl

Geschiedenis
Fedora-Linux.nl bestaat sinds Augustus 2004. Het eerste half jaar was de site helemaal statisch. Het was niet mogelijk om met simpele formulieren nieuwsberichten, links of andere dingen toe te voegen. Er was wel een forum om vragen te stellen. Dankzij de steun van AllesLinux, en later Ubuntu-Linux.nl en SuSE-Linux.nl is de site snel op gang gekomen. Na ongeveer een half jaar heb ik het forum opgeheven, en de leden aangeraden naar het forum van AllesLinux te gaan. Eén groot forum voor alle soorten Linux gebruikers, daar streefden we naar. Later leek het ons toch beter om weer een eigen forum voor Fedora-Linux.nl te maken, omdat er dan meer gebruikers bij elkaar zijn, gespecialiseerd in de distributie Fedora.
Rond die tijd heb ik ook wat scripts aan de site toegevoegd, waardoor elke bezoekers nieuwsberichten en links kon toevoegen.

Waarom ?
De RedHat Linux-distributie's en later de Fedora Core-versie's verwonderden me elke keer weer. Ik gebruik het met plezier, en het leek me leuk om iets meer voor de Linux-gemeenschap te doen. Dat heb ik dus gedaan door een Fedora-site op te zetten. Een Nederlandstalige Fedora-website was er nog niet, en dat terwijl er best veel vragen over Fedora waren.